Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ίσως είναι ευκαιρία

Του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου
Δεν είναι υπόθεση μόνο των τεσσάρων υποψηφίων η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στη ΝΔ. Ούτε και είναι υπόθεση μόνο των μελών ή των οπαδών ή ακόμη και των ψηφοφόρων της συντηρητικής παράταξης. Αυτή η διαδικασία είναι υπόθεση όλων. Οπως υπόθεση όλων μας είναι οι εσωτερικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ ή οι προσπάθειες ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς που ξεκίνησαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Είτε αρέσει είτε όχι, από τα κόμματα και τη δράση τους εξαρτάται το σήμερα και το αύριο του τόπου και όσων ζούμε σ’ αυτόν.

Πολιτικά δεν ανήκω στον χώρο της ΝΔ. Ανήκοντας μάλιστα στη μακρινή γενιά του ’60 το θεωρώ και απολύτως φυσιολογικό. Αλλά πιστεύω ότι εξίσου φυσιολογικό είναι να ενδιαφέρομαι και να θέλω να είναι η όποια ηγεσία της η καλύτερη δυνατή. Σε δημοκρατία ζούμε, οι κυβερνήσεις εναλλάσσονται, συμφέρον όλων μας είναι να έχουμε τις
καλύτερες δυνατές, άσχετα αν στην εξουσία είναι ή δεν είναι το κόμμα που προτιμάμε. Το πληρώνουμε, άλλωστε, ακριβά τα τελευταία χρόνια το γεγονός ότι κάποιες δεν στάθηκαν στο ύψος τους.
Ισως μάλιστα η εκλογή του νέου αρχηγού της ΝΔ να είναι η ευκαιρία για ένα γενικότερο νέο ξεκίνημα, για μια επανενεργοποίηση των σκουριασμένων πολιτικών ανακλαστικών όλων μας. Για να σκεφτούμε πως η αδιαφορία, η αποχή και η αδράνεια που χρόνο με τον χρόνο απλώνονται σε όλο και μεγαλύτερα στρώματα της κοινής γνώμης δεν μας έχουν βοηθήσει σε τίποτα. Μάλλον σε χειρότερες καταστάσεις μάς οδηγούν.
Δεν ξέρω πώς θα είναι η χώρα μας ύστερα από δέκα χρόνια. Είναι άσχημο το λούκι στο οποίο έχουμε μπει και πολύ σκληρό το τίμημα που ούτως ή άλλως θα καταβάλουμε. Απλώς εύχομαι αυτήν τη διαδρομή που θα κάνουμε, όσο σκληρή και δύσκολη κι αν θα 'ναι, να την κάνουμε ως ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες που δεν αφήνονται μοιρολατρικά στον ρόλο του αδιάφορου τηλεθεατή αλλά διεκδικούν το δικαίωμα του πρωταγωνιστή που τους κατοχυρώνει το πολίτευμα.
Το αύριο είναι υπόθεση όλων μας. Ναι, οι πολιτικοί έκαναν λάθη. Αλλά τους πολιτικούς εμείς τους διαλέγουμε. Αρα οφείλουμε να βελτιώσουμε τις επιλογές μας. Γι’ αυτό κι εύχομαι στους νεοδημοκράτες και στην κάλπη να πάνε και ν’ αγωνιστούν για όποιον θεωρούν καλύτερο.
Ερ. Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας