Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

«Νιάνια» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης σε κείμενο και σκηνοθεσία Γ. Χ. Παφίλη, στο γλωσσικό ιδίωμα

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στα πλαίσια της Κοζανίτικης Αποκριάς παρουσιάζει τη σατιρική ηθογραφία «Νιάνια» σε κείμενο και σκηνοθεσία Γ. Χ. Παφίλη, στο γλωσσικό ιδίωμα. Η παράσταση θα παίζεται από την Παρασκευή 5 έως και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010 στην Αίθουσα «Φίλιππος», στις 9 το βράδυ.
Λίγα λόγια το έργο: Η Νιάνια, είναι ένα χνούδαβο κορίτσι στην Κοζάνη της δεκαετίας του 1930 που απροσδόκητα θα μπει σε περιπέτειες. Το προξενιό που ο πατέρας της έχει συμφωνήσει να κάνει και ο λόγος που έδωσε να παραδώσει το κοριτσάκι στον «χασάπη» με γνώμονα πως τα «κορίτσια για δόσιμου είνι» γιατί «άμα τρανέψ΄τ΄αραδάει», δεν του αφήνουν περιθώρια να επιτρέψει στην Νιάνια να αποφασίσει. Κι αυτό γιατί άμα ίλιγαν οι γουνίδις του ΝΑΙ, χράζουνταν να πεις κι συ του ΝΑΙ».
Η «Νιάνια» είναι μια δραματική κωμωδία που ανεβαίνει και πάλι στη θεατρική σκηνή, ύστερα από την πρώτη παρουσίαση της στο κοινό της Κοζάνης πριν από 17 χρόνια, με νέα ματιά και άποψη. Η Νιάνια με την απόσταση του χρόνου ονειροπολεί και μετρά τι κέρδισε και τι έχασε όλα αυτά τα χρόνια.
Συντελεστές: Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία και μουσικές επιλογές: ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡ. ΠΑΦΙΛΗΣ  
Επιμέλεια σκηνικών: ΝΙΚΟΣ ΛΑΒΑΝΤΣΙΩΤΗΣ Κοστούμια: ΜΑΡΘΑ ΚΑΠΛΑΝΟΓΛΟΥ
Επιλογές κοστουμιών από το βεστιάριο: ΤΑΣΟΥΛΑ ΣΙΜΑΡΑ Επεξεργασία Ήχου: ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΝΤΙΑΝΗΣ Φωτισμοί: ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Βοηθός Σκηνοθέτη: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΑΤΣΩΝΑ
Τους ρόλους ερμηνεύουν με σειρά εμφάνισης:
Νιάνια γριά: ΔΕΣΠΟΝΑ ΠΑΤΣΩΝΑ Γιος της Νιάνιας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Νιάνια μικρή: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΗ Τάνια: ΛΟΛΑ ΔΡΑΜΑΛΗ – ΚΟΤΣΦΕΤΣΟΥΛΗ
Φρυδού: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΑΔΑΜΟΓΙΑ Νάτσοιους: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ
Λίνη: ΑΓΓΕΛΑ ΔΗΜΟΥ – ΡΟΥΣΗ Ναούμ΄ς: ΤΑΚΗΣ ΣΥΝΔΟΥΚΑΣ
Κατσιν΄: ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΟΥΓΑΛΗ  Α΄μικρή: ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Β΄μικρή: ΣΟΦΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ  Γ΄μικρή: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΦΙΛΗ
Προυξίντης: ΘΑΝΟΣ ΜΑΛΟΥΤΑΣ  Μπατζόλας: ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗΣ 
Φίλος γαμπρού: ΚΟΣΜΑΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Κατσιάντα: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ   Μάτη: ΕΥΤΥΧΙΑ ΔΟΥΓΑΛΗ
Σανούκου: ΝΟΥΛΑ ΑΛΕΥΡΑ – ΜΑΚΡΟΓΛΟΥ
Ακούγεται η Αίγλη Μέλλιου – Παφίλη.
Το ηχητικό ντοκουμέντο του προξενιού, που ακούγεται, πριν την έναρξη της παράστασης είναι απόσπασμα της εκπομπής της ΕΤ3 «Ελλήνων δρώμενα» με τίτλο «Το προξενιό και η προίκα στη Δυτική Μακεδονία», στο οποίο συμμετέχουν κάτοικοι της Εράτυρας και της Γαλατινής.
Γενική είσοδος: 10 €. Ισχύουν εισιτήρια του ΟΓΑ.
Προπώληση εισιτηρίων: Δευτέρα 1 – Τρίτη 2 Φεβρουαρίου στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης στην «Αίθουσα Τέχνης», στον ημιόροφο, από 9 π.μ. – 2 μ.μ. και Τετάρτη 3 – Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, από 12 π.μ. – 2 μ.μ. και από 6-8 μ.μ., στην Αίθουσα «Φίλιππος».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

MAKAΡΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΜΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ...

ΔΚΠ

Το Προφίλ μας