Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Επι 3,5 χρόνια ερευνάται η αποναρκοθέτηση του Γράμμου με την δικογραφία να βρίσκεται στο γραφείο του Ανακριτή

του Σπύρου Κουταβά από το vetonews.gr
Το Μονομελές Πλημ/κείο Κοζάνης λόγω παρέλευσης της ώρας ανέβαλε για τις 4 Μαρτίου 2014 την εκδίκαση της μήνυσης  για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης  που υπέβαλλε ο πρώην προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Β. Κωτούλας εναντίον του Δημοσιογράφου Σπύρου Κουταβά, για τα δημοσιεύματα που είδαν το φώς από το vetonews.gr
  (κλικ εδώ) με αφορμή την αποναρκοθέτηση του Γράμμου και την απένταξη του Έργου από τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις. Η υπόθεση της αποναρκοθέτησης έχει απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης και την βουλή των Ελλήνων με το vetonews να πρωτοστατεί στις αποκαλύψεις που έκαναν το γύρω της Ελλάδας.
Να σημειώσουμε οτι η υπόθεση ερευνάται από  την δικαιοσύνη  απο τις αρχές του 2011 οταν ο τότε Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Κούτρας ειχε δώσει παραγγελία στο ΣΔΟΕ για ερευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Vetonews, ο φάκελλος με το ανακριτικό υλικό που διενήργησε το ΣΔΟΕ παραδόθηκε στην Εισαγγελία μετά απο 31 μήνες, δηλαδή στο τέλος Αυγούστου 2013.

Μετά την αλλαγή στην τοπική ηγεσία του ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας την με την Κατερίνα Χατζοπούλου να αναλαμβάνει απο τον Παύλο Αμανατίδη η δικογραφία ολως τυχαίως επέστρεψε εκ νέου στο ΣΔΟΕ, εγιναν συμπληρωματικές καταθέσεις των πρωταγωνιστών της υπόθεσης.

 Τελικά μετά κόπων και βασάνων η δικογραφία διαβιβάστηκε εκ νέου στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης  κ. Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου και αυτήν την ωρα  βρίσκεται στα χέρια της Ανακρίτριας.

Σαράντα μήνες! έρευνας, καταθέσων, ανοίγματος λογαρισμών όσων διοικητικών και πολιτικών στελεχών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση, και η δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης βρίσκεται ακομη στο στάδιο της έρευνας. Η καθυστέρηση στις παραπάνω υποθέσεις είναι πρωτοφανής και φυσικά κάποιοι θα πρέπει να δώσουν έστω κάποιες εξηγήσεις γιαυτό.

Πρόκειται για καθυστέρηση που οφείλεται στην έρευνα του ΣΔΟΕ και την έκδοση πορισμάτων; Σε πραγματικά εμπόδια της ελληνικής γραφειοκρατίας που συνάντησαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ στην διαδρομή της προανάκρισης όπως το άνοιγμα των λογαριασμών κ.α.; Επηρέασε και πόσο η αλλαγή των διοικήσεων στο ΣΔΟΕ της περιοχής στην πορεία της προανάκρισης;

 Σημειωτέον από το 2010-11 έχουν γίνει τρείς αλλαγές στην κορυφή της τοπικής ιεραρχίας του ΣΔΟΕ. Μήπως η καθυστέρηση οφείλεται και στις περιοδικές υπηρεσιακές μεταβολές στην εισαγγελεία της περιοχής;


 Πρίν απο μερικές μήνες τρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Δυτική Μακεδονία κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ο αρμόδιος υπουργός για την εξέλιξη της υπόθεσης και την πορεία απόδοσης ευθυνών στους εμπλεκόμενους.

Τέλος ας μην λησμονούν οι εκάστοτε μηνυτές που με προσφυγές και αγωγές προσπαθούν να κλείσουν το στόμα της ενημέρωσης,  την  ρήση του Ελβετού φιλέλληνα Johann Jacob Meyer - ο οποίος πέθανε στην έξοδο του Μεσολογγίου - που αποτελεί το βασικό αξίωμα της δημοσιογραφίας: ‘’Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης’’ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ VETONEWS http://www.vetonews.gr/editorial/item/22608-epi-tria-xronia-erevnatai-i-aponarkothetisi-tou-grammou-me-tin-dikografia-na-vrisketai-ston-anakriti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας