Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ευχαριστήρια επιστολή αλλά και…προβληματισμοί για τη Δημόσια και Ιδιωτική φροντίδα υγείας-Το χρονικό μιας περιπετειώδους γέννας…

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε πρωτίστως να ευχαριστήσουμε τον μαιευτήρα-χειρουργό γυναικολόγο Πέτρο Πινίδη που υπηρετεί στο Κρατικό Νοσοκομείο Κοζάνης όπως επίσης και το σύνολο των ιατρών – νοσηλευτών που προσφέρουν τις υπηρεσίες του στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου διότι όλοι τους λειτούργησαν ταχύτατα, αποτελεσματικά και με γνώμονα το να σώσουν 2 ζωές που ήταν σε κίνδυνο.
Ο λόγος που αποφασίσαμε να γράψουμε αυτήν την επιστολή είναι διότι θεωρούμε πολύ άδικο να φωνάζουμε τα κακά της δημόσιας υγείας αλλά όταν σώζει τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μας διότι η ιδιωτική φροντίδα αδυνατεί αυτό να μην ακούγεται.

Το χρονικό της δίκης μας περίπτωσης είναι το εξής : πριν μια βδομάδα και ενώ περιμέναμε να περάσει ενάμιση μηνάς να γεννηθεί το παιδί μας με τη φροντίδα της ιδιωτικής παροχής υγείας ήρθε η ώρα η δύσκολη ( ακατάσχετη αιμορραγία ) ζητήσαμε στήριξη- λύση σε αυτήν η παραπομπή όμως για την περίπτωση μας ήταν να πάμε άμεσα στο δημόσιο νοσοκομείο, το αποτέλεσμα ? πήγαμε μη έχοντας άλλη επιλογή και μέσα σε 10 λεπτά κινητοποιήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ιατροί- νοσηλευτές – βοηθητικό προσωπικό και ξεκίνησε το χειρουργείο με στόχο να βγάλει από τον κίνδυνο μαμά και κόρη, στόχος ο οποίος επετεύχθη.
Γεννάται το ερώτημα : αφού στα δύσκολα η παραπομπή είναι να πάμε στο δημόσιο νοσοκομείο γιατί να καταφεύγουμε οι περισσότεροι στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με μεγάλο οικονομικό κόστος όπως όλοι ξέρουμε.
Άλλωστε τι ζητάμε σε μια εγκυμοσύνη ? στήριξη στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά αν όλα κυλούν φυσιολογικά γεννάμε και στο σπίτι μας με τη στήριξη μιας μαίας δίχως γιατρό δίχως κλινικές όπως γίνεται σε πολλές χώρες.
θα μου πείτε μα θέλω το γιατρό μου δεν γίνεται να γεννήσω με όποιον τύχη να έχει εφημερία εκείνη την ημέρα θέλω το γιατρό που με παρακολουθεί και γνωρίζει το ιστορικό μου, σας ενημερώνω ότι και αυτό είναι εφικτό (εφόσον ο γιατρός υπηρετεί στο νοσοκομείο ) και εμείς δεν το γνωρίζαμε.
Ευχαριστούμε το γιατρό για την ταχυτάτη και αποτελεσματική παρέμβαση
Ευχαριστούμε το νοσηλευτικό προσωπικό για την άποψη φροντίδα.
Οι γονείς
Αλέξανδρος Τοσουνίδης
Νόπη Τσαλικίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας