Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

«Συνέργειες Βιβλιοθηκών με την κοινωνία: Υπό-Στηρίζοντας την παράδοση μέσω της ψηφιοποίησης πολιτιστικού περιεχομένου», στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015.

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης του ΑΤΕΙΘ και ο Σύλλογος Βιβλιοθηκονόμων Δυτ. Μακεδονίας συνδιοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση/ διάλεξη στο χώρο του Media lab της βιβλιοθήκης Κοζάνης, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, στις 19:00, για το νέο ρόλο των βιβλιοθηκών ως χώρο συνάντησης των πολιτών, ενίσχυσης της δημιουργικότητας, έμπνευσης, καινοτομίας και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Ο Δρ. Εμμανουήλ Γαρουφάλλου, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης ΑΤΕΙΘ και η Χρυσάνθη Χατζοπούλου, Βιβλιοθηκονόμος του προγράμματος ψηφιοποίησης ΑΤΕΙΘ θα παρουσιάσουν καλές πρακτικές από βιβλιοθήκες της Ελλάδας και του εξωτερικού και θα αναπτύξουν τις δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες στην υποστήριξη των δράσεων των βιβλιοθηκών, με έμφαση στη δημιουργία ψηφιακών βιβλιοθηκών (ΨΒ) και καταθετηρίων. Τόσο οι ψηφιακές βιβλιοθήκες όσο και τα καταθετήρια αποτελούν σημείο σύνδεσης των βιβλιοθηκών με την τοπική κοινωνία, δια μέσου της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ανάπτυξη τοπικών, θεματικών, ιστορικών και πολιτιστικών καταθετηρίων και ΨΒ αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και συμβάλουν στη διατήρηση της ιστορίας και των παραδόσεών της. Τέλος, θα παρουσιαστεί το παράδειγμα της Βιβλιοθήκης του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και της σύνδεσης της ΨΒ και του καταθετηρίου του με την τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας