Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Μαθητικές κινητοποιήσεις στις 2 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα - πορείες και καταλήψεις και στην Κοζάνη

Σε γενικό ξεσηκωμό καλούν για τις 2 Νοέμβρη μαθητές σε όλη την Ελλάδα, με πορείες και καταλήψεις. Στην Αθήνα, το ραντεβού που δίνουν 15μελή και 5μελή Μαθητικά Συμβούλια και Συντονιστικά Σχολείων είναι στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια και αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνονται
σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καλαμάτα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Λαμία, Γιάννενα, Αρτα, Πρέβεζα, Βέροια, Σέρρες, Καστοριά, Κοζάνη, Ηράκλειο Κρήτης.Οι μαθητές καλούν σε συντονισμό, να ακουστεί η φωνή τους «γιατί τα σχολεία μας δεν έχουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν. Δεν έχουν καθηγητές - βιβλία - υποδομές - εργαστήρια. Γιατί δεν πάει άλλο, οι γονείς μας να πληρώνουν για φροντιστήρια, ιδιαίτερα ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας. Γιατί δεν πάει άλλο να τρελαινόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα απολυτήριο με συνεχόμενες εξετάσεις και αβέβαιο μέλλον», όπως αναφέρεται στο κάλεσμα των Μαθητικών Συμβουλίων της Αθήνας.
Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων να στηρίξουν με τη συμμετοχή τους το συλλαλητήριο, να διεκδικήσουν από κοινού να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες των μαθητών. Την ίδια μέρα, στο δρόμο βγαίνουν οι μαθητές και οι γονείς των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων που επιπλέον αντιμετωπίζουν τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών σε βασικά μαθήματα, διεκδικούν διασφάλιση της μεταφοράς και σίτισης.

rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας