Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους συλλόγους πληττόμενων από τις δραστηριότητες της Δ.Ε.Η. και των ορυχείων της Π.Ε. Φλώρινας.

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των πληττόμενων τοπικών κοινοτήτων από τις δραστηριότητες της Δ.Ε.Η. και των ορυχείων στην Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας είχε τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, η Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Μεταφορών Ελισάβετ Παναγιωτίδου και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Μαρία Καρυπίδου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και η κατάθεση προτάσεων σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι τοπικές κοινότητες λόγω της δράσης της Δ.Ε.Η. και των ορυχείων.
Στην εισήγησή του, ο Περιφερειάρχης επανέλαβε την προεκλογική του δέσμευση ότι δεν πρόκειται να γίνει δεκτό το ξεπούλημα της ενέργειας και των νερών της περιοχής. Ζήτησε από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και των πληττόμενων συλλόγων να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, οι οποίες θα υλοποιηθούν τηρώντας έτσι την αρχή της συμμετοχικής διαδικασίας και τον δημοκρατικό διάλογο. Έκανε έκκληση προς όλους να λειτουργήσουν συλλογικά και με ενότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν ενιαία τα προβλήματα που αυτή τη στιγμή ταλανίζουν τις πληττόμενες περιοχές.
Οι πρόεδροι και οι εκπρόσωποι των συλλόγων από τις Τ.Κ. Αχλάδας, Αναργύρων, Σκοπού, Μελίτης, Κλειδίου, Λεβαίας και Βαλτονέρων περιέγραψαν τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις περιοχές τους. Έγινε καταγραφή των προβλημάτων και τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και τα μέλη της Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος δεσμεύτηκαν ότι άμεσα θα κινητοποιηθούν για να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας