Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Ο Σύλλογος Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε. Ομίλου ΔΕΗ για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Μαυροπηγή

Μια εβδομάδα μόλις μετά την Ημερίδα για τα εργατικά ατυχήματα που διοργάνωσαν η Γενική Διεύθυνση Ορυχείων και η Διεύθυνση Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία της ΔΕΗ, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα
Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ εργαζόμαστε  κάτω από ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες και τώρα προσθέτουμε στον μακρύ κατάλογο ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που έλαβε χώρα στο ορυχείο Μαυροπηγής.
(Ο 54χρονος ιδιοκτήτης φορτηγού εργαζόμενος σε εργολάβο, κάτω από συνθήκες που ακόμη διερευνώνται   τραυματίστηκε θανάσιμα).
Η Ασφάλεια στους χώρους εργασίας θα πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα και αδιαπραγμάτευτη συνθήκη για κάθε εργαζόμενο.
Οι θεσμοί που είναι επιφορτισμένοι για τον έλεγχο και την επίβλεψη όπως είναι η επιθεώρηση εργασίας και η επιθεώρηση μεταλλείων θα πρέπει, η πρώτη να στελεχωθεί και η δεύτερη να μεταφερθεί επιτέλους στην περιοχή μας, ώστε να έχουν ουσιαστική εποπτεία για τα θέματα της υγιεινής και της ασφάλειας όλων των εργαζομένων της Δ. Μακεδονίας.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια  στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας