Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Επιδοτούμενα Προγράμματα Κατάρτισης για τη στήριξη της εξωστρέφειας στην Π.Ε. Κοζάνης

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης έχοντας ως στόχο τη στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων- μελών,  που αποτελεί μονόδρομο για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, ανακοινώνει τη συνεργασία του με  το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) για την υλοποίηση  Προγράμματος  Ενίσχυσης του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜμΕ σε θέματα Εξωστρέφειας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα οργανωθούν επιδοτούμενα σεμινάρια κατάρτισης σε εξαγωγικά θέματα στην Κοζάνη, Πτολεμαίδα, Σιάτιστα και Σέρβια, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν εργαζόμενοι σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (μέχρι 250 άτομα προσωπικό), αυτοαπασχολούμενοι ή επιχειρηματίες. Τα σεμινάρια κατάρτισης θα είναι 40 ωρών και η επιδότηση 5 ευρώ μεικτά ανά ώρα. Στόχος είναι η Ενίσχυση της Προσαρμοστικότητας του Ανθρώπινου Δυναμικού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων σε θέματα Εξωστρέφειας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης μπορούν να διοργανωθούν έως και  4 σεμινάρια στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μέσα από τα οποία θα καταρτιστούν 100 άτομα λαμβάνοντας μια επιδότηση 200 ΕΥΡΩ (μεικτά) ανά άτομο, για τις 40 ώρες που θα παρακολουθήσουν (τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα εκτός ωραρίου εργασίας, συνήθως απογεύματα ή/και Σάββατα).
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν έως την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014 τα απαραίτητα Δικαιολογητικά Ένταξης στο Πρόγραμμα στο Επιμελητήριο Κοζάνης, τα οποία είναι:

2.     Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
3.     Βεβαίωση εργοδότη ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος
4.     Πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα
5.     Πρόσφατη φωτογραφία
6.     Υπεύθυνη Δήλωση ότι η επιχείρηση δεν απασχολεί προσωπικό άνω των 250 ατόμων και
7.     γνωστοποίηση ΑΦΜ και Δ.Ο.Υ (του ατόμου που θα παρακολουθήσει)

Ο κάθε υποψήφιος μπορεί να καταθέσει ή να αποστείλει ταχυδρομικώς μία μόνο αίτηση συμμετοχής, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το πρόγραμμα κατάρτισης περιλαμβάνει τα παρακάτω γνωστικά θέματα :
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ & ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ:
·        8 Βήματα για να Εξάγω
·        Όροι Παράδοσης (INCOTERMS)
·        Όροι Πληρωμής
·        Δίκτυα Διανομής
·        Τελωνειακά & Φορολογικά Θέματα
·        Ηλεκτρονικό Τελωνείο
·        Συσκευασία & Labeling προϊόντων
·        Τιμολογιακή Πολιτική
·        Εξαγωγικό Marketing & Εκπόνηση Έρευνας Αγοράς
·        Συμμετοχή σε Εμπορικές Εκθέσεις & Αποστολές
·        Διαπολιτισμική Επικοινωνία & Εξυπηρέτηση Διεθνών Πελατών
·        Υγιεινή & Ασφάλεια

Περισσσότερες πληροφορίες και αποστολή αιτήσεων στο Επιμελητήριο Κοζάνης, τηλ. 24610 41693, (αρμόδια κα Βίκη Δούσιου)ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας