Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ξένος αχυρώνας

Του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου
Υποτίθεται ότι η είδηση είναι σοβαρή. Τουλάχιστον αυτήν την εντύπωση θέλουν να καλλιεργήσουν όσοι τη δημοσιοποίησαν. Μας λένε, λοιπόν, ότι ο Τσίπρας και οι διοικούντες τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ κουβέντιασαν και αποφάσισαν να αγωνιστούν από κοινού για να λύσουν τρία καυτά προβλήματα του τόπου και του λαού. Πρώτον, τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, δεύτερον, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και, τρίτον, την εφαρμογή προγράμματος παραγωγικών επενδύσεων.

Προς Θεού, μη σας περάσει από το μυαλό πως αμφισβητώ έστω και προς στιγμήν τις προθέσεις του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας. Τίποτα από αυτά, όμως, δεν εξαρτάται από τους ίδιους. Ούτε το χρέος είναι στο χέρι τους να διαγράψουν, ούτε αυτοί θα βάλουν το χέρι στην τσέπη για να ξαναβρεθεί ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, ούτε προβλέπεται να μετάσχουν σε επενδυτικά προγράμματα.
Οχι πως ήταν κακό που
συζήτησαν τέτοια θέματα και συναποφάσισαν να αγωνιστούν για την επίλυσή τους, αλλά για να τους πάρει κανένας στα σοβαρά θα πρέπει να πουν και τι σκοπεύουν να κάνουν αν δεν αποδώσουν οι προσπάθειές τους. Εχουν κάποιο εναλλακτικό πρόγραμμα για τη διακυβέρνηση της χώρας αν τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια δεν αποδειχθούν τόσο μεγαλόψυχα ή θα αρχίσουν να μας καλούν σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες για να καταριόμαστε ομαδικά τους αδίστακτους δανειστές, που αρνούνται να μας χαρίσουν τα χρωστούμενα;
Οπως, επίσης, για να τους πάρει κάποιος στα σοβαρά δεν αρκεί να εκτοξεύουν την προφανέστατη μπούρδα για «πρόγραμμα παραγωγικών επενδύσεων» και άλλα τέτοια γενικά και αόριστα, αλλά θα πρέπει να πουν και τι σόι επενδύσεις θα είναι, ποιος θα τις κάνει και με τι λεφτά θα γίνουν.
Και, τέλος, καλό θα είναι να καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τη δέσμευση για τα 751 ευρώ δεν της συζητάς με αυτούς που υποτίθεται ότι θα τα εισπράξουν, αλλά με αυτούς που προσδοκάς ότι τα έχουν και είναι πρόθυμοι να τα καταβάλουν. Γιατί δεν ρωτούν τις εργοδοτικές οργανώσεις αν δεσμεύονται για την εφαρμογή του μέτρου χωρίς απολύσεις και λουκέτα;
Δυστυχώς κάτι τέτοια θυμίζουν τους γαϊδάρους που μάλωναν σε ξένο αχυρώνα.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας