Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009

Η θλιβερή παρένθεση της Νεοδεξιάς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκδήλωση στη μνήμη του Παύλου Μπακογιάννη με αφορμή τα είκοσι χρόνια από τη δολοφονία του, οργάνωσε η ΝΔ στο Ζάππειο, με ομιλητές τον Κώστα Καραμανλή, τον πρόεδρο απερχόμενης Βουλής Δημήτρη Σιούφα και τον νομάρχη Ευρυτανίας Κώστα Κοντογιώργο.

«Είκοσι χρόνια πριν κάποιοι πίστεψαν ότι δολοφονώντας τον Παύλο Μπακογιάννη θα πετύχουν πλήγμα στην εθνική συμφιλίωση. Πίστεψαν ότι οι σφαίρες θα μπορούσαν να σιγήσουν τις ιδέες. Δεν τα κατάφεραν» είπε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως «ο Μπακογιάννης κέρδισε δίκαια το σεβασμό όλων και η δολοφονία του προκάλεσε την οργή απέναντι στους δολοφόνους».

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή στο έγκλημα, στους εχθρούς της δημοκρατίας και της ομαλότητας, για να προσθέσει: «η τύχη όσων εμπλέκονται, είναι προδιαγεγραμμένη. Θα συλληφθούν. Δεν θα ξεφύγουν».

«Ο Παύλος Μπακογιάννης εξέφραζε την πολιτική, που τολμά μπροστά στα μεγάλα, και παραμερίζει τα επιμέρους. Μεγάλο μέρος από αυτά είναι και σήμερα ζητούμενο» τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που παρουσίασε ο Π. Μπακογιάννης στην τότε ΕΕ για την ανάπτυξη της Ευρυτανίας, το οποίο -κατά τραγική ειρωνία- εγκρίθηκε την ημέρα της δολοφονίας του.

Η απόφασή μας να καταθέσουμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό ζητώντας την ψήφο του, είναι έμπρακτη απόδοση τιμής στον Παύλο Μπακογιάννη».

Ο πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, είπε ότι ο Παύλος Μπακογιάννης τίμησε την ίδια τη ζωή με το λόγο και το έργο του.

Τον χαρακτήρισε «εμβληματική προσωπικότητα» και τόνισε ότι η φωνή του από τα ερτζιανά του γερμανικού ραδιοφώνου, την περίοδο της χούντας, έγινε συνώνυμη με τον αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας.

Το Προφίλ μας