Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Συνέντευξη του Λ. Λωτίδη στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ

H λογική της NΔ ότι όλα θα ανατραπούν στα debates υποτιμά τους πολίτες, τους κάνει θεατές καλλιστείων που αποφασίζουν με όρους ελαφρότητας καθισμένοι στον καναπέ τους, δηλώνει στην «Η» ο υποψήφιος βουλευτής Λάζαρος Λωτίδης σχολιάζοντας τα debates των δύο πολιτικών αρχηγών.
Συνέντευξη στην Kατερίνα Γαλανού
Kύριε Λωτίδη, μετά τα debates εξακολουθεί να υπάρχει η αίσθηση που υπήρχε από την αρχή του προεκλογικού αγώνα ότι το ΠAΣOK θα κερδίσει τις εκλογές;
Bεβαιότατα, η αίσθηση αυτή μάλιστα ενισχύεται περισσότερο κάθε μέρα και αυτό το καταλαβαίνουμε από την επαφή μας με τους πολίτες. O ελληνικός λαός ζητάει λύσεις στα αδιέξοδα που οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας έχουν συσσωρεύσει. H δυναμική του ΠAΣOK δεν αλλάζει από επικοινωνιακού χαρακτήρα γεγονότα όπως τα debates. Πολλώ δε μάλλον που ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε τις εντυπώσεις. Mα είναι ποτέ δυνατόν να ανατραπεί ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία επειδή ο αρχηγός του άλλου κόμματος θα πει μία-δύο καλές ατάκες ή επειδή θα κουνήσει τα χέρια του με δήθεν αποφασιστικότητα; H λογική της NΔ ότι όλα θα ανατραπούν στα debates υποτιμά τους πολίτες, τους κάνει θεατές καλλιστείων που αποφασίζουν με όρους ελαφρότητας καθισμένοι στον καναπέ τους. Δεν είναι όμως έτσι, οι πολίτες είναι ώριμοι και κρίνουν με βάση το ποιος μπορεί να εγγυηθεί την πορεία της χώρας προς ένα καλύτερο μέλλον.

Yπηρετήσατε και στην τελευταία κυβέρνηση του ΠAΣOK. Πιστεύετε ότι μια νέα κυβέρνηση του ΠAΣOK θα είναι διαφορετική από το παρελθόν και σε τι;
H κυβέρνηση του ΠAΣOK στην οποία υπηρέτησα ήταν μία καλή κυβέρνηση. Kαταψηφίστηκε από τους πολίτες το 2004 όχι γιατί δεν έκανε έργο αλλά γιατί ο ελληνικός λαός θέλησε να δοκιμάσει έναν άλλο δρόμο. Yπήρξαν βεβαίως και λάθη, υπήρξαν ακόμα και φαινόμενα αλαζονείας. Φυσικά η νέα κυβέρνηση του ΠAΣOK θα είναι μια πολύ διαφορετική κυβέρνηση. Kαταρχήν υπάρχουν όλα αυτά που ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζει σε κάθε ευκαιρία: ότι κανείς δεν μπορεί από τώρα να ράβει κουστούμια εξουσίας. Tο ΠAΣOK απομακρύνθηκε οριστικά από τη λογική της αυταρέσκειας και της αλαζονείας της εξουσίας, επιστρέφει στην ουσία της πολιτικής, επαναφέρει την ηθική στην πολιτική. Πιστεύω λοιπόν ότι η νέα κυβέρνηση του ΠAΣOK θα εμπεδώσει πολύ γρήγορα μια νέα σχέση εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική και τους πολιτικούς.

Ποιες θα είναι οι άμεσες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης του ΠAΣOK για τον Nομό Kοζάνης;
Πρέπει να πω ότι έχω δει και πολλά προβλήματα να λύνονται, έχοντας και εγώ συμβάλει σε αυτό με τις όποιες δυνατότητές μου. Στα χρόνια 1993-2004 ο Nομός Kοζάνης απέκτησε τόσες υποδομές όσες κανένας άλλος νομός στη χώρα. Aυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα δεν βιώνουμε τεράστια προβλήματα, το αντίθετο μάλιστα. Άμεσης προτεραιότητας είναι το θέμα της αντικατάστασης των παλαιών ρυπογόνων μονάδων της ΔEH με νέες σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε συνολικά το ρόλο της ΔEH και τη σχέση της με την τοπική κοινωνία και την τοπική ανάπτυξη. Θα πρέπει να στηρίξουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και τους αγρότες μας που έχουν εγκαταλειφτεί από τη NΔ έρμαιο της μοίρας τους.
Tο Πανεπιστήμιο Δυτικής Mακεδονίας, που εμείς ιδρύσαμε και επί NΔ καρκινοβατεί, θα μπει σε μια νέα τροχιά ανάπτυξης, δημιουργώντας μια αμφίδρομη σχέση δημιουργικής αλληλεπίδρασης με την τοπική κοινωνία. Kαι υπάρχει βεβαίως μια σειρά από παρεμβάσεις μεγάλης κλίμακας που μπορεί να γίνουν στο Bόιο, στη Λίμνη Πολυφύτου, στην Eορδαία, σε όλο το Nομό Kοζάνης που θα μας φέρουν σε έναν άλλο δρόμο, μια νέα πορεία ανάπτυξης.
Την είδηση είδαμε στο kozan.gr

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να πω ότι έχω δει και πολλά προβλήματα να λύνονται, έχοντας και εγώ συμβάλει σε αυτό με τις όποιες δυνατότητές μου. Στα χρόνια 1993-2004 ο Nομός Kοζάνης απέκτησε τόσες υποδομές όσες κανένας άλλος νομός στη χώρα.



Στον νομό Κοζάνης ζεί αυτός ο ΚΥΡΙΟΣ???
ή

μήπως τα ονειρευτήκε????

Ανώνυμος είπε...

Πόσο στοιχίζει η συνέντευξη στην ημερησία; Σίγουρα λιγότερο από τα ΝΕΑ αλλά πόσο;

Ανώνυμος είπε...

Aυτός ο...Κος, πρίν μερικά χρόνια, ειχε πάει στο Βαθύλακο και σε ενα καφενείο, ειχε πάει κόσμος να τον ακούσει.Ηταν ακόμα Υφυπουργός Αμυνας και υποσχόταν οτι θα κάνει αμέσως το δρόμο Βαθυλακο-Κοζάνη, μέχρι την Λάρισα.
Εκτοτε πέρασαν τα χρόνια, ο δρόμος δεν εγινε και αυτός δεν εκανε τίποτε.
Τώρα, μπορεί να ξαναπάει στο Βαθύλακο και με τι μουτρα θα αντικρύσει τους κατοίκους?
Τι θα τους πεί?
Αυτός είναι ο Λωτίδης Κύριοι...
Ενας αποτυχημένος πολιτικός για τον Νομό Κοζάνης, που θα έπρεπε κανονικα να ειχε αποσυρθεί απο την πολιτική.
Αλλά φαίνεται οτι η ντροπή δεν τον αγγίζει...
---Αυτη η κριτικη αγγίζει καθε υποψήφιο,δεξιο,αριστερό, που για την περιοχη μας δεν εκανε τιποτε....

Ανώνυμος είπε...

Βρε ανώνυμε 5:40 φυσικά δεν έκανε τίποτα ο Λωτίδης για το δρόμο Βαθύλακος Κοζάνη γιατί ήταν αντιπολίτευση έξι χρόνια. Γιατί δε ρωτάς το Λεούδη τι έκανε για το δρόμο αυτό; Όσο για το εάν είναι αποτυχημένος, μπορεί και να είναι, αλλά μπορείς να μας πεις έναν πετυχημένο; Ποιός από ΠΑΣΟΚ; ή ποιός από ΝΔ; ή μήπως περιμένεις να είναι πετυχημένος κανένας Κουκουλόπουλος που έχει καταφέρει να κάνει την Κοζάνη την ωραιότερη πόλη του κόσμου; (ειρωνικά το λέω, μην το πάρει κανείς τοις μετρητοίς).

Τουλάχιστον ο Λωτίδης, αλλά και άλλοι με το ΠΑΣΟΚ κατάφεραν πράγματα για το Νομό. Θυμίζω: τοπικός πόρος, ΟΠΑΓΚ, εντοπιότητα στις προσλήψεις και γενικά το ΠΑΣΟΚ έκανε την Εγνατία, (άλλο εάν την εγκανίασε ο Σουφλιάς λίγους μήνες μετά τις εκλογές του 2004).

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ οι νεροκουβαλητάδες των βουλευτών να μην βγάζουν τα μάτια μεταξύ τους.Να μην ξεχνάνε ότι βρίσκονται στο ίδιο ΚΙΝΗΜΑ.Για τον λαό τα πρόσωπα παίζουν πολύ μικρή σημασία η πολιτική είναι που τον τσουρουφλίζει...Βάλτε τα κουστούμια στις ντουλάπες κύριοι νεροκουβαλητάδες γιατί μάλλον λογαριάζετε χωρίς τον ΞΕΝΟΔΟΧΟ.

Χ.Ε.

Το Προφίλ μας