Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Μπιλ Κλίντον: "Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε".

Την άποψη ότι «οι Ελληνες δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς» εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος στάθηκε στην μεγάλη πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στα δημοσιονομικά της.
Στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Γιώργο Παπανδρέου στη Νέα Υόρκη ο Μπιλ Κλίντον υποστήριξε ότι «οι προϋπολογισμοί της χώρας, μετά την μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση» σημειώνοντας με νόημα: «Επομένως, μην θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε».
Η συνάντηση Παπανδρέου - Κλίντον πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ετήσιας Εκδήλωσης του Ιδρύματος Κλίντον - Clinton Global Initiative.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις και να συζητήσουν ειδικότερα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με έμφαση τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και τη δυνατότητα προώθησης καινοτόμων ιδεών προς αυτήν την κατεύθυνση.
Μάλιστα, ο Μπιλ Κλίντον, στην εκδήλωση του Ιδρύματός του, ανακοίνωσε ότι το Clinton Global Initiative, πρόκειται να διοργανώσει τον προσεχή Ιούνιο, στην Ελλάδα, συνάντηση για τη Μεσόγειο.
Μιλώντας για αυτήν την πρωτοβουλία, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι, η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στα δημοσιονομικά της δεδομένα και οι προϋπολογισμοί της, μετά την μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ωστόσο, λόγω του κοινού νομίσματος, δεν είναι εύκολο να χρηματοδοτήσει τις αναπτυξιακές της ανάγκες και τις υποδομές μέσω ομολόγων (αναφέρεται στην απουσία σχετικής απόφασης ακόμη και σήμερα από την ΕΕ για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων για όλη την Ευρώπη με την έκδοση ομολόγων) οπότε απαιτούνται καινοτόμες λύσεις, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες χώρες της Μεσογείου.
Στη συνέχεια, θέλοντας να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στις δυνατότητες της Ελλάδας, είπε χαρακτηριστικά: Θα αναφέρω μια αλήθεια: οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από άλλους λαούς - για παράδειγμα, δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς. Επομένως, μην θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε.
Την Κυριακή, ο Γιώργος Παπανδρέου, συμμετείχε στην μεγάλη πορεία για το Κλίμα, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Συνόδου του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Greenpeace Kumi Naidoo, με τον οποίο συνεργάζονται επί πολλά χρόνια και συνδέονται με μακρά φιλία.
Επίσης, συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου των Ηγετών για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, του οποίου είναι μέλος.
Το Συμβούλιο τελεί υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ και προεδρεύει ο καθηγητής J. Sachs.
Αύριο, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα προεδρεύσει των εργασιών του Προεδρείου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο συνεδριάζει κάθε χρόνο αυτές τις ημέρες στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της Ετήσιας Συνέλευσης του ΟΗΕ.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας