Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Γ. Βλατής: Στις 4 Οκτώβρη θα πιάσουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε το 2004.

Με ενθουσιασμό υποδέχτηκαν εκατοντάδες γυναίκες το μήνυμα για τη νέα εποχή που φέρνει το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου που μετέφερε ο υποψήφιος βουλευτής Γιάννης Βλατής, στο ασφυκτικά γεμάτο Κοβεντάρειο, το πρωί της Κυριακής. «Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου δεν έχει μόνο όραμα. Έχει και σχέδιο.», τόνισε ο Γιάννης Βλατής, «Και όλοι μας είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε σκληρά για να γίνει το σχέδιο αυτό πράξη.» Μεταξύ άλλων σημείωσε ο Γιάννης Βλατής, «Είναι αυτονόητο για εμάς ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί πραγματική ισότητα για τις γυναίκες και στους χώρους εργασίας. Δεν είναι δυνατό οι νέες γυναίκες που πρωτεύουν στα σχολεία μας και διαπρέπουν στα πανεπιστήμια μας να παραμένουν άνεργες, κακοπληρωμένες, μόνιμα θύματα της ανασφάλιστης και ευκαιριακής απασχόλησης».
Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο Γιάννης Βλατής επεσήμανε πως: «Καθιέρωσε τη σύνταξη στη γυναίκα αγρότισσα, έδωσε τη δυνατότητα στις γυναίκες να μπουν μαζικά στην αγορά εργασίας, στο δημόσιο τομέα, στις τράπεζες και στους οργανισμούς». Οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ όμως δε σταματούν εδώ, αλλά επεκτείνονται σ΄ όλους τους τομείς, για να διαμορφωθεί το καλύτερο δυνατόν περιβάλλον που θ΄ απελευθερώσει τις γυναίκες και θα δώσει νέα ώθηση στις δραστηριότητες τους.
Έτσι, δημιουργήθηκαν και θα συνεχίσουν να δημιουργούνται
- παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί που, σταδιακά, θα καλύψουν το σύνολο των αναγκών σε κάθε τοπική κοινωνία, με επιμήκυνση των ωραρίων λειτουργίας τους,
- κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών και των ατόμων με αναπηρίες, όπου τα παιδιά μπορούν να απασχολούνται δημιουργικά στον ελεύθερο χρόνο τους.
- ολοήμερα σχολεία, έτσι ώστε τα παιδιά να απασχολούνται δημιουργικά, να πλουτίζουν τις γνώσεις τους μέσα στο σχολείο και να διευκολύνουν έτσι τις εργαζόμενες μητέρες τους.
- τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας των ηλικιωμένων ,όπου οι ηλικιωμένοι μπορούν να συνευρίσκονται και να περνάνε το χρόνο τους δημιουργικά.
«Όλα αυτά τα προγράμματα», υπογράμμισε ο Γιάννης Βλατής, δημιουργούν το κοινωνικό πλαίσιο που βοηθά τις γυναίκες καθοριστικά και περιορίζει τα εμπόδια που τις κρατούσαν χρόνια τώρα εγκλωβισμένες στα σπίτια τους. Δε σταματάμε όμως εδώ. Δίνουμε στις γυναίκες τις ίδιες δυνατότητες και τις ίδιες ευκαιρίες με τους άνδρες παντού.Στηρίζουμε, ενισχύουμε και προωθούμε προγράμματα για την επιχειρηματικότητα των γυναικών. Επιδοτούμε τις επιχειρήσεις και δίνουμε μεγαλύτερα κίνητρα για να προσλαμβάνουν γυναίκες». «Οι γυναίκες έχουν τις ίδιες δυνατότητες και ικανότητες με τους άνδρες. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι θα πρέπει να έχουν και τις ίδιες ευκαιρίες.»

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωχ ωχ ωχ!!!
Τίποτα δεν καταλάβατε αυτά τα χρόνια; Το 2004 γιατί ο λαός σας εκπαραθύρωσε;

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτη γκάφα – αυτογκόλ του κ. Κουμουτσάκου της ΝΔ για την κ. Κατσέλη του ΠΑΣΟΚ. Η πλάκα είναι ότι μίλησε και για «πανικό»… Κάτι τέτοια κάνουν και σκέφτονται στο ΠΑΣΟΚ να σταματήσουν να κάνουν αντιπολίτευση… στην υπευθυνότητα του κ. Καραμανλή!

Ανώνυμος είπε...

Τα σχέδια των "νταβατζήδων"

Δεν του "έκατσε" λοιπόν τίποτε του Καραμανλή. Ούτε ταξείδι στις ΗΠΑ με εξασφάλιση να τον δεχθεί ο Ομπάμα, ο οποίος στην Τουρκία σηκώθηκε και πήγε μόνος του, όπως και ο Πούτιν. Ούτε οι καταγγελίες για τον Παπανδρέου, ότι "εκβιάζει εκλογές παίζοντας με τον προεδρικό θεσμό". Ούτε οι προσωπικές του περιοδείες ανά την Ελλάδα. Ούτε οι κάποιες προεκλογικές παροχές και υποσχέσεις.

Οι δημοσκοπήσεις και ο κοινωνικός αχός δείχνουν, ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών έχει ήδη αποφασίσει να διώξει την Κυβέρνηση Καραμανλή και την ΝΔ από την εξουσία. Και οι εισηγήσεις προς τον Πρωθυπουργό ήσαν σαφείς : Κάνε ηρωϊκή έξοδο τώρα, για να μη πέσεις στα τάρταρα τον Μάρτιο. Δώσε την "καυτή πατάτα" του κακού χειμώνα που έρχεται στον Γιώργο. Και ετοίμασε το κόμμα, με εσένα ή άλλον (η) στην ηγεσία του, για επάνοδο στην εξουσία, όταν αργότερα θα πετροβολούν τον Παπανδρέου εκείνοι που τώρα τον χειροκροτούν.

Και ο Πρωθυπουργός έπραξε σύμφωνα με τις εισηγήσεις. Γιατί ? Είναι πειθήνιος ? Μήπως τον υποχρέωσαν και κάτι του έταξαν ? Και μπροστά σε αυτά, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την οργή των φανατικών νεοδημοκρατών ψηφοφόρων και τις πλερέζες των βουλευτών της ΝΔ, που δεν θα επανεκλεγούν ?

Λοιπόν, πάμε στις αλήθειες, που κρύβονται πίσω από αυτά που βλέπουμε.

Δεν χρειαζόταν συνωμοσία. Εναλλακτικά σενάρια υπάρχουν πάντα. Και σε νίκη και σε ήττα.

Το σενάριο που μπήκε μπροστά τώρα, αφού ο Καραμανλής δεν τα κατάφερε, συνοψίζεται στα εξής :

- Ο Καραμανλής χάνει και ο Γιώργος Παπανδρέου κερδίζει τις εκλογές

- Επιδίωξη να μην έχει αυτοδυναμία ο Γιώργος : Τότε στόχος η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

- Εάν έχει αυτοδυναμία ο Γιώργος, η πλειοψηφία του να είναι ισχνή και εύθραυστη. Σε αντίθεση με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα, που θα κληθεί να λύσει : Τότε στόχος το πριόνισμά του, για να πέσει γρήγορα. Και να επανέλθει κραταιά η προοπτική συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Γιατί αυτός και μόνον αυτός είναι ο στόχος των "κέντρων", εκείνων που διαφεντεύουν τα συμφέροντα της "αγοράς" και εκείνων που σχεδιάζουν τις "λύσεις" στα εθνικά μας θέματα. Μια συγκυβέρνηση "ευρείας αποδοχής", για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και να διευκολύνει τους σχεδιασμούς.

Τα σενάρια αυτά προϋποθέτουν αναγκαστική "απόσυρση" Καραμανλή. Κάτι που θα γίνει σύντομα μετά την ήττα. Και το τάξιμο σε αυτόν : Έκανες 6 χρόνια Πρωθυπουργός. Κάνε στην άκρη τώρα, βάζοντας το "εθνικό" συμφέρον πάνω από το παραταξιακό. Κάνε χώρο για την Ντόρα. Είσαι νέος. Περίμενε. Και η Προεδρία της Δημοκρατίας μπορεί να είναι το επόμενο αξίωμά σου.

Τι μπορεί να χαλάσει αυτούς τους σχεδιασμούς ? Η βούληση του ελληνικού λαού. Εάν η ψήφος του δώσει στην χώρα αυτοδύναμη Κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία, για να μην απειλείται και να μην εκβιάζεται. Και στείλει το κόμμα της αποτυχούσας Κυβέρνησης της ΝΔ στην αντιπολίτευση. Σημαντικό θεσμό της Δημοκρατίας άλλωστε.

Το αν η ΝΔ, μετά την διαφαινόμενη ως βεβαία ήττα της στις εκλογές της 4 Οκτώβρη, θα εξακολουθήσει να έχει τον ίδιο Πρόεδρο ή θα επιλέξει άλλον, είναι εσωτερικό της θέμα. Σημασία έχει τεράστια, τα κόμματα της Δημοκρατίας μας, είτε νικούν είτε ηττώνται στις εκλογές, να κινούνται μέσα στους θεσμικούς ρόλους τους, στα πλαίσια της Δημοκρατίας. Και να μη ποδηγετούνται από τα λεγόμενα "εξωθεσμικά" κέντρα. Τους εσωτερικούς και εξωτερικούς "νταβατζήδες" δηλαδή.

Το Προφίλ μας