Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Γιάννης Βλατής: Αξιοκρατία και δικαιοσύνη για τον Δημόσιο Τομέα

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ επισκέφθηκε και συνεργάσθηκε με την Εκτελεστική Γραμματεία του για θέματα που αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Βλατής. Όπως σημείωσε στα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, «ο δημόσιος τομέας και κυρίως οι εργαζόμενοί του πληρώνουν πολλές φορές τις ανεπάρκειες των κυβερνήσεων, που για να αποφύγουν το λεγόμενο «πολιτικό κόστος», ακυρώνουν τη λειτουργία τους και υποθηκεύουν το μέλλον τους».
Έγινε ιδιαίτερη αναφορά από τον κ. Βλατή για το ασφαλιστικό σύστημα των δημοσίων υπαλλήλων και το γεγονός της ουσιαστικής κατάρρευσής του, με την κυβέρνηση Καραμανλή πρώτα να το υπονομεύει συστηματικά και κατόπιν να το αφήνει να αποσυντίθεται. «Έφτασαν στο σημείο να υποδείξουν δανεισμό για το επικουρικό ταμείο επειδή καθυστερεί η καταβολή του εφάπαξ μέχρι δύο ολόκληρα χρόνια (χρήματα των υπαλλήλων που πληρώθηκαν με κόπο), ενώ με την πολιτική των συμβασιούχων προσπαθούν να αλλάξουν τις σχέσεις εργασίας καταργώντας της συμβάσεις δημοσίου διακαίου. Εκεί είναι και το κομβικό σημείο της κατάρρευσης του ΟΠΑΔ, του ασφαλιστικού συστήματος των δημοσίων υπαλλήλων, αφού χωρίς ασφαλισμένους στο μέλλον δεν πρόκειται να έχει και παροχές».
Στη συνέχεια ο κ. Βλατής αναφέρθηκε στα μέτρα που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων όπως είναι: «η αξιοκρατική (επιτέλους) κρίση τους για τη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει σήμερα με την κομματική τοποθέτηση υμετέρων στις θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού. Μειώνει την προσωπικότητα των εργαζόμενων και προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες στους πολίτες, που πληρώνουν αγόγγυστα τους φόρους τους χωρίς να παίρνουν τίποτα» σημείωσε ο κ. Βλατής. «Το καλοκαίρι, η κυβέρνηση με έναν νόμο που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι λύνει, περιέπλεξε ακόμη πιο πολύ τα πράγματα. Αντί να προχωρήσει στη μετατροπή των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου σε δημοσίου δικαίου βελτιώνοντας τη σχέση συνταξιούχων προς εργαζόμενους, ενίσχυσε την υπάρχουσα δομή και έσπρωξε ακόμη περισσότερο στο κενό τα ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων. Επιπλέον, φόρτωσε μέχρι 17 χρόνια περισσότερης εργασίας (κυρίως τις γυναίκες), αποφεύγοντας να υπερασπιστεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Στην υπόλοιπη Ευρώπη εργάζονται μέχρι τα 65, όμως υπάρχουν ισχυρά κοινωνικά συστήματα που στηρίζουν την οικογένεια με τη φροντίδα των παιδιών και τις σπουδές τους, κάτι που δεν ισχύει στην Ελλάδα» είπε ο κ. Βλατής.
Φεύγοντας από τα νέα γραφεία του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης, ο κ. Βλατής ευχήθηκε την ευόδωση των αγώνων των δημοσίων υπαλλήλων για βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών, ώστε να βελτιωθούν και οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες. «Θα είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας και θα εργαστώ στην κατεύθυνση επίλυσης των ζητημάτων που απασχολούν τους δημόσιους υπαλλήλους, για να πετύχουμε υψηλής στάθμης υπηρεσίες για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες πολίτες», είπε ο κ. Βλατής.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

«η αξιοκρατική (επιτέλους) κρίση τους για τη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών. Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει σήμερα με την κομματική τοποθέτηση υμετέρων στις θέσεις κλειδιά του κρατικού μηχανισμού.


Με αυτά τα λεγόμενα την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ υποτιμά ή την δική του ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ???

Τον συμαπαθώ, αλλά σε ποιούς τα λέει???

Το Προφίλ μας