Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού στο ράδιοΛόγος για τον παραλίμνιο δρόμο

της Ιωάννας Παπαδημητρίου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
«Έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης»- «Δεν έχουμε μια πρόταση τεκμηριωμένη»
«Μπορούν να γίνουν πράγματα και θαύματα στην κυριολεξία»

Για μείζονος σημασίας έργο, για το οποίο ο δήμος Σερβίων –Βελβεντού θα αφήσει τη σφραγίδα του για τον επόμενο αιώνα μίλησε ο δήμαρχος κ. Σάκης Κοσματόπουλος στο ράδιοΛόγος.«Γίνεται ένας ντόρος, ένας κουρνιαχτός. Θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα. Έχει γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης, μικροπολιτικής, μικροκομματικής»,
είπε αφήνοντας το σχόλιο του να αιωρείται . «Δεν έχουμε μια πρόταση συγκεκριμένη, τεκμηριωμένη, αξιολογημένη από την ανάλογη υπηρεσία της περιφέρειας για να ξέρουμε κι εμείς τι δυνατότητες υπάρχουν , το ακριβές κόστος. Το να λέμε στον αέρα ότι η μία περίπτωση θα στοιχίσει τα διπλά χρήματα δεν είναι σοβαρές κουβέντες»., συνέχισε περιμένοντας πιο πειστικές απαντήσεις από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες.
«Το να παίρνει κάποιος μια ακραία θέση με κραυγές είναι ότι το  χειρότερο. Εγώ προσωπικά δεν ξέρω το ακριβές κόστος, τις πιθανότητες να υλοποιηθεί  για τον ένα ή τον άλλον δρόμο. Αν κάποιος παράγοντας βγει και πει ότι αυτός ο δρόμος έχει μεγάλο κόστος και είναι φύσει αδύνατο να γίνει καταλαβαίνετε…  Αυτή η λίμνη δεν θα αποκτήσει ποτέ εντελώς σταθερό επίπεδο. Μπαίνουν άλλοι παράγοντες στη μέση. Θα το κουβεντιάσουμε και με παράγοντες ΔΕΗ μετά τη λειτουργία του φράγματος του Ιλαρίωνα». Κατόπιν μίλησε για την εταιρία που υφίσταται για την  τουριστική και επιχειρηματική εκμετάλλευση της λίμνης, η οποία θα ξαναλειτουργήσει. «Μπορούν να γίνουν πράγματα και θαύματα στην κυριολεξία».
«Οι παράγοντες να είναι μαζεμένοι και φειδωλοί στις κουβέντες. Κι όταν έχουν μια σοβαρή εκτίμηση τι θα τοιχίσει η μια και η άλλη να το κουβεντιάσουμε». Στην ερώτηση του Λύσανδρου Ρήγα να οδηγηθεί ο δήμος σε λαθεμένα συμπεράσματα απάντησε:  «Εμένα δεν μπορεί να με οδηγήσουν. Ίσως να είμαι λίγο χύμα στα προσωπικά μου. Αλλά για το δήμο που έχω τεράστια ευθύνη δεν θα αφήσω να συμβεί το παραμικρό ατύχημα και επιβάρυνση». «Να έχουμε μια επιβεβαίωση ότι θα προχωρήσει ο δρόμος είτε πάρουμε τη μια απόφαση ή την άλλη», είπε τέλος ο δήμαρχος αφήνοντας το θέμα ανοιχτό για το δημοτικό συμβούλιο στις  30 Οκτωβρίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» θα καλεστούν και οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να αποσαφηνίσουν τις δύο εναλλακτικές επιλογές. Ακόμα βέβαια δεν είναι σίγουρο αν θα τεθεί εκ νέου το θέμα σε ψηφοφορία, αφού δεν ακυρώθηκε η προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. υπέρ της κατασκευής του ήδη χαραγμένου δρόμου.
Ι.Π
.
 Πηγή ηχητικού αποσπάσματος: ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οπα μεγάλε ! Coolarise λιγάκι. Πολύ φορα πήρες ! Σε λίγο θα ξεπεράσει και τα επτά. Θαύματα του κοσμου?.

Το Προφίλ μας