Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ο εορτασμός της επετείου του "ΟΧΙ" στα Καμβούνια



Με επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος στα Καμβούνια η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, η επέτειος του μεγάλου "ΟΧΙ" απέναντι στις ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις εισβολής, η επέτειος των μεγάλων νικών αλλά και των θυσιών του έθνους στα χιονισμένα βουνά της Αλβανίας.

Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων ήταν το Τρανόβαλτο, ενώ ξεχωριστές επιτόπου εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στα υπόλοιπα χωριά των Καμβουνίων.
Στο Τρανόβαλτο μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Αθανασίου προεξάρχοντος του πανοσιολογιοτάτου αρχιμανδρίτου π. Αυγουστίνου, τελέστηκε η επίσημη δοξολογία και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό Θεοδώρα Στραγαλάκη. Ακολούθησαν στο χώρο του μνημείου στην πλατεία του χωριού η επιμνημόσυνη δέηση, η κατάθεση στεφάνων και ο Εθνικός Ύμνος.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση παιδιών του νηπιαγωγείου, του -μοναδικού στα Καμβούνια- Δημοτικού Σχολείου (σημαιοφόρος η Κωνσταντίνα Κούσια από Ελάτη, με παραστάτες τους Θανάση Τζιδημόπουλο, Γιάννη Ν. Σταθόπουλο, Ευθύμη Σφαλύρα, Άννα Τσιανάκα και Παναγιώτη Κουτιώλα) και του Γυμνασίου Τρανοβάλτου (σημαιοφόρος η Εύη Δούλη επίσης από Ελάτη, με παραστάτες τους, Δήμητρα Κούσια, Ιωάννα Καβουρίδου, Αναστάσιο Κούσια, Σταυρούλα Τσικοπούλου και Αϊσέ Αουμάρι).
Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από παιδικές χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Τρανοβάλτου Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
Το Δήμο Σερβίων-Βελβεντού εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Παύλος Γεμενετζίδης.













 ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟ
Θεία Λειτουργία, δοξολογία και πανηγυρικός της ημέρας στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου (εκφώνηση πανηγυρικού από τον π. Χαράλαμπο).
Ακολούθησαν στο χώρο του μνημείου στην πλατεία του χωριού, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου και κλείσιμο της εκδήλωσης με τον Εθνικό Ύμνο.
Γ.Μ./mikrovalto.gr

 





.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας