Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Παραιτείται ο Μουμουλίδης απο περιφερειακός σύμβουλος. Ποιός τον διαδέχεται; Ολο το παρασκήνιο, οι γκρίνιες, η κριτική, στην συνεδρίαση της παράταξης ''Αλλάζουμε εποχή''

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr
Την πρόθεση του να παραιτηθεί  από περιφερειακός σύμβουλος ανακοίνωσε προς  τα μέλη του συνδυασμού ‘’Αλλάζουμε εποχή ‘’ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Μουμουλίδης.

Στην συνεδρίαση που έγινε στην Κοζάνη ο κ. Μουμουλίδης δήλωσε ότι  παραιτείται από περιφερειακός σύμβουλος προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα του κοινοβουλίου. Ο Κ. Μουμουλίδης ενώπιον των μελών του συνδυασμού  δήλωσε ότι η απόφαση του εκπορεύεται και από την θέση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός Α. Τσιπρας ότι ‘’κανείς ως αιρετός δεν  μπορεί να κατέχει δύο αξιώματα’’.
 Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να αξιολογήσει το περιφερειακό συμβούλιο του οποίου ήταν μέλος χαρακτήρισε ως μέτριο  το επίπεδο των συμβούλων της πλειοψηφίας ξεχωρίζοντας όμως την λειτουργία του περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη ως θετική. Στην ίδια διαπίστωση κατέληξε και ο Κ. Μιμίκος,  στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για αγροτικά ζητήματα και συνεργάτης  του αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών Βαγγέλη Σημανδράκου.
 Σκληρή κριτική Μητλιάγκα σε Μουμουλίδη και Θεοφύλακτο
Ο Γ. Μητλιάγκας αναφερόμενος στο πρόσωπο του Μουμουλίδη στην περιφέρεια σημείωσε ότι διαφώνησε ριζικά με ην επιλογή του να είναι στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας αλλά στήριξε την υποψηφιότητα του αφού ήταν επιλογή του κόμματος. Ο Γ. Μητλιάγκας αναφέρθηκε και στα εσωκομματικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ,  τον τρόπο επιλογής των υποψηφίων βουλευτών και την στάση της ηγετικής ομάδας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν παρέλειψε να καυτηριάσει την επιλογή του βουλευτή Γιάννη Θεοφύλακτου να προσλάβει στο βουλευτικό του γραφείο ως μετακλητό υπάλληλο την σύζυγο του. «Δεν μπορεί οι βουλευτές μας να μας εκθέτουν με τέτοιο τρόπο και να επαναλαμβάνουν  πράγματα που η αριστερά και όλοι εμείς στο παρελθόν όταν τα έκαναν άλλοι βουλευτές από άλλα κόμματα να τα έχουμε καταδικάσει. Στο σημείο αυτό χρειάστηκε το σχόλιο του προεδρεύοντος της διαδικασίας Γ. Αποστολίδη ότι δεν πρέπει να μετατραπεί η συνέλευση ων μελών tου συδυασμού σε συνέλευση του κόμματος για να χαμηλώσουν στην συνέχεια οι τόνοι στην συζήτηση. Η υπόθεση της επιλογής των υποψηφίων βουλευτών και η λειτουργία της ''παράγκας'' εντός του ΣΥΡΙΖΑ εχει διχάσει την οργάνωση και θα συνοδεύει με τραυματικό τρόπο την λειτουργία της το επόμενο διάστημα.
Από την συνέλευση της παράταξης ‘’Αλλάζουμε εποχή’’ καταγράφτηκαν απουσίες με νόημα όπως του Γιώργου Χιωτίδη, του Μανώλη Κουτσοσίμου, του Χάρη  Κουζιάκη, του Βασίλη Γκούμα αλλά και άλλων μελών που σήμερα είναι με την Λαϊκή Ενότητα του Π. Λαφαζάνη. Παραβρέθηκαν μέλη απο την Φλώρινα την Καστοριά και τα Γρεβενά.
 Την θέση του Θ. Μουμουλίδη στο Περιφερειακό συμβούλιο καταλαμβάνει ο πρώτος σε ψήφους στο ψηφοδέλτιο Ν. ρινα την καστοριά τα γρεβενά Χατσίδης. Ο συγκεκριμένος στο παρελθόν ήταν φανατικός υποστηρικτής της πρώην βουλευτού Ραχήλ Μακρή.  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/paraskinio/item/41799-paraiteitai-o-moumoulidis-apo-perifereiakos-symvoulos-poios-ton-diadexetai-olo-to-paraskinio-oi-grinies-i-kritiki-stin-synedriasi-tis-parataksis-allazoume-epoxi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας