Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Λ. Λωτίδης: Η ΝΔ διέλυσε τα πάντα

Συνέντευξη στον Βασίλη Μπουζιώτη, ΕΘΝΟΣ 22/9
ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΩΤΙΔΗΣ, ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
Τα 5,5 χρόνια της ΝΔ σημαδεύτηκαν από διάλυση θεσμών και αξιών, από απαξίωση όλων των θεσμικών διαδικασιών και της διαφάνειας παντού, που οδήγησαν και στην απαξίωση της πολιτικής, λέει ο Λάζαρος Λωτίδης, υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη.
Η ευρεία διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις προδικάζει το αποτέλεσμα των εκλογών;
Ασφαλώς οι δημοσκοπήσεις δίνουν σαφείς ενδείξεις, όμως αυτό δεν μας εφησυχάζει, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας και απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες για να τους πείσουμε ότι η πρότασή μας θα βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Το αποτέλεσμα το προδικάζει η ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας να γυρίσει σελίδα, να ξαναβρεί την αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Τα χρόνια της ΝΔ σημαδεύτηκαν από διάλυση θεσμών και αξιών, μια απαξίωση όλων των διαδικασιών και της διαφάνειας παντού, με συνέπεια την απαξίωση της πολιτικής. Ταυτόχρονα υπήρξε μεγάλη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, με την ακρίβεια να εξαθλιώνει το εισόδημα και να οδηγεί στη φτώχεια χιλιάδες νοικοκυριά. Ολα αυτά έχουν φέρει σε απόγνωση τον ελληνικό λαό και γι αυτό το ΠΑΣΟΚ μιλάει για μια εθνική ανάταση, για ένα άλλο πρότυπο ανάπτυξης.
Ποια είναι η αποδοχή στους ψηφοφόρους του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την ανασυγκρότηση της χώρας και της οικονομίας;
Είναι μεγάλη, το σημαντικότερο όμως είναι ότι οι πολίτες αποδέχονται ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα προσφέρει σχέδιο εξόδου από τη συνολική κρίση, όχι μόνο την οικονομική. Οι πολίτες βλέπουν ότι με το ΠΑΣΟΚ επανερχόμαστε στην ουσία της πολιτικής και δίνουμε τέλος στην κυριαρχία της επικοινωνίας και της εικόνας, δίνουμε τέλος στη μιζέρια, στην απαισιοδοξία, στην ηττοπάθεια.
Πώς απαντάτε στην κριτική του Κ. Καραμανλή, που χαρακτήρισε τις προτάσεις Παπανδρέου ως «έκθεση επικίνδυνων ιδεών»;
Είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές». Το 1993, όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατέρρεε υπό το βάρος σκανδάλων και παταγώδους οικονομικής αποτυχίας, ο κ. Μητσοτάκης έβαζε το ίδιο ψευτοδίλημμα: υπευθυνότητα και ανευθυνότητα. Η πορεία του ΠΑΣΟΚ από το 1993 και μετά είναι γνωστή: ανασυγκρότησε τη χώρα. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα.
Η Πράσινη Ανάπτυξη πώς μπορεί να εφαρμοστεί σε μια περιοχή επιβαρημένη περιβαλλοντικά όπως αυτή της Κοζάνης;
Αμεση αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων μονάδων της ΔΕΗ, με πρώτο απ όλους τον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, με νέες, σύγχρονης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Παραγωγή ενέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον, επιχειρηματικές ευκαιρίες από την εκμετάλλευση παραπροϊόντων, π.χ. της τέφρας, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανάπτυξη νέων παραγωγικών τομέων, νέες θέσεις εργασίας, αυτά είναι Πράσινη Ανάπτυξη για τον Νομό Κοζάνης.
Πώς αξιολογείτε το κυβερνητικό έργο στην Κοζάνη και ποιες προτεραιότητες βάζετε για το μέλλον;
Με μία φράση: «το μηδέν και το άπειρο», το μηδέν έργο και το άπειρο ψέμα. Προτεραιότητες για τον Νομό Κοζάνης αποτελούν ασφαλώς τα μεγάλα ζητήματα της ανεργίας και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λάζαρε όχι κουστούμια φόρμες τώρα πια.Ετσι λέει ο ΚΑΙΡΟΣ έτσι λέει και ο ΑΡΧΗΓΟΣ.Πάντως πραγματικά το μηδέν επί το άπειρο δεν ορίζεται στα Μαθηματικά.Γιαυτό και το έργο της ΝΔ είναι απροσδιόριστο......

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

καλα, οταν ηταν υφυπουργο αμυνα, εταζε τα παντα.απο παcοκ βγανουν αθαναcιαδιc, vlatic, koykoylopoyloc. apo noydoyla papadopoyloc kai kacapidic.

Ανώνυμος είπε...

Η GPO είσαι ρε μεγάλε....Πάντως τα στημένα γκάλοπ άρχισαν.Για αυτό τα αυτιά μας κλειστά τα μάτια μας ανοιχτά για να πάρουμε ΠΑΣΧΑΛΙΑ!!!!!Ο Ντρεμπεντέρης μετά το βραδυνό θα αρχίσει πάλι μπας και σώσει τον Καραμανλή....

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Που φτάσαμε. Να μιλάνε αυτοί που το μόνο τους έργο ήταν τα ρουσφέτια!

Ανώνυμος είπε...

Αμεση αντικατάσταση των παλαιών ρυπογόνων μονάδων της ΔΕΗ,

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ
-------------------------------

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ???

ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ???

ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ή ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ - ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ???

Η ΚΟΖΑΝΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ 20ΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΙΑΣ

ΕΑΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΠΑΣΟΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Όχι στη λογοκρισία!!!

Παρακαλώ να ¨σηκώνετε¨ όλα τα μυνήματα κύριοι του ai-vres.

Επιτέλους δηλαδή!!!!

ai-vreS είπε...

Δηλαδή να μας βρίζετε και να λέμε και ευχαριστώ;

Ανώνυμος είπε...

Μας μπέρδεψε κι ο Λωτίδης, τι είδους πράσινη ανάπτυξη είναι αυτή με τις νέες λιγνιτικές μονάδες; Τα περί καθαρής τεχνολογίας για την καύση του λιγνίτη μην τις ψάχνετε γιατί δεν υπάρχουν πουθενά.
αδαής

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΛΩΤΙΔΗΣ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ,ΓΙΑΤΙ Η ΕΟΡΔΑΙΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ...ΠΙΘΑΝΩΣ ΣΤΗΝ 3Η ΘΕΣΗ!!

Ανώνυμος είπε...

Τα παπαγαλακια επιασαν δουλεια...το λεγαμε...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Θα εκλεγεί οριακά πρώτος. Όλος ο κόσμος της Εορδαίας είναι πάλι μαζί του.

Το Προφίλ μας