Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Απόφαση για τους δικαιούχους οικοπέδων του οικισμού Λάβας Σερβίων

Οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τους κατοίκους της Λάβας για 30 περίπου χρόνια δίνεται με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ανδρέα Λεούδη για έκδοση τίτλων κυριότητας στους δικαιούχους οικοπέδων στον συγκεκριμένο οικισμό του Δήμου Σερβίων. Πρόκειται για ένα ζήτημα που γραφειοκρατικά κωλύματα και εμπόδια αποτέλεσαν τροχοπέδη στην επίλυσή του κρατώντας δέσμιους τους δικαιούχους οι οποίοι περίμεναν με αγωνία όλα αυτά τα χρόνια την οριστική παραχώρηση των οικοπέδων τους.
Η Δημοτική Αρχή Σερβίων και προσωπικά ο Δήμαρχος Δημοσθένης Κοκολιός είχε εξαρχής θέσει ως στόχο την επίλυση του προβλήματος και την θεμελίωση του δικαιώματος κυριότητας από τους κατοίκους της Λάβας. Σε συνεργασία με τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είχαν προχωρήσει το τελευταίο διάστημα όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνταν για την οριστική λύση που πιστοποιείται πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο και την τελική υπογραφή. Ικανοποιημένος από τη σημαντική αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκολιός τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή Σερβίων δρομολογεί και δίνει λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν το Δήμο και επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ζωή των πολιτών με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον. «Αντιμετωπίσαμε και δώσαμε λύση σε μία εκκρεμότητα πολλών ετών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Σερβιών επισημαίνοντας παράλληλα την συνολική προσπάθεια που γίνεται σε σχέση με ζητήματα που αφορούν την οικιστική ανάπτυξη, το αστικό περιβάλλον και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου. Στη συνάντηση που είχε με τους δικαιούχους των οικοπέδων ο Δήμαρχος Σερβίων αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έγιναν για να έρθει το επιθυμητό από όλους αποτέλεσμα ευχαριστώντας παράλληλα τον κ. Λεούδη για την ευαισθησία που έδειξε από την πρώτη στιγμή και την πολύτιμη συμβολή του στην επίλυση του ζητήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι επιτεύχθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης(75%) που θα μπορούσε να οριστεί βάση του σχετικού νόμου ενώ ανάλογη μέριμνα έχει ληφθεί και για τον τρόπο καταβολής του συνολικού τιμήματος.
Να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα οικόπεδα είχαν παραχωρηθεί στους κατοίκους της Λάβας το 1980 από τότε όμως και όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαν αποδοθεί οι τίτλοι κυριότητας. Με την υπογραφή της απόφασης για οριστική παραχώρηση οι ιδιοκτήτες μπορούν να λάβουν τους τίτλους κυριότητας ακολουθώντας τη διαδικασία που αναφέρεται στη σχετική απόφαση.
Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Σερβίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας