Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Β. Κωνσταντόπουλος: Στα εγκαίνια της Έκθεσης και περιοδεία σε Δ.Δ.

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Κοζάνης Βασίλης Κωνσταντόπουλος παρέστη στα εγκαίνια της 25ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα, όπου επισκέφθηκε εμπορικά περίπτερα. Κατά την επίσκεψή του αυτή είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους ιδιοκτήτες τα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να ακούσει προτάσεις για την επίλυσή τους. Ένα από τα συμπεράσματα των συζητήσεων ήταν ότι η πολιτεία πρέπει να στηρίξει έμπρακτα τις επιχειρήσεις της περιοχής με επαρκή χρηματοδότηση εκ μέρους των τραπεζών και στήριξη της τοπικής βιοτεχνίας και βιομηχανίας μέσω ειδικών προγραμμάτων.
Ακολούθως επισκέφθηκε τα τοπικά διαμερίσματα Πετρανών, Οινόης, Φτελιάς και Δρεπάνου όπου μίλησε σε πολυπληθές ακροατήριο. Κατά την ομιλία του ανέπτυξε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη τετραετία αναφέροντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι να ενισχύσει το κοινωνικό κράτος με έμφαση στην παιδεία, στην υγεία, στην διασφάλιση των εισοδημάτων των εργαζομένων και των αδύνατων κοινωνικών στρωμάτων.
Στη συνέχεια τέθηκαν ερωτήσεις από το ακροατήριο σχετικά με το μέλλον της ΔΕΗ και για το ποιά μέτρα θα λάβει το ΠΑΣΟΚ ως νέα διακυβέρνηση για τη διαφύλαξη του εισοδήματος των αγροτών. Ο κ. Κωνσταντόπουλος απάντησε ότι αποτελεί δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή εκφράστηκε στην ομιλία του προέδρου Γ. Παπανδρέου στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, θα κατασκευάσει την 5η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, θα γίνουν οι αναγκαίες μετεγκαταστάσεις οικισμών που πλήττονται από την εξόρυξη του λιγνίτη και οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού. Όσον αφορά τα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους για την αποφυγή εμφάνισης καρτέλ και θα στηρίξει τις προσπάθειες των αγροτών που θα κατευθυνθούν σε καλλιέργειες προϊόντων ποιότητας (βιολογικά αγροτικά προϊόντα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας