Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Έπαρση και αυτοπροβολή νέων συμβούλων…

Του Σπύρου Κουταβά-www.vetonews.gr
Τεντώνουν το σχοινί της αυτοπροβολής. Δεν έκλεισαν μήνα στο πόστο τους και βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ με φωτογραφίες τους σε διάφορους ρόλους.
Είναι νέοι σύμβουλοι και  εκλέχθηκαν πρόσφατα στην αυτοδιοίκηση. Λένε ότι ήρθαν στην αυτοδιοίκηση για να εργαστούν σκληρά και να τα αλλάξουν όλα. Με διαφορετικές πολιτικές αναφορές και χρόνια κοινωνική προσφορά ο καθένας από την πλευρά του στο κοινά.
Η Φανή Φτάκα Τσικριτζή σύζυγος του ιστορικού στελέχους της οικολογικής Κίνησης πριν από λίγες ημέρες ορίστηκε από τον Δήμαρχο Κοζάνης πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου.
Για όσους την γνωρίζουν πρόκειται για πρόσωπο με παρουσία στο χώρο της Οικολογίας και σημαντική προσφορά με εθελοντική δράση σε ποικίλες δραστηριότητες γύρω από το περιβάλλον. Σε δύο ημέρες δημοσιοποίησε τέσσερα δελτία τύπου εκ μέρους του Οργανισμού στον οποίο προΐσταται εκ των οποίων τα δύο αφορούσαν γεγονότα στα οποία δεν έχει καμιά αρμοδιότητα και ανάμειξη ο δήμος Κοζάνης παρά μόνο την αυθαίρετη προβολή του προσώπου της. Στην Παγκόσμια ημέρα γλωσσών που εορτάστηκε στις 26 Σεπτεμβρίου με την βοήθεια πάντα της τηλεοπτικής κάμερας πήγε στο 8ο και 13ο Δημοτικό σχολείο εκφώνησε τον «Φιλιππικό» της ημέρας και συνομίλησε με τους μαθητές, πάντα με την βοήθεια της κάμερας. Αλήθεια με ποια ιδιότητα; Τι σχέση έχει το νομικό πρόσωπο του δήμου με την παγκόσμια ημέρα γλωσσών; Οι διευθυντές των δύο σχολικών μονάδων είχαν εξασφαλίσει γραπτή άδεια από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για την λήψη πλάνων σε πρόσωπα μαθητών για χρήση στην τηλεόραση; Ισχύουν διαφορετικοί φεφτάδες όταν η κάμερα συνοδεύει πολιτικά πρόσωπα; Στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Δασικά Μονοπάτια: Δρόμοι του χθες και του σήμερα» τρείς μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης βραβεύτηκαν για την εργασία τους. Η κ. Φτακα και εδώ στο δελτίο τύπου εκτός από τα συγχαρητήρια φροντίζει να μας ενημερώσει ότι συμμετείχε και η ίδια σε κάποια παλιότερη δράση της ομάδας και είδε από κοντά το σπουδαίο έργο που έκαναν.
Ο Ηλίας Κάτανας είναι νέος Περιφερειακός σύμβουλος στον οποίο ο Περιφερειάρχης ανέθεσε τον άτυπο ρόλο του εντεταλμένου συμβούλου για θέματα Πολιτικής προστασίας. Ο συγκεκριμένος είναι πυροσβέστης και έγινε ευρύτερα γνωστός από τον ρόλο του σχολιαστή ειδήσεων στο flash tvμε τον Θ.Καρυπίδη . Με δελτίο τύπου και αρκετές φωτογραφίες που έστειλε στα ΜΜΕ από τις επαφές του στην δυτική Μακεδονία ο κ. Κάτανας αυτοαναγορεύτηκε και αυτοπροσδιορίστηκε ως πολιτικός προϊστάμενος της Πολιτικής προστασίας  προσβάλλοντας καοι εκθέτοντας τον προϊστάμενο της υπηρεσίας. Εάν κάποιος θα χρειαστεί (ας μην συμβεί ποτέ) να απολογηθεί με βάση το νόμο αυτός δεν θα είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος αλλά ο προϊστάμενος της υπηρεσίας και ο έχων φυσικά την πολιτική ευθύνη δηλαδή ο αρμόδιος περιφερειάρχης. Όλα τα άλλα εντάσσονται στην μανία ορισμένων για άκομψη μάλιστα αυτοπροβολή.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλες χαρακτηριστικές περιπτώσεις προσώπων που φούσκωσαν αιφνίδια από έπαρση και αυτοπροβολή αλλά σταματάμε εδώ ελπίζοντας ότι οι εγκρατείς συνάδελφοί τους θα τους το επισημάνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας