Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Καποδίστριας ΙΙ: ποιος ήταν ο Καλλικράτης

του Τάκη Παπαθανασίου

Η κωδική ονομασία της νέας αρχιτεκτονικής του αυτοδιοικητικού χάρτη της χώρας φέρει το όνομα της εμβληματικής μορφής της αρχιτεκτονικής "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ".
Ο Καλλικράτης και ο Ικτίνος ήταν οι δύο περίφημοι αρχιτέκτονες του δεύτερου μισού του 5ου π.Χ. αιώνα στην αρχαία Ελλάδα. Παρόλο που η φήμη τους ήταν μεγάλη, δεν έχουμε ιδιαίτερες αναφορές για τη γέννηση, τη ζωή και το θάνατο τους. Ωστόσο τα έργα τους, αιώνιες αποδείξεις της ζωής και της δράσης τους, μας μιλούν για αυτούς με τον τρόπο που τα χνάρια στην άμμο μιλούν για το μέγεθος του ανθρώπου που τα σχημάτισε.
Οι ναοί και τα έργα που κατασκεύασαν ήταν μεγάλα, σε σημασία και τελειότητα.
Ο Καλλικράτης εργάστηκε σε τέσσερα μεγάλα έργα της αρχαίας Αθήνας, σύμφωνα με αναφορές του Πλούταρχου: Στα Μακρά Τείχη της πόλης (460 – 450 π.Χ.), στην επιδιόρθωση τμήματος των περιφερειακών τειχών των Αθηνών, στην ανοικοδόμηση ναού, αφιερωμένου στην Άπτερο Νίκη στην Ακρόπολη, το 448 π.Χ. και τέλος, σύμφωνα με τον Πλούταρχο πάλι, συνεργάστηκε με τον Ικτίνο για την ανέγερση του Παρθενώνα. Τα μέτρα του Παρθενώνα δεν είναι τυχαία, αλλά οι κατασκευαστές του γνώριζαν τις διαστάσεις τη Γης και φυσικά το σφαιρικό της σχήμα. Ο Καλλικράτης και ο Ικτίνος να είχαν μυηθεί στα Μυστήρια της Αιγύπτου, της Ελλάδας ή σε άλλα και μετά να εφάρμοσαν αυτές τις μυστικές, μυητικές, αρχαίες γνώσεις -όπως της σφαιρικότητας της γης- στην κατασκευή των ναών τους. Ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης είχαν ιδιαίτερες γνώσεις μαθηματικών, αστρονομίας και της σφαιρικότητας της γης και είχαν μαθητεύσει στο θεσμό των Μυστηρίων. Γιαυτό και το νομοσχέδιο για τη «Nέα Aρχιτεκτονική Kράτους και Aυτοδιοίκησης» (ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΙΙ) το μετονόμασαν σε ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ.
Ο Καλλικράτης και ο Ικτίνος γνώριζαν γεωγραφία και την αξιοποιούσαν για να δημιουργήσουν αριστουργήματα τέχνης με ασύλληπτες λεπτομέρειες και με αυτό τον τρόπο «τα μετέτρεπαν σε έναν οργανισμό παλλόμενο από εσωτερική ζωή».
Να δούμε αν οι σημερινοί ηγεμόνες (Καλλικράτης θα πει Καλός Ηγεμόνας), που σχεδιάζουν την αρχιτεκτονική του κράτους, εκτός από το αν γνωρίζουν γεωγραφία , αποδείξουν ότι μπορούν να χαράξουν τη νέα αρχιτεκτονική του κράτους και της αυτοδιοίκησης με βάση την «σημασία, τη λειτουργικότητα και την τελειότητα» χωρίς άλλες σκοπιμότητες, έτσι ώστε να γίνουν οργανισμοί παλλόμενοι από εσωτερική ζωή. Το έργο είναι εξαιρετικά δύσκολο, απαιτείται η συμμετοχή όλων στη διαβούλευση, χρειάζεται σύνεση και συναίνεση, αλλά κυρίως όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

67 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα περιμένουμε τους φίλους μας τους Βελβεντινούς.
Να δούμε πόσο συνετοί και συναινετικοί είναι.
Αλλά θα περιμένουμε και το δήμαρχο Βελβεντού να αποδείξει πόσο μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ανώνυμος είπε...

Καλά νομίζεις ότι μόνο το Βελβεντό αντιδρά;
Θα δεις τι έχει να γίνει.

Ανώνυμος είπε...

exoume sxolia apo politikous (auanasiadi, koukoulopoulo)alla oxi apo dimarxous.
kala ua kanoun autoi tora na sopasoun kai na milisoun oi anuropoi tis autodioikhshs kai oi polites.

Ανώνυμος είπε...

Από την "Τεμπελιά στην εξουσία" πάμε στο "Φαντασία στην εξουσία"

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι σίγουρος ότι αυτοί που σχεδιάζουν στο τέλος θα αποδειχθεί ότι ούτε γεωγραφία ξέρουν ούτε αρχιτέκτονες είναι.
Τις σκοπιμότητες θα υπηρετήσουν.

Delino είπε...

Οι αντοχές των σχεδιαστών του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ θα δοκιμαστούν
Όταν έρθει η ώρα του γεωγραφικού σχεδιασμού των δήμων (συνενώσεις) που θα συζητηθούν το Μάρτη και όταν έρθει η ώρα του εκλογικού νόμου (καλοκαίρι) όπου βουλευτές και δήμαρχοι θα αρχιζουν τις γκρίνιες και τις πιέσεις.
Προς το παρόν θα συζητηθούν ότι δεν αγκίζουν τα δυο αυτά αγκάθια και όλα θα κυλίσουν ομαλά.

Ανώνυμος είπε...

Synesi kai synenesi deixneis apenanti se enan nikokiri. Otan exeis apenanti ena karavi pou vouliazei ti synenesi na deikseis? ti les kai esy kyrie Kokolio? Otan se rwtisoyn posa xrwstaei o Dimos kai giati den ta plirwsate akoma ti tha tous peis?
emeis diladi tora giati na aneboume sto karabi sou? gia na pnigoume oloi mazi?
Protasi sobari: NA GINEI ENAS DHMOS ME OLA TA XORIA APO TO LIBADERO OS TO BELBENTO- PLHN SERBION. PLHN SERBION. PLHN SERBION.

Ανώνυμος είπε...

Theloume to neo dimo plhn servion me edra ta Kranidia. Theloume Dimarxeio konta sto kyma. Kai oso ginetai pio makria apo ta Servia. Aftoi as kanoun to Dimarxeio stin Gastropoliteia.

Ανώνυμος είπε...

kai ena megalo syrmatoplegma gyro apo ta servia gia na min mporoun na erthoun oute pros ta kamvounia oute pros to velvendo. uuust!!!

Delino είπε...

Εάν δεν σοβαρευτούμε όλοι μας και δεν γίνει σοβαρή συζήτηση, τότε όλοι μας θα φέρουμε την ευθύνη για το τέρας που θα προκύψει στην περιοχή μας με τον Καλλικράτη.
Οφείλουν οι δημοτικές αρχές, όλων των δήμων της περιοχής, να βγούν με προτάσεις και θέσεις για τον επερχόμενο σχεδιασμό.
Ας είναι μια αρχή και όχι το τέλος της περιοχής μας ο Καλλικράτης.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη κάτσουν και διαβάσουν το ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ οι δικοί μας δήμαρχοι!
Ποιος από αυτούς αν εξαιρέσω τον Στεργίου διαβάζει 50 σελίδες!

Ιωάννης Γκίκας είπε...

"Με 'γεια το όνομα" λέμε στο Βελβεντό.Ωραία βαφτίσια έκαναν.Τον "Καποδίστρια" τον ονόμασαν τώρα "Καλλικράτη".Μπράβο στο νονό!
Οι Βελβεντινοί θα δώσουμε το δικό μας αγώνα.Όχι γιατί έχουμε διαφορές με γειτονικά χωριά,αλλά γιατί πιστεύουμε ότι ο δήμος μας όπως είναι, λειτουργεί και θα λειτουργήσει καλύτερα.
Ανεξάρτητα τι θα γίνει τελικά,αν γίνει συνένωση ή όχι,το Βελβεντό θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία.Το οφείλουμε στους παππούδες μας και στους γονείς μας,οι οποίοι με ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ,έφτιαχναν τους δρόμους,έχτισαν εκκλησιές,έκαναν αρδευτικά και υδρευτικά έργα,δημιούργησαν Μορφωτικό Όμιλο και πολιτισμό,συνεταιρισμό .....Μια ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ και σήμερα,με τον δήμαρχο,τους αντιδημάρχους,το δημοτικό συμβούλιο,τα μέλη των συνεταιρισμών,του μορφωτικού,του αθλητικού...
Ο αγώνας αρχίζει τώρα.Ο κάθε Βελβεντινός και όσοι αγαπούν το Βελβεντό,ας δώσει το δικό του αγώνα,λιγότερο ή περισσότερο,όσο και με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.
Γκίκας Ιωάννης
Δάσκαλος-Βελβεντό

Ανώνυμος είπε...

Επειδή τέθηκε το ερώτημα...Ήδη ο Μανωλης Σεργίου έχει μελετήσει άριστα το κείμενο...Και άλλοι δήμαρχοι. Λογικά, όχι όλοι! Ο κ. Γκίκας καταθέτει μια σοβαρή και συναισθηματική άποψη. Αυτή είναι και η ουσία. Οι ίδιοι οι άνθρωποι. Που μπορούν να μεγαλουργήσουν, ανεξάρτητα από το εάν είναι σε έναν μεγάλο Δήμο, εάν είναι ο τόπος τους έδρα ή όχι! Αυτή είναι η ουσία και εκεί πρέπει να εστιάσουν οι Βελβεντινοί, που αποτελούν κοινωνία-πρότυπο! Φυσικά, με όλες τις θέσεις τους, δικαιούνται να δώσουν τον αγώνα τους. Όπως και στην Αιανή. Αρκεί να μην απογοητευτούν, αλλά να πεισμώσουν και να γίνουν ακόμη πιο δημιουργικοί στη συνέχεια...

Π.Π.



Υ.Γ. Περισσότερα για το κείμενο του "Καλλιστράτη" εν...ευθέτω χρόνο. Γιατί είναι δύσκολες και "φορτωμένες" οι μέρες και χρειάζεται αρκετή μελέτη....

Ανώνυμος είπε...

ΨΑΛΛΙΔΟ-ΚΡΑΤΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΨΑΛΛΙΔΙΣΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΩΤΕΡΟ Ο,ΤΙ ΥΓΙΕΣ ΕΜΕΙΝΕ Σ' ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ. ΑΜ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ, ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ!!!

Ανώνυμος είπε...

To timhma toy Kallikrati tha to eispraksei to PASOK stis eperxomenes ekloges. O Papandreoy otan bghke dhlwse oti den xrwstaei se kanenan tipota. Mallon den to eide swsta. Giati ton Noembrh o kyriarxos laos tha tou steilei ton logariasmo. Stis dhmotikes kai tis periferiakes ekloges.

Ανώνυμος είπε...

Μα...η διοικητική μεταρρύθμιση ήταν βασική προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ! Και νομίζω πως το κάθε κόμμα ψηφίζεται για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του...Και, έπειτα, να μην ξεχνάμε πως και η ΝΔ συμφωνούσε με τις αλλαγές, απλά δεν τόλμησε...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

nai mwre Π.Π. les k osoi psifisan pasok eixan diavasei to programma tou!!! An i3ere o perissoteros kosmos ti psifize...

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχει σχέση αυτό. Ζητάμε από το κάθε κόμμα να εφαρμόσει τις προεκλογικές του εξαγγελίες ναι ή όχι;;;;;;;;;;

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα απο τον κύριο που γράφει με το ψευδώνυμο Π.Π γιατ'ι με αναγκάζει ακο'μη μια φορά
να του πω οτι ρίχνει λάδι στη φωτιά και νομιζω οτι δικαια τον ονόμασαν Β.Ρ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ΄λεγοντας οτι δεν διάβασαν ολοι οι δημαρχοι το κείμενο παρά μόνο ο Στεργίου . Μήπως πρέπει να προσέξουμε ολοι τα γραφομενά μας και ιδιαίτερα οι επωνυμοι.

Ανώνυμος είπε...

1. Έχω ήδη λάβει ένα μακροσκελές κείμενο πρώτων και σημαντικών παρατηρήσεων από τον κ. Στεργίου, μετά από δική μου παράκληση και ύστερα από τηλεφωνική μας συνομιλία. Είναι ανεπίσημο και ακόμη όχι ανακοινώσιμο.
2. Κάνοντας το σχετικό ρεπορτάζ, διαπίστωσα απλά πως υπάρχουν και δήμαρχοι που...έριξαν μόνο μια ματιά. Και αυτό είναι εύκολο να το διακρίνει κανείς, συζητώντας μαζί τους...
3. Πραγματικά, το χειρότερο όλων είναι να διαστρεβλώνεται ό,τι γράφεται. Σημειώνω πως "και άλλοι δήμαρχοι. Όχι όλοι". Πουθενά δεν γράφω "μόνο ο Στεργίου". Ελπίζω να οφείλεται σε μυπωπία και όχι σε εσκεμμένη παρα-πληροφόρηση φίλε...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

B.P ίσως λογω των αυξημένων υποχρεώσεων που έχεις τελευταία πρόσεξε ορισμένα λάθη που κάνεις 'ισως λογω βια΄συνης πάντα
Καλλικράτης και οχι Καλλιστράτης .
Δεν δικαιολογείσαι εκτος και αν τα γράφεις στα σκοτεινα με προβολείς.

Ανώνυμος είπε...

Μυωπία...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς...να σου πω την αλήθεια, γραφω συχνα με χαμηλό φως. Και εδώ γραφω και γρηγορα...και εν μεσω και άλλων πραγμάτων. Ορθώς να επισημαινονται τα λάθη, αλλά νομίζω πως η ουσία είναι το θέμα...Και ανάλογα λάθη είναι καθαρά θέμα βιασύνης σε πολλούς από τους γράφοντες (εμού συμπεριλαμβανομένου) εδώ μέσα...

Π.Π. ή...Β.Ρ.

Ανώνυμος είπε...

Εντελώς φιλικά πάντα και μέσα στα όρια που μας επιτρ'επει η ελευθεριά της έκφρασης και του λόγου θα ήθελα να σου πω οτι δεν φορώ γιαλιά και ξέρω πολυ καλά τι εννοώ
.Εμε'ις μπορούμε να γνωριζουμέ της τηλεφωνικές συνομιλίες που έχεις με τον εκάστοτε Δ'ημαρχο΄. Απ οτι φαίνεται όμως δεν έχεις με όλους παρα μόνο με του ομοιδεάτες σου και αυτ'ο χτυπάει παρα πολυ

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ ξέρω πολύ καλά τι γράφω...Όπως και όλοι όσοι διάβασαν την ανάρτηση στισ 11 Ιανουαρίου και ώρα 10.43.....Όσο για τα υπόλοιπα, λυπάμαι, αλλά μπορείς να ρωτήσεις τον δήμαρχο Σερβίων...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα όσο αφορά το , λάδι στη φωτία βλέπω οτι αποφεύγεις επιμελώς να το εξηγήσεις και με προβλημα'τιζει που το ρίχνεις μόνο στη μια μεριά. δικός σου Β.Ρ

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοεις λάδι στη φωτιά, ομως; Δεν εχω προβλημα να το συζητησουμε...Ναι, σε καποια αναρτηση πριν βδομαδες εγραψα...χαριτολογωντας για...Δήμο Σερβίων και Στεργίου, νομίζω! Αλλά με αυτά που βλέπω ενθεν κακείθεν...ε....να μην κανουμε και μερικα σχόλια;;;;;;;;;;;;;Αν εννοεις αυτό...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Θα μου επιτρέψεις για ακόμη μια φορά να σε διορθώσω λέγοντάς σου οτι η ώρα της ανάρτησης του σχολίου είναι η 12.43 και οχι 10.43 που γράφεις
. Αρχίζεις και με ανησυχείς.
Μήπως εχεις ανάγκη απο λίγη ξεκούραση....

Ανώνυμος είπε...

11.43...χαχαχα....οντως...αλλα που...


Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ενθεν κακειθεν θα προτιμούσα να βγάλεις μόνος σου τα συμπεραζματά σου και να δεις μόνος σου ποιος εχει δίκιο οσον αφορά τα αιτήματα που προβάλουν οι μεν και οι δε. Η απορία η δικιά μου είναι όμως είναι οτι οι Σερβι'ωτες δε ζ'ητησαν κάτι γιάτι δεν έχουν το πρόβλημα με τον Καποδιστρια 2.
Προς τι αυτη η ένταση και η αντιδικία .
Μηπως καποιοί κουράζονται αδικά και χωρίς λογώ
Δικος σου B.P

σ

Ανώνυμος είπε...

Εδώ θα συμφωνήσω. Είναι απίστευτο αυτό που βλέπω μεταξύ Βελβεντινων και Σερβιωτων, αλλα και από τις δυο πλευρές. Φυσικά, οι πρώτοι, αλλά και από τα Καμβούνια, είναι εκείνοι που θίγονται από το σχεδιο, καθώς παύουν να αποτελούν αυτόνομους Δήμους. Λογικό ακούγεται, αφού ήταν και αναμενόμενο...Πόσο μάλλον όταν ενυπάρχει η τοπική αυτή, σφοδρή αντιπαράθεση...

Π.Π.

Υ.Γ. Περισσότερα επί της ουσίας του σχεδίου σε λίγες ημέρες. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα και δεν είχα το χρόνο να το δω ενδελεχώς.

Ανώνυμος είπε...

Συνοψίζοντας του προηγούμενου διαλόγου που είχαμε και νομίζω οτι τουλάχιστον κατ εμε ηταν εποικοδομητικός θα ήθελα να ζητήσω αν το θέλρις
έστω και σαν πρόφαση να ε'ισαι λίγο ποιο αντικειμενικός στις τελικές προσεγγίσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τον νέο αυ΄το Δήμο ο οποίος έχει ανάγκη απο σωσ΄τη ενημέρωση και οχι [λάδι στη φώτιά[, δικός σου B.P

Ανώνυμος είπε...

Η ενημέρωση είναι στην εφημεριδα και στα κανάλια. Εδώ, για τους γράφοντες σε αναρτήσεις, είναι κυρίως σχόλια...Επομένως υποκειμενικά. Για όλους μας...Ήταν καλή η συζήτηση και να την επαναλαβουμε για πολλα θεματα...οχι για τις ώρες και τις βιασύνες όμως...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζεσαι δηλαδή τα γραφόμενα κάθε σχολιαστη ειδικά απο μεριάς Βελβεντού να τα είχαν και οι άλλοι γειτονικοί Δήμοι . Προσωπική


μου εκτιμηση είναι οτι οι αλλοι Δήμοι θέλουν αυτ6ή την ένωση και περιμένουν την κατάλληλη ωρα την οποίαθα κάνουν τις δικλες τους και αυτοί προτάσεις

Ανώνυμος είπε...

H παρεμβαση Ντοβόλη σας αρεσε ε;;;;;;;;;; Χαχα....


Π.Π.

ai-vreS είπε...

Μακράν η καλύτερη της βραδιάς

Ανώνυμος είπε...

Γιατι;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Από την Ελάτη είστε;;;;;;;;;Χαχα...ηταν λακωνικος και ξεκαθαρος οντως...

Π.Π.

ai-vreS είπε...

Η έδρα στο Τρανόβαλτο και τα μηχανήματα στα Σέρβια. Έγραψε!

Ανώνυμος είπε...

Μόνο στο Τρανόβαλτο να είναι η έδρα και όλα τα αλλα....Παντως βγηκε η είδηση! Σε λίγες εβδομαδες Στεργίου-Κοκολιος-Ντοβολης στην ίδια εκπομπη...

Π.Π.

ai-vreS είπε...

Προμήθειες σε κράνη, γάζες, ιώδια κλπ μάλλον απαραίτητες για τέτοια εκπομπή...και η τηλεθέαση στα ύψη. Ποια AGB; Θερμόμετρα και πιεσόμετρα επιβάλλονται...
Πέρα από την πλάκα, ο Δημήτρης ήταν ο πιο διαβασμένος - απ' έξω οι 50 σελίδες.

Ανώνυμος είπε...

O Μαυροματίδης δεν παιζεται σε αυτα...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ο Μαυροματίδης ήταν τόσο αγχωτικός, χειρότερος και απο το Στεργίου όταν βγαίνει στην τηλεόραση. Τι ζόρι τραβάει ο Μαυροματίδης; Αφού την ευκαιρία του φρόντισαν κάποιοι να την χάσει.
Ο Κοκολιός μονίμως Νιρβάνας. Ο περιούσιος Λαός των Σερβίων είναι τυχερός που έχει για Δήμαρχο τον κύριο Κοκολιό. Ζει μέσα στην πλήρη ηρεμία. Και ο Αχιλλέας φλεγματικός, σαν παλιός καλός λόρδος της βουλής των Κοινοτήτων. Ξεχαιρετίσματα στην εξουσία. Το σκηνικό αλλάζει.

Ανώνυμος είπε...

Ξεχάσαμε να αναφέρουμε και την δεξιοτεχνία με την οποία χειριστηκε ο ΠΠ την συνομιλία των παρευρισκομένων. Εχω ομώς μερικές ενστάσεις πού αφορούν την παρουσία του Ντοβόλη εστω και τηλεφωνική' Τα λεγομενά του και ειδικά τα σχετικά με την μελλοντική κατάληξη των κατοίκων των Καμβουνίων ουτε και ο χαζός του χωριού θα μπορούσε να ζητήσει.

Ανώνυμος είπε...

O σοφός λαός λέει κάτι σχετικό με αυτό που παίχτηκε χθές βράδυ στο τοπικό κανάλι ΤΟΡ.
Κάθε χωριο έχει ένα καμπαναριο και έναν χαζό.
Στην προκειμένη περίπτωση όλοι όσοι ειδαν την εκπομπή κατάλαβαν οτι αυτά που είπε ο Δήμαρχος Καμβουνίων δεν ταιριάζουν σε ένα λογικά σκεπτόμενο ανθρωπο και πολύ περισσότερο σε Δημαρχο.Η Δεσκάτη Δήμαρχε ανήκει οχι μόνο σε αλλο απο την Ελάτη που μας είπες οτι θα φύγει
΄Νομό αλλά και σε άλλο γεωγραφικό διμέρισμα - Λάθος λοιπόν και η αναφορα σου Β.Ρ Που συνεχίζεις να ρίχνεις λάδι στη φωτιά βγάζοντας νικητή το ΝΤΟΒΌΛΗ... Εκτό και αν προσπαθείς να τον φουσκώσεις για κάποιο λόγο που εσυ ξέρεις......

ai-vreS είπε...

Φίλε -η υπάρχει και το χιούμορ στη ζωή μας θέλουμε να ελπίζουμε, εξ ου και ο σημερινός "Καιρός". Κατά τα άλλα συμφωνούμε μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Nομίζω οτι ο σημερινός καιρός αστατος απ το πρωι με πολλές αλλαγές επηρεάστηκε κι αυτός απ τον σημερινό προτότυπο τίτλο του ai vres

ai-vreS είπε...

:-) Ακούμε προτάσεις πάντως....

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω όμώς κατα πόσο μπορεί να βοηθήσει την συγκεκριμένη πολιτική σκηνη που χπειάζεται
μάλλον περισσότερη υπευθυνότητα απ όλους μας πολυ δε περισσότερο απο εσάς αυ΄τη η χιουμοριστικη διαθεση την οποία πέρασες με τον τιτλο σου . Δελτίο καιρού ΄Ερχονται χιόνια

Ανώνυμος είπε...

Αρχίζει και γίνεται εκνευριστικό: Πού...ανακήρυξα νικητή τον Ντοβόλη;;;; Ερώτηση για τον "Καιρο" του Ai-vres εκανα και στη συνέχεια προσέθεσα πως ήταν λακωνικός και ξεκάθαρος. Μάλλον βγάζεις συμπεράσματα που βλέπεις μόνο εσύ...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Π.Π= Πουτές Προκουμένους. χαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Π.Π. ΠΑΛΙΑ ΠΟΥ Τ'ΑΝΑ-ΒΙΩΝΕΙΣ
Π.Π. ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΚΟΜΕΝΟΣ
Π.Π. ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΣ
Π.Π. ΠΑΝΤΑ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ
Π.Π. ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ (φτου φτου...)

Ανώνυμος είπε...

ο...ΠANTA ΠΑΠΑΡΑΣ;;;;;;;;;;


Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

E μα...

Π.Π.

ai-vreS είπε...

ιεεεεεεπ μην το κάνουμε εδώ αμέρικαν μπαρ

Ανώνυμος είπε...

i sizitisi exei pesi se serviotiko epipedo!! distixos.

Ανώνυμος είπε...

Μπα...απο τον Κρόκο είμαι...παίρνω πανω μου την...αμαρτία! (Μη δυσφημίσουμε και το ονομα των Σερβίων...)

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

esy P.P. to mono lathos pou kaneis einai pou asxolise me merikous ( oxi olous) edo mesa. pragmatika aksizeis kalitero panel.

Ανώνυμος είπε...

Καλα, να μιλησουμε για τον "Καλλικράτη" τώρα...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

o kallikratis tha erthei mazi me ton iktino kai tha ktisoun parthenona sta servia

Ανώνυμος είπε...

Tι να τον κάνετε τον Καλλικράτη και τον Παρθενώνα ρε σερβιώτες όταν έχετε στο δήμο σας τον κολοσσιαίο Κοκολιό και τα αξιαγάπητα κοκολάκια του; Ε;;;; Ε;;;

Ανώνυμος είπε...

Ουρέ, ού Πλιάτσιους είν παλλικάρ.είν μάγκας.ούλα κι ούλα.Ακούτ ορέ.Μόνου ου Πλιάτσιους για δήμαρχους Σερβίων.

Delino είπε...

Στη συζήτηση για τον Καλλικράτη θα συγκρουστούν οι δύο βασικές απόψεις:
Η μία που λέει ισχυρός νέος συγκεντρωτικός δήμος που θα παίρνει αποφάσεις καιθα λείνει προβλήματα (κάτι σαν μικρές νομαρχίες), θέση που υπερασπίζονται οι δήμαρχοι της έδρας του δήμου
και η άλλη που λέει εκπροσώπηση όλων των περιοχών του δήμου (παλιοί δήμοι, κοινότητες, Τ.Δ.)και συμμετοχή των κατοίκων στις αποφάσεις, θέση που θα υπερασπιστούν οι δήμαρχοι που θα ενσωματωθούν.
Ήδη τα δύο στρατόπεδα σχηματίστηκαν.

Ανώνυμος είπε...

oxi oxi xoi imis sta setvia theloumi na ginoumi migali poli. migalitiri ki apou tin athina. theloumi ki mis perthinona. grigoura na erthi ou kalikrats.stou katou katou exoumi ki toun koukoulio pou ini san toun arxaiou pirikli.

Ανώνυμος είπε...

Τι λές ουρέ.Ου Κουκουλιός είν Σερβιώτς.Ολα ουρέ τα κουκουλόν.Ούλα.τιποτ δεν αφίν ου Λύκους.Τρόει πουλύ ου Λύκους.Ουρέ εχε μεγάλου στομάχ ου κουκουλιός.Σας φάι ολους ουρέ.Λύκουςςςςςςςςς

Ανώνυμος είπε...

o kokolios
tou koukoulomatos
to koukouloma
o koukouloma

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 15-20 ΑΤΟΜΑ. ΑΠΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ 10 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙ-ΒΡΕΣ ΕΓΙΝΕ ΑΙΝΤΕ ΒΡΕΣ... ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

Δείτε το σχετικό γκάλοπ -μόλις 5 ημερών- για τις προθέσεις των Καμβουνιωτών απέναντι στο πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, στο www.mikrovalto.gr. Είναι αρκετά ενδεικτικές...

Το Προφίλ μας