Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Στον αέρα τα σχέδια των επιτήδειων για 1 εκατομ. ευρώ σε διαφημιστικές

Φρέναραν οι βιαστικοί στο νομό Κοζάνης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 21/9
Στον αέρα έμειναν -τουλάχιστον προς το παρόν- τα σχέδια των επιτήδειων στην Κοζάνη να προλάβουν να σκορπίσουν 1 και πλέον εκατομμύριο ευρώ με συνοπτικές διαδικασίες, αναθέτοντας σε διαφημιστική εταιρεία ένα έργο το οποίο βρισκόταν σε αναμονή από πέρυσι.
Όπως αποκάλυψε η «Θεσσαλονίκη» στο προηγούμενο φύλλο της (14/9), (ολόκληρο το άρθρο εδώ ) η νομαρχία Κοζάνης (νομάρχης ο γαλάζιος Γιώργος Δακής) προκήρυξε πέρυσι διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Προσδιορισμός επικοινωνιακής στρατηγικής του προγράμματος Πίνδος», ύψους 1,5 εκατ. ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ). Στο διαγωνισμό προσήλθαν καταθέτοντας προσφορά τέσσερις διαφημιστικές εταιρείες. Ωστόσο το άνοιγμα των φακέλων και η αξιολόγηση των προσφορών δεν προχώρησαν ποτέ. Οι κακές γλώσσες ερμήνευαν την αδικαιολόγητη καθυστέρηση -μιλάμε για δέκα μήνες- ως αποτέλεσμα της αδυναμίας των ιθυνόντων να τα βρουν με αυτούς με τους οποίους έπρεπε…Μετά την προκήρυξη των εκλογών η νομαρχία αποφάσισε να ξεπαγώσει τις διαδικασίες του διαγωνισμού και να προχωρήσει μέσα σε μία ημέρα -τη Δευτέρα 14/9- στο άνοιγμα των φακέλων, στην αξιολόγηση τεχνικών και οικονομικών προσφορών και στην ανάθεση της δουλειάς. Η σπουδή της νομαρχίας να προχωρήσει αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών στην ενεργοποίηση των διαδικασιών ανάθεσης του έργου προκάλεσε δικαιολογημένα σχόλια στην Κοζάνη. Οι άνθρωποι της νομαρχίας απέδιδαν την… κινητοποίησή τους σε πίεση που δέχτηκαν από την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (περιφερειάρχης ο Ανδρέας Λεούδης), που, όπως είπαν, επικαλέστηκε το ενδιαφέρον του υπουργείου Οικονομικών (του Γιάννη Παπαθανασίου), το οποίο είναι και ο χρηματοδότης του εν λόγω έργου, για την ανάθεσή του. Μάλιστα στους διαδρόμους ακουγόταν και το όνομα της εταιρείας στην οποία επρόκειτο να καταλήξει η δουλειά.
Το δημοσίευμα της εφημερίδας μας χάλασε την ιστορία που είχε δρομολογηθεί. Η υπενθύμιση μάλιστα του γεγονότος ότι δεν είναι δυνατόν εντός μιας ημέρας να ανοιχτούν φάκελοι τεχνικών προσφορών, να αξιολογηθούν οι προτάσεις, να ζητηθούν και να δοθούν εξηγήσεις από τις εταιρείες, να βαθμολογηθούν οι προσφορές, να ανοίξουν οι φάκελοι με τις οικονομικές προσφορές, να βαθμολογηθούν οι προσφέρουσες εταιρείες, να γίνουν οι τελευταίες διαπραγματεύσεις, να επιλεγεί ο μειοδότης, έκανε τους τυπικά υπευθύνους της νομαρχίας να συναισθανθούν τις ευθύνες τους και να υπαναχωρήσουν.
Έτσι τη Δευτέρα απλώς άνοιξαν οι φάκελοι των τεχνικών προσφορών και αποφασίστηκε να κλειστούν ραντεβού με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες, προκειμένου να παρουσιάσουν διά ζώσης τις προτάσεις τους.
Τα ραντεβού αυτά δεν ορίστηκαν, και όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθούν μετά τις εκλογές, ακυρώνοντας τα όνειρα των κυβερνητικών παραγόντων, που βιάζονταν, για να επηρεάσουν την πορεία των πραγμάτων για δικούς τους λόγους. Μπορεί οι φήμες για την παρασκηνιακή ανάμιξη του ονόματος του περιφερειάρχη Ανδρέα Λεούδη στην επιτάχυνση των διαδικασιών ανάθεσης του προαναφερόμενου έργου να κατακλύζουν τη νομαρχία Κοζάνης, ο ίδιος ωστόσο την αρνείται κατηγορηματικά φορτώνοντας όλη την ευθύνη αποκλειστικά στη νομαρχία και τον Γιώργο Δακή. «Η εφημερίδα σας», αναφέρει ο Ανδρέας Λεούδης, «εξέθεσε το πρόσωπό μου αναίτια και άδικα, εμπλέκοντάς το σε θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων της νομαρχίας Κοζάνης. Θέμα με το οποίο ουδεμία απολύτως σχέση έχει η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και οι υπηρεσίες της». «Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τη νομαρχία Κοζάνης, η οποία είχε και έχει την πλήρη αρμοδιότητα και ευθύνη για την προκήρυξη του διαγωνισμού, τον ορισμό της επιτροπής και την πλήρη διενέργεια και κατακύρωσή του. Πρόκειται για απόλυτα ψευδή ενημέρωση και παραπληροφόρησή σας η πληροφορία ότι η καθυστέρηση του ανοίγματος των προσφορών είναι ευθύνη της περιφέρειας και οφείλεται σε διαβουλεύσεις με ενδιαφερόμενους που έκαναν στελέχη της περιφέρειας. »Σας διαβεβαιώ -τονίζει κατηγορηματικά ο κ. Λεούδης- ότι ουδεμία παρέμβαση έγινε από την περιφέρεια προς τη νομαρχία. Το συγκεκριμένο έργο βρίσκεται στην πλήρη δικαιοδοσία της νομαρχίας Κοζάνης, τη λειτουργία της οποίας σεβόμαστε απόλυτα. Όσον αφορά το πρόσωπό μου, θεωρώ άδικη την επίθεση και παραπλανητική την ενημέρωσή σας».

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Aυτές οι διαβεβαιώσεις μας μάραναν....Αυτοί τρέχουν τώρα με ταχύτητα φωτός να κλείσουν τρύπες γιατί αλλιως θα μπουν σε τρύπες...."Αχ ρε Κουμπάρε τι μας έκανες" θα λέει ο Γ.Γ. στον Καραμανλή....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Μα...και την τελευταία ώρα;;;;;Έλεος...

Π.Π.


Υ.Γ. Εξαιρετικό το ρεπορτάζ του συναδέλφου.

Ανώνυμος είπε...

Ο Π.Π είναι δημοσιογράφος και οι απόψεις του είναι 5...λέξεις!!! Βαριέται να εκφράσει άποψη επι οιουδήποτε θέματος και περιορίζεται σε 5 λέξεις!!!

Ανώνυμος είπε...

KANENAΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΟΛΟΙ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ ΑΠΛΑ.

Ανώνυμος είπε...

Em o Giorgakhs ek nomarxias to mono pou ton noiazei einai ti koystoymi kai ti gravata tha valei gia na kamparntisei san nomarxhs...erxetai ki aftoynoy h ora...

Ανώνυμος είπε...

Ουκ εν τω πολλώ το ευ...τα εχουμε πει ξανα...Άλλωστε γραφω μια γνωμη καθε μερα στην εφημεριδα. Φτάνει...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπλοκ το εχει ο πλιατσος με τον πιτσιαβα;

Ανώνυμος είπε...

XAIRETISMATA STON DAKH, SOKOTH, GEREXTE, TON ALLO AP TO RYMNIO. EINAI OLOI TOUS ENAS KAI ENAS..

Ανώνυμος είπε...

Είναι δυνατόν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας να φροντίζει για το στήσιμο της εξέδρας στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης παρουσία και του νομάρχη για την ομιλία του Καραμανλή ????

Ανώνυμος είπε...

Ο τελευταίος φίλος μπορεί να μας μεταφερει τι ακριβως εννοει;;;;Τι είδε;;;;; Εχει μεγάλο ενδιαφέρον...


Π.Π.

Το Προφίλ μας