Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Νέος Δήμαρχος Κοζάνης ο Λάζαρος Μαλούτας

Ο Λάζαρος Μαλούτας αναδείχθηκε Δήμαρχος Κοζάνης μετά την εσωπαραταξιακή διαδικασία του συνδυασμού ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Κοζάνης. Η συνεδρίαση ξεκίνησε, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, με 4 υποψηφιότητες για το Δημαρχιακό θώκο. Στις υποψηφιότητες του Λ.Μαλούτα και της Τ. Σιόμου, που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενες, προστέθηκαν αυτές του Θ. Καρυπίδη και του Γ. Καλλιανίδη. Η διαδικασία, σύμφωνα με τις πληροφορίες αφού ήταν κλειστή για τους δημοσιογράφους, κύλησε απολύτως ομαλά με τους 4 υποψηφίους να κάνουν από μια τοποθέτηση και στη συνέχεια να γίνεται η εκλογική διαδικασία. Σε αυτή ο Λάζαρος Μαλούτας πήρε 11 ψήφους, η Τάσα Σιόμου και ο Θεόδωρος Καρυπίδης από 2 και 1 ψήφο ο Γιώργος Καλλιανίδης. Μετά την εκλογή του ο κ Μαλούτας προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Στη σημερινή συνεδρίαση του Συνδυασμού της ΚΟΖΑΝΙΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ οι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν στη θέση του Δημάρχου Κοζάνης. Μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία διαλόγου και ελεύθερης έκφρασης ,τέθηκαν οι βάσεις για την ενότητα της παράταξης και τη συνέχεια του έργου μας. Τον Οκτώβρη του 2006 ο λαός της Κοζάνης ανανέωσε την εντολή προς τον Πάρι Κουκουλόπουλο και την Κοζανίτικη Ενότητα να διαχειριστούμε το παρόν και το μέλλον της πόλης μας για μια νέα τετραετία. Μέλημα όλων μας ήταν και είναι η ΕΝΟΤΗΤΑ της παράταξης και η συνέχεια του τεράστιου έργου μας που δίνει προοπτική και μέλλον στην Κοζάνη μας. Συνεχίζουμε την πορεία που ξεκινήσαμε πριν από 19 χρόνια, όλοι μαζί, σαν μια γροθιά, έτοιμοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις των καιρών, με το Δήμο Κοζάνης κοντά στον πολίτη, πόλο ανάπτυξης για το Νομό, και τη Δυτ. Μακεδονία. Σ’ αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Ευχαριστώ από βάθους καρδιάς όλους τους συναδέλφους μου , για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου. Θα εργαστώ σκληρά, θα συνεργαστώ με όλους ανεξαιρέτως, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους τοπικών συμβουλίων, στελέχη του Δήμου, φορείς και πολίτες για να ανταποκριθώ στην ευθύνη που αναλαμβάνω».
Από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ και το ΧΡΟΝΟ

5 σχόλια:

Μανώλης Στεργίου, Δήμαρχος Βελβεντού. είπε...

ΚΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΛΑΖΟ. ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΡΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ, ΓΕΜΑΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αν ήτο δεξιός ο δήμαρχος Κοζάνης, επι τη αναλήψει των καθηκόντων του, θα του ευχόσασταν Κε Στεργίου;

Ανώνυμος είπε...

Λάζο, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνεις.
Πραγματικά μπράβο που δέχτηκες να καλύψεις το κενό του Πάρι γνωρίζοντας τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες που θα έχουν όλοι πλέον από εσένα.
Η πρόκληση μεγάλη αλλά οι δυσκολίες μεγαλύτερες.

Καλό κουράγιο και καλή επιτυχία στο έργο σου.

Ένας φίλος

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, ανελαβε.Το θεμα ειναι τι θα κανει στις δημοτικες του χρόνου.Θα μπορεσει να κερδισει την μάχη, γιατι βλέπω δημαρχο κοζανης, να βγαινει δεξιος.

Μανώλης Στεργίου είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε 12.04 της 23/9 ο θεσμός του Δημάρχου Κοζάνης, όπως και κάθε άλλης αυτοδιοικητικής θέσης δεν προσφέρεται για μικροπολιτική. Τις ευχές για μια επιτυχημένη πορεία σε έναν καινούργιο συνάδελφο τις θεωρώ αυτονόητες και πέρα και πάνω από την κομματική θέση του καθενός. Εξάλλου υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μας ενώνουν στον καθημερινό αγώνα μας για τον τόπο μας. Ωστόσο για να κλείσω αυτή την απάντηση, σας παραπέμπω σε ένα μεγάλο αριθμό σχολίων που ΑΝΩΝΥΜΩΣ κατατέθηκαν εδώ κατά καιρούς για να λοιδωρήσουν στην κυριολεξία τον Δήμαρχο Σερβίων, στα οποία πήρα ΕΠΩΝΥΜΩΣ θέση για να τον στηρίξω, όταν ένοιωθα την κακή προαίρεση των σχολιαστών, ασχέτως της διαφοράς πολιτικών απόψεων που έχουμε με το Δήμαρχο Σερβίων. (Και, ειλικρινά, δεν ξέρω αν ο ίδιος ο Δήμαρχος Σερβίων είχε πραγματικά ανάγκη μια τέτοια στήριξη). Εσείς προφανώς έχετε ασθενή μνήμη για να θυμηθείτε τις απαντήσεις μου αυτές, ή κακή διάθεση να τις ερευνήσετε. Αλλά, πράγμα πολύ πιθανόν, μάλλον έχετε "τηλεκατευθυνόμενες" απόψεις. Και μάλιστα εκ του ασφαλούς με ένα "τσαντόρ" ανωνυμίας στο πρόσωπό σας. Λυπάμαι, δεν εκπέμπουμε στο ίδιο μήκος κύμματος.

Το Προφίλ μας