Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Μάκης Μπελιάς: Ποιος είναι αλήθεια ισχυρός Δήμος;


Στο κείμενο αυτό δεν θα ’θελα να σταθώ ούτε στην αναγκαιότητα της διοικητικής μεταρρύθμισης και αναδιάρθρωσης γενικότερα των δομών της χώρας μας, η οποία άργησε μερικές δεκαετίες, ούτε σε  αρνητικά σημεία της πρότασης της κυβέρνησης που έχουν να κάνουν με την δημιουργία των 7, (ή και 13 πιθανά) περιφερειακών Γενικών Διοικήσεων, την συνέχιση της ανισότητας της ψήφου, το αλαλούμ στον τρόπο εκλογής-αλλά και λειτουργίας των οργάνων μετά - των περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων κ.λ.π. Θέλω να επισημάνω, ως δημότης ενός Δήμου με αξιοζήλευτη, διαχρονικά, πορεία, του Δήμου Βελβεντού, το τί κατά τη γνώμη μου σημαίνει ισχυρός Δήμος.

-          Ισχυρός είναι ο Δήμος του οποίου οι Δημότες συμμετέχουν στο σχεδιασμό και στις αποφάσεις του με θεσμοθετημένες λειτουργίες, όπως οι Λαϊκές Συνελεύσεις (Λ.Σ.) για τον ετήσιο προγραμματισμό του Δήμου, αλλά και θεματικές Λ.Σ. για κάθε τι που το Δημοτικό Συμβούλιο και οι πολίτες κρίνουν σημαντικό.
-          Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο επιμερίζουν αρμοδιότητες (εισηγητικές, αλλά και αποφασιστικές) και πόρους στα εκλεγμένα τοπικά Συμβούλια και δεν τα «κρατούν» σκοπίμως ανενεργά ή  σε απραξία.
-          Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που λειτουργούν ουσιαστικά στην πράξη, με τακτές συνεδριάσεις και παραγωγή έργου, οι νομοθετημένες Επιτροπές (π.χ. Σχολικές Επιτροπές).
-          Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που το Δημοτικό Συμβούλιο διαχέει στους πολίτες - καθιστώντας τους ενεργούς και υπεύθυνους – αρμοδιότητες και ευθύνες για συγκεκριμένες λειτουργίες του Δήμου και της κοινωνίας, με συγκρότηση Επιτροπών για θεματικές δράσεις (π.χ. πολιτισμού, διαφύλαξης αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, περιβάλλοντος κ.λ.π.).
-          Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που συνδέει ολόκληρη την κοινωνία με τις συλλογικές εκφράσεις της, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς Συλλόγους, τους επαγγελματικούς φορείς, τους σχολικούς φορείς κ.λ.π. όλους αυτούς με τους φορείς της ομογένειας των οποίων τα μέλη  κατάγονται από το Δήμο αυτό, με θεσμικές λειτουργίες όπως, τακτικά Συνέδρια σύνδεσης του Δήμου με τους ομογενείς, ανταλλαγές επισκέψεων νέων κ.λ.π.
-          Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που το Δημοτικό του Συμβούλιο θέτει ως πρώτη  προτεραιότητα τα ζητήματα της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού, συμβάλλοντας έμπρακτα στην πολύπλευρη μόρφωση και διαπαιδαγώγηση των νέων:
·         Με τη στήριξη με υποδομές και χρήματα  (και μάλιστα πολύ περισσότερα από τα νομοθετούμενα κατ΄έτος) των σχολείων της επικράτειάς του.
·         Με την αμέριστη στήριξη και λειτουργία βιβλιοθηκών (παιδικών και ενηλίκων) καλύπτοντας και λειτουργικά τους έξοδα και την προμήθεια βιβλίων, και επιμορφωτικών προγραμμάτων κ.λ.π.
·         Με τη δημιουργία και λειτουργία πνευματικών κέντρων.
·         Με τη δημιουργία και λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων μαζικών αθλημάτων, ανοικτών και κλειστών γηπέδων. Ο οποίος δεν κρατά κλειστά τα γήπεδα αναμένοντας από την πολιτεία να αναλάβει τα λειτουργικά τους έξοδα, αλλά – εάν αυτό δεν γίνεται - τα αναλαμβάνει ο ίδιος, προκειμένου οι νέοι να έχουν χρήσιμες διεξόδους.
·         Με τη χρηματοδότηση πολιτιστικών και αθλητικών φορέων, σε ποσοστά επί του προϋπολογισμού του πολλαπλάσια των όσων ορίζουν οι εγκύκλιοι επί των προϋπολογισμών των Ο.Τ.Α.
-      Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που αναδεικνύει τον πλούτο της γνώσης και της λαογραφίας του, εκδίδοντας ο ίδιος συγγραφικά έργα των δημοτών του.
-      Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που σέβεται και αναδεικνύει την αρχιτεκτονική του κληρονομιά και παράλληλα δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε οι πολίτες να ζουν σε περιβάλλον με πολεοδομικούς όρους που δεν επιτρέπουν οικοδομικά εκτρώματα.
-      Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που συμβάλει στην ανάδειξη των μνημείων και των αρχαιολογικών  χώρων της περιοχής του, εντάσσοντάς τα και στον  οικονομικό σχεδιασμό του.
-      Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που οι πολίτες του νιώθουν καθημερινά την άψογη λειτουργία των υπηρεσιών του. Που η αρχή της Επικουρικότητας λειτουργεί στην πράξη και θεωρείται αυτονόητη.
-      Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που, περιδιαβαίνοντας κανείς τις γειτονιές των οικισμών του, δεν βλέπει σκουπιδάκι στους δρόμους και στους ακάλυπτους χώρους, ακόμη και τις αργίες.
-      Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που καθημερινά μεριμνά για την ανακούφιση των ανήμπορων οικονομικά και ηλικιωμένων πολιτών του, παρέχοντάς τους γεύματα, ιατρική φροντίδα, ανακούφιση με βοήθεια από κοινωνικούς λειτουργούς κ.λπ.
-      Ισχυρός Δήμος σημαίνει προπαντός νοικοκυρεμένος Δήμος., σ΄όλους τους τομείς.
-      Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που το Δημοτικό Συμβούλιο έχει συνεχώς στην ημερήσια διάταξη θέματα που αφορούν τους παραγωγικούς φορείς του Δήμου και που, από το σύνολο των πόρων του, συμβάλει τα μέγιστα σε δομές στήριξης και υποδομές των παραγωγικών φορέων.
-      Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που φροντίζει η αγορά να μη στενάζει από τις οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου προς τους επαγγελματίες, που τους εξοφλεί άμεσα και όχι μετά από δύο ή τρία χρόνια.
-      Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που δεν αφήνει απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους, που δεν χρωστά σε ασφαλιστικά Ταμεία, που  εξοφλεί έγκαιρα τους φορείς Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η. κ.λ.π.).    
-      Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που, με την ορθολογικοποίηση των δαπανών του, επιβαρύνει στο λιγότερο δυνατό βαθμό τους δημότες με τα ανταποδοτικά τέλη και που, παράλληλα, ελαφρύνει όσους από τους ηλικιωμένους πολίτες του «δεν έχουν στον ήλιο μοίρα».  
-      Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που, με συγκεκριμένες πρακτικές και δράσεις, ενσωματώνει τους οικονομικούς μετανάστες στην κοινωνία του.
-      Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που το Δημοτικό του Συμβούλιο, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες διερεύνησης συνεργασίας και κοινών σχεδιασμών με όμορους Δήμους, που πρωτοστατεί στην δημιουργία προϋποθέσεων σύνταξης μελετών ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή , η οποία περιλαμβάνει - πλην του Δήμου του - και όμορους Δήμους και διεκδικεί και πετυχαίνει την ένταξη των αναγκαίων – εκ των μελετών αυτών - έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.
-          Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που, με τη χρηστή οικονομική διαχείριση που κάνει, έχει τη δυνατότητα (ακόμη και με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα των Ο.Τ.Α.) να ανταπεξέλθει από τον τακτικό προϋπολογισμό του σε πρόσθετες διοικητικές υπηρεσίες (πλήρη τεχνική και πολεοδομικών εφαρμογών υπηρεσία, γεωτεχνική υπηρεσία κ.λ.π.), αρκεί να του δώσουν τη νομοθετική δυνατότητα να προσλάβει το αναγκαίο για τη λειτουργία τους προσωπικό.
-      Ισχυρός Δήμος είναι εκείνος που οι φορείς του, παραγωγικοί, πολιτιστικοί κ.λπ. αποτελούν παράδειγμα και σημείο αναφοράς, όχι μόνο του Νομού, αλλά της χώρας ολόκληρης.
Όλα τα παραπάνω φωτογραφίζουν απολύτως το Δήμο Βελβεντού. Καθώς και άλλα πολλά που πραγματοποιεί το Δημοτικό Συμβούλιο και η κοινωνία ολόκληρη με όλες τις εκφάνσεις της. Πόσοι, ποιοί Δήμοι – και πολύ μεγαλύτεροι μάλιστα σε πληθυσμό – λειτουργούν έτσι; Τίποτα δεν μας χαρίστηκε ως τώρα. Οι πατεράδες μας και μεις τα δημιουργήσαμε. Δουλέψαμε, σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε, συλλογικά και συνολικά λειτουργήσαμε.  
Δήμοι στην ευρύτερη περιοχή μας βρίσκονται πολύ πιο πίσω και ως προς τη θεσμική λειτουργία των κοινωνιών τους και ως προς τις αναπτυξιακές δομές και υποδομές και ως προς τις δομές ποιότητας ζωής των κατοίκων τους. Και η ενσωμάτωση (ή συγχώνευση) του Δήμου Βελβεντού μ’ αυτούς, το σίγουρο είναι ότι θα ανακόψει την πορεία του Βελβεντού προς το μέλλον, μιας και όπως είναι φυσικό θα πρέπει πρώτα εκείνοι ν΄αποκτήσουν τις στοιχειώδεις υποδομές, ώστε να πλησιάσουν, τουλάχιστον, τους οικισμούς του Δήμου Βελβεντού.
Και έχει σημασία να τονιστεί ότι όσα έχει διαχρονικά θεσμοθετήσει και δημιουργήσει η κοινωνία του Βελβεντού, μπροστάρης πάντα ήταν το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος με την πλατιά έννοια.
Διακυβεύονται, λοιπόν πολλά για τους δημότες του Βελβεντού, για τη νέα γενιά μας, για το μέλλον της κοινωνίας μας. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται πολύ κοντά θωρεί.
Δεν έχει λοιπόν κανείς το δικαίωμα να μας αφαιρέσει το συνδετικό κρίκο και το συνθετικό ιστό της θεσμικής, πολιτισμικής και αναπτυξιακής λειτουργίας της κοινωνίας μας, το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να καταργήσει το Δήμο μας, τον πιο ισχυρό Δήμο του Ν. Κοζάνης.
Δεν θα το επιστρέψει σύσσωμη η κοινωνία του Βελβεντού. Θ’ αγωνιστούμε γι’ αυτό όλοι μαζί. Με κάθε μορφής αγώνα. Και, αν απαιτηθεί, ακόμη και με την απουσία μας  από το σπουδαιότερο και αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη. Και τότε να είναι σίγουροι αυτοί που για μια τέτοια αρχιτεκτονική αποφασίσουν, χωρίς πρωτύτερα να αξιολογήσουν την έως τώρα λειτουργία και την βιωσιμότητα ή μη των ΟΤΑ, ότι θ’ ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου.
Να μιλήσουμε, λοιπόν, για ισχυρούς Δήμους. Για την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες, για τη δυνατότητα έκφρασης και συμμετοχής των πολιτών στα τεκταινόμενα, για την ποιότητα ζωής τους, για την αναπτυξιακή τους διάσταση.
Να μιλήσουμε με τους πολίτες. Γι΄αυτούς. Για το μέλλον τους.
 Και επειδή διάφορα – ενόψει της νέας αρχιτεκτονικής της Α΄θμιας Αυτοδιοίκησης – ακούγονται, για μίνιμουμ πληθυσμιακά μεγέθη των νέων Δήμων, προσωπικά θα ήμουν ευτυχής αν ο νέος Δήμος Βελβεντού περιελάμβανε δύο όμορους οικισμούς , πρώην Κοινότητες, που η κύρια παραγωγική τους λειτουργία είναι η γεωργία, οι κάτοικοι των οποίων πολλά θα είχαν να κερδίσουν από τη συνένωσή τους με το Βελβεντό. Το Πλατανόρευμα και τα Ίμερα. Με καλλιέργειες ροδακίνων το  Πλατανόρευμα, τα οποία εμπορεύονται ήδη οι συνεταιρισμοί του Βελβεντού και ελιάς τα Ίμερα, που θα μπορούσε κάλλιστα να ενσωματωθούν κι αυτοί (οι  ελαιοκαλλιεργητές) στους συνεταιρισμούς του Βελβεντού, με πολλαπλά ωφέλη για όλους.
                                                                   ΜΠΕΛΙΑΣ ΘΩΜΑΣ
                                                          Πρώην Δήμαρχος Βελβεντού

62 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν διαφωνώ σε τίποτα απ’ αυτά που λέει ο Κος Μπελιάς.
Αλλά σαν Δημότης του Δήμου Σερβίων του λέω μόνο ότι μας «έκανες Μάκη την καρδιά περιβόλι»

Ανώνυμος είπε...

Κραυγή αγωνίας και απελπισίας ;
Θυμός και αγανάκτηση ;
Απομονωτισμός και λογική σκαντζόχοιρου ;
Να παραμείνει δήμος το Βελβεντό. Αλλά τι θέλετε το Πλατανόρεμμα και τα Ίμερα για να σας προμηθεύουν φθηνές πρώτες ύλες; Πόση ήταν η παραγωγή του Βελβεντού το 2009 ;
Τα Ίμερα έχουν συνεταιρισμό ελαιοπαραγωγών.
Αν δεν είχατε τα ροδάκινα του Πλατανορέμματος τι θα πουλούσατε ;
Ηδη βρίσκεται στα σκαριά συνεταιρισμός με νέους αγρότες όλης της παραλίμνιας περιοχής.
Αφού είστε κοινωνία τόσο ενωμένη και ομόψυχη γιατί έχετε δυο συναταιρισμούς πράσινο και μπλέ ;

Ανώνυμος είπε...

O VELVENTOS NA MEINEI MONOS DIMOS.XAXAXAXAXA.
TI PARAMYTHIA INE AYTA.O KALLIKRATIS LEEI OTI 4 DIMOI STO N KOZANI.AKOMA KOIMATE O DIMARHOS VELVENTOY.ONEIRO TOHI NA MEINEI DIMOS.AFOY DEN GINETE.XAXAXAXAXAXA

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μάκη τα όρια ανάμεσα στην αγάπη για τον τόπο σου και τον ρατσισμό ειναι μιά κλωστή και μάλλον την έκοψες.Εισαι και προοδευτικός άνθρωπος. Τι χαρακτηρισμοί ειναι αυτοί; Ποιοί είστε εσείς και ποιοί οι άλλοι; Θυμίζει το κείμενό σου ανάλογα κείμενα για περιούσιους λαούς, για καθαρές φυλές κ.λ.π.
Κρίμα περίμενα ψύχραιμη και νηφάλια φωνή απο εσένα.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Μάκη,
αν ένας γειτονικός "αδύναμος" Καποδιστριακός δήμος, σύμφωνα με τον Καλλικράτη πρέπει να συνενωθεί με έναν ισχυρό (το Βελβεντό), ώστε να αποκτήσει ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή τα προνόμια που απολαμβάνουν οι κάτοικοι του Βελβεντού, εσείς θα το αρνηθείτε;

KOZANITHS είπε...

Διαβάζοντας κάποιος την ανάρτηση του κυριου Μπελιά (από το βελβεντό) ka τα σχόλια (των Σερβιωτών) που ακολουθούν μπορεί πολύ εύκολα να καταλάβει την διαφορα επιπεδου των δυο κοινωνιών."Ο ΝΟΏΝ ΝΟΗΤΌ".

O "RATSISTHS" SONEI KAI KALA. είπε...

DEN AGAPATE TON TOPO SAS KYRIOI EK TON SERBION. DEN TON AGAPATE. GIATI AN TON AGAPOYSATE THA EIXATE ALLH DHMOTIKH ARXH, ALLES ANHSYXIES, ALLH PROOPTIKH KAI ALLA ONEIRA GIA TO MELLON. ISTORIES ME KAMMENA SXOLEIA POU NTYNONTAI ME PLASTIKA KOUFOMATA, ME PNEYMATIKA KENTRA POU DEN XTIZONTAI POTE, ME DHMOSIES EKTASEIS POU TIS AGORAZEI TO IDIOTIKO KTEL, ME PLATEIES VATHYLAKOU POU XTIZONTAI SE 2 XRONIA, ME ATHLITKA KENTRA POU DEN TELEIONOUN POTE, ME XORIA PARATHMENA STHN APOLYTH EGKATALEIPSH, AYTA MONO SE SAS MPOREI NA SYMBAINOUN. KAI EIDIKA GIA TA XORIA TOY BATHYLAKOU THS MESIANHS TON LEYKARON TON IMERON TOY PLATANOREMATOS KLP. TA AFHSATE STO ELEOS TOU THEOU. KAI AN AKOMA GINEI ENAS O DHMOS OI ANTHROPOI AFTOI POU TOUS FTYSATE KANONIKA KAI ME APOLYTH ALAZONEIA THA SAS TIMORHSOUN OPOS SAS AKSIZEI. ME THN PERIFRONHSH TOUS. DEN PROKEITAI NA KSANADEI SERVIOTHS EKSUSIA STON AIONA TON APANTA. GIAFTO KAI POLLOI KATOIKOI ANAZHTOUN ME AGONIA KAPOIOUS ANTROPOUS EKTOS SERVION NA ANALABOUN TON DHMO. SYMPERASMA: O KATHENAS LOIPON PAIRNEI AYTO POU TOU AKSIZEI.
GIAFTO THN AGAPH TON BELBENTINON GIA TO BELBENTO KAI THN AGAPH TON XASIOTON GIA TA KAMBOUNIA THN BAFTIZETE RATSISMO. ETSI SAS VOLEBEI. ENTELOS NHFALIA KAI RIZOSPASTIKA MPOROUME NA SAS POUME OTI OSA DEN FTANEI H ALEPOU TA KANEI KREMASTARIA. NAI, MA THN AGIA BARBARA.

Ανώνυμος είπε...

Makari na ginei enas syneterismos stin paralimnia perioxi. Tin texnognosia omos apo to Velbento prepei na tin paroume. Giati emeis eixame syneterismous kai tous kleisame. Eno to Velbento stirikse tous syentairismous. Epeidi mia epoxh prin 25 xronia xorisan se prasinous kai mple simera synergazontai antagonistika gia kaliteres times. Pragma pou to petyxainoun. Ta paidia apo to Platanorema anagkastikan na pane sto Velbento na doun mia aspri mera. Etsi einai patriotakia. Eixame tin xeiroteri peristasiaki politiki se ola ta themata. H mipos kano lathos?

Ανώνυμος είπε...

Καλά είναι να μην βάζουμε ταμπέλες. Δεν είναι όλοι οι Σερβιώτες κακοί και τεμπέληδες και δεν ψηφισαν όλοι τον Κοκολιό.

Ανώνυμος είπε...

OI SERBIOTES FTAIGOUN POU DEN PHRAN ALLES APOFASEIS. KAI PROTA KAI KALITERA FTAIGOUN AFOU DEN PLAKOSAN TO VATHY PASOK STO KSYLO, OTAN EFTASE H ORA NA GINOUN EKLOGIKOI SYNDYASMOI. TI TOUS THELATE BRE TOSOUS SYNDYASMENOUS PASOKOUS EDO KAI EKEI SE OLA TA PSHFODELTIA? APO AYTO TO ISTORIKO LATHOS POIOS MPOREI NA SAS GLYTOSEI? KAI GIATI DEN STHRIZATE KAPOION ANTHROPO KALO KAI EKSYPNO KAI AS HTAN KAI APO ALLO PROODEFTIKO XORO? OLOI OI PASOKOI PROTOI PANTOU!!! ALLA OLOI EISTE ARXOMANEIS. E META MHN LETE POIOS PSIFISE TON KOKOLIO! ESEIS OI IDIOI KAI AN AKOMA DEN TON PSIFISATE, STHN KYRIOLEKSIA TON EPIBALATE ME TA TERTIPIA SAS. TORA EMEIS OI XORIATES APO EKSO PREPEI NA SAS PERNOUME GIA EKSYPNOUS KAI NA SAS EMPISTEYTOUME TO MELLON MAS? ALITHEIA PREPEI?
POIOS SAS FTEGEI?

Ανώνυμος είπε...

Οσοι καταφερεστε εναντιον των Σερβιωτων, να αναφερετε ονοματα και να μην μας βαζετε ολους στο ιδιο καζανι!
Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι!
Οποιος εχει διαφορετικη γνωμη, ειναι βαθεια νυχτωμενος!

Ανώνυμος είπε...

βρε φιλτατε βελβεντινε ακομα δεν εχεις καταλαβει οτι εισαστε στο δημο σερβιων!!τυπικα ονοματιζ..ακομα δημος,ολες οι υπηρεσιες σας ειναι σερβια,εφοριες,αστυνομια,ικα,τραπεζες τα παντα,για ποιο πλατανορεμμα μιλας για ελα μια βολτα να δεις ποσσοι απο εκει ζουν-εργαζονται στα σερβια,αν ειστε αξιοι ελατε να κυβερνησετε εσεις το νεο μεγαλο δημο,να δουμε πως θα τα πατε!!αλλα σας βολευει να κανετε κουμαντο σε 5-6 δρομους και 2 εγκατελειμενα χωρια κ`να λετε εχουμε οργανωση,ωραια ιδου η ροδος...

Καμβουνιώτης είπε...

Άρε Σερβιώτες δεν μάθατε ποτέ να κάνετε μόνοι σας κάτι, πάντα "περιμένετε την Κουρούνα να σας φέρει τσιτσί!" Έτσι νομίζεται είναι η ανάπτυξη ...
Κουρούνα= υπηρεσίες

Ανώνυμος είπε...

diavaste ton kyrio 4.15 (bre filtate...). ekei tha katalavete ti esti servia kai ti serviwtis.

Ανώνυμος είπε...

KALA AS HTAN NA AKOUSOUME KAI APO SAS AGAPHTOI SERVIOTES MIA KOUBENTA GIA TO ORAMA POU EXETE GIA THN PERIOXH KAI TO DHMO SAS. MONO MIA AS LEGATE OLA AYTA TA XRONIA NA POUME OTI PRAGMATIKA SAS ENDIAFEREI O TOPOS SAS. ISOS NA PISTEYAME OTI KATI KINEITAI. ENAS NIKOS LAZARIOTIS EIPE DYO PRAGMATA. POS NA SAS PISTEPSOUME OTI THELETE TO KALO OLHS THS PERIOXHS? GIATI NA KATEBOYN TO TRANOVALTO KAI TO LIBADERO, GIATI NA RTHEI TO BELBENTO?

Ανώνυμος είπε...

TO KLIMA SYGKROYSIS SERVIA-VELVENTO TO KALLIERGISE O DIMARHOS STERGIOY.EKANE TOYS VELVENTINOYS AGRIOYS KAI VLEPOYN TA SERVIA EXTHRIKA.DEN NTREPETE LIGO.TA SERVIA INE I POLI TOY POLITISMOY.INE I KASTROPOLITEIA.STO TELOS,OTAN O VELVENTOS THA EXEI STIN EISODO TOY,TAMPELA KALOS ILATHATE STO DIMO SERVION,TI THA KANEI TOTE O STERGIOY;
XAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

paralimnios είπε...

@6.56 afto einai to megalo ergo you afentikou sou tou kokoliu.na vazei tampeles sta xwria gia na aisthanontai merikoi fanatikoi san esena san stratiwtes tou attila kai tou tzengis han. yparxoun ygieis dynameis kai sta servia. esy omws eisai arostimeni kai sixameri miopsifia.

Ανώνυμος είπε...

AS GELASOUME LIGO. H EISODOS TON SERBION DEIXNEI AMESOS OTI EISTE POLH TOU POLITISMOU. APO TO KAMMENO TO SXOLEIO. POLH TON THRYLON APO TH GERMANIKH KATOXH. EKEI MEINATE.

Ανώνυμος είπε...

@6.56 giati den vazete kai mia tampela stin eisodo tou xwriou sas? drepeste? den thelete ton kosmo na kserei oti afto to "pragma" sto opoio iserxete onomazete servia?

Ανώνυμος είπε...

Eντύπωση προκαλει τουλάχιστον σαυτούς που δεν ασχολούνται με μικροπρέπειες του στυλ πως είναι η είσοδος και η έξοδος της μιάς και της άλλης πόλης, η στιγμή που επέλεξε ο κ Μπελιάς να καταθέση τους προβληματισμούς του .
Αν το έκανε παρορμόμενος απτην προηγούμενη εισήγηση του κ Λαζαριώτη νομίζω οτι έχασε τις εντυπώσεις μια και η στιγμή αλλά καιοδιαχωρισμός του εμείς και οι άλλοι αλλα και το πνεύμα που προσπαθείνα περάσει τον καθιστούν χαμένο σαυτόν τον γύρο.

Ανώνυμος είπε...

αντε βρε ασχολειθειτε με τα κομπλεξ κ`τη ζηλια σας καθως κ` το απομωνομενο χωριο σας και αφηστε τα σερβια!εχετε πολλα να φατε ακομα για να τα φτασετε!!σε χιλιαδες πραγματα.....και ποιος σας ειπε οτι στα σερβια σας θελουν,ο κοσμος κοιταει μπροστα εσας τι να σας κανουν..

Ανώνυμος είπε...

pios mas eipe oti ta servia mas theloun? eseis oi serviwtes fysika. mas to lete kathe mera edo mesa apo ta sxolia sas.eseis eiste ikanoi na dorisete kai to ena mati sas mono kai mono gia na aisthanthite oti kataktisate to velvento kai tin giro perioxi. kai as lete to psomi psomaki oi pio polloi apo sas. eiste topikistes kai ratsistes kai prospasthite na fortosete se allous ta elatomata sas. afto fysika den ysxiei gia olous giati yparxei kai lolis kalos kosmos sta servia.

Ανώνυμος είπε...

ta servia ta efage i klika pou ta kyverna tosa xronia!!!!!an den ypirxe afti i klika isws ta pragmata na itan kalitera kai na min tous theorouse oli i perioxi anepythimitous

Ανώνυμος είπε...

krima pou pesane ta servia se tetia xeria. KRIMA!!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Μάκη συμφωνώ και προσυπογράφω όλα όσα λες για τον ισχυρό μέχρι ΤΩΡΑ Δήμο Βελβεντού.Πόσο όμως ισχυρός θα είναι από εδώ και μπρος αν μείνει μόνος του και θα είναι ένας Νάνος Δήμος ανάμεσα στα Μεγαθήρια των άλλων Νέων Δήμων;Μήπως η απομόνωση οδηγεί de facto τον Δήμο στην παραπέρα συρρίκνωση;H πρόκληση είναι μεγάλη όπως και η απόφαση που θα παρθεί.Η ιστορία θα δείξει ποιος είναι τελικά ο σωστός δρόμος.Τα παιδιά μας στο μέλλον θα κρίνουν τις αποφάσεις μας ....

X.E.

Ανώνυμος είπε...

file X.E. to velvento pairnei apofaseis...oi ypolipoi afinontai stis apofaseis ton allon. etsi tha mas krinoun ta paidia mas....

Ανώνυμος είπε...

Οι αποφάσεις οι δικές μας θα κρίνουν το μέλλον των παιδιών μας.Αν το γυαλί ραγίσει τα παιδιά μας για χρόνια πολλά θα προσπαθούν να το κολλήσουν...Γιατί τα "Σερβιωτόπαιδα" και τα "Βελβεντόπαιδα" δεν έχουν τίποτα που να τους χωρίζει...Τους ενώνει όμως το μέλλον ...

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον 7.52μ.μ-26-01-2010
Σέβομαι και τιμώ το Ν. Λαζαριώτη. Με τιμά ο ίδιος με τη φιλία του για πάνω από 30 χρόνια.
Όμως χτές μόλις μπήκα για πρώτη φορά στην ιστοσελίδα αυτή και χτές διάβασα - και αφού είχε δημοσιευτεί το δικό μου άρθρο- το πράγματι αξιόλογο άρθρο του Νίκου. Και βέβαια το ζήτημα δεν είναι ποιος βγαίνει "χαμένος" ή"κερδισμένος" στους "γύρους". Με εκτίμηση. Μάκης Μπελιάς

APLI DIORTHOSI είπε...

DIORTHOSI. O K. MPELIAS MALLON APANTISE STON K. 11.51 KAI OXI STON 7.52.AN OLOI XRISIMOPIOUSAN ONOMATA I ESTO PSEVDONIMA THA APOFEVGAME TETOIA MPERDEMATA.

Ανώνυμος είπε...

Είτε έτσι, είτε αλλίως έχουμε δύο επώνυμες σοβαρές απόψεις για την υπάρχουσα κατάσταση των Δήμων από τους κ. Λαζαριώτη και Μπελιά. Ο καθένας προσπαθεί να εξηγήσει τα όποια πλεονεκτήματα κρίνει ότι έχει ο Δήμος. Από όσα αναφέρθηκαν βγαίνει το εξής συμπέρασμα:
Πλεονέκτημα του Βελβεντού είναι η διαχρονική συνέχεια της λειτουργίας στη Δημοτική αρχή αφού όπως φαίνεται η πορεία είναι χαραγμένη και η επόμενη αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο συμπληρώνει αυτή την πορεία και συνεχίζει για τα επόμενα βήματα με αποτέλεσμα να πετυχαίνεται εύκολα ευρεία αποδοχή από την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών και να υπάρχει αλληλοστήριξη φορέων και Δήμου. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και στη χώρα μας παρατηρείται ελάχιστες φορές.
Αντίθετα στο Δήμο Σερβίων δεν υπάρχει αυτή η χαραγμένη πορεία κάτι βέβαια δυσκολότερο να ετοιμαστεί πλήρως λόγω και του μεγέθους αλλά και της έκτασης με τους πολλούς οικισμούς του Δήμου. Όμως από ότι φαίνεται μεγάλη μερίδα πολιτών πιστεύει ότι δεν υπάρχει ούτε μια κατασταλαγμένη κατεύθυνση σε βασικούς τομείς λειτουργίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση και την μη υιοθέτηση - αποδοχή των επιλογών της Δημοτικής αρχής. Το ανωτέρω γίνεται εντονότερο λόγω της οικονομικής κατάστασης του Δήμου που έχει ως αποτέλεσμα την αμφισβήτηση για την λειτουργική οικονομική διαχείρηση που γίνεται, και που ίσως είναι επιβεβλημένο να εφαρμοστεί από τη σημερινή αρχή.
Συνεπακόλουθο όλων των ανωτέρω είναι οι "ουδέτεροι δημότες" των Καμβουνίων και του Λιβαδερού, να επιζητούν την παρουσία του Βελβεντού οπωσδήποτε στο νέο παραλίμνιο Δήμο, γνωρίζοντας ότι με σχεδιασμό που θα έχει τη φιλοσοφία του Δήμου Βελβεντού και τη συμπαράσταση κάποιων δυνάμεων που οπωσδήποτε υπάρχουν στην κοινωνία του Δήμου Σερβίων θα μπορέσει ο νέος μεγάλος Δήμος να επιβιώσει και να αναπτυχθεί πολύπλευρα. Σοβαρό τροχοπέδη θα είναι η δύσκολη οικονομική κατάσταση που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί στην αρχή λόγω των υπαρχόντων υποχρεώσεων και της μη αυξημένης χρηματοδότησης των ΟΤΑ του Καλλικράτη, λόγω των προβλημάτων της χώρας μας στην οικονομία.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά δεν μας ξεκαθαρίσατε θα ρθείτε ή δε θα ρθείτε΄΄΄.... Μας τα έχετε μπερδεψει τόσο πολυ τα πράγματα που άρχισε να επικρατεί ανησυχία στον υπόλοιπο Δήμο εν αναμονής της μεγάλης αποφασης. Θα ρθούν δε θα ρθουν..... αναρωτιουνται οι πάντες και η αγωνία είναι έκδηλη στα πρόσωπα και στο βλέμα όλων τών κατοίκων των υπολοίπων οικισμών. ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΑ αυτά το βιολι σας μόνο Δήμαρχο δε βγάλατε.
Περιμένουμε με αγωνία την υπόδειξη του προσώπου απο σας για να ακολουθησουν οι πάντες
τη γραμμή που εσείς θα ορίσετε και σαν ανιδιοτελείς χαρακτήρες που είστε , ένα είναι σίγουρο οτι ο ΥΠΟΨΉΦΙΟς ΔΕ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΣΊΓΟΥΡΑ ΑΠ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ Το τελευταίο τώρα αν θέλουμε το πιστεύουμε .....


την

Ζήνων Παπαδημητρίου είπε...

Ορισμένες σκέψεις με αφορμή το άρθρο ισχυρός Δήμος.
Ισχυρός Δήμος αγαπητέ Μάκη,δεν είναι ο Δήμος που παρέχει μόνο, δυνατότητα έκφρασης και συμμετοχής και κάποια ποιότητα υπηρεσιών στους δημότες του, ούτε ο Δήμος που απλά διαχειρίζεται, έστω κα με σύνεση το δημόσιο χρήμα.
Όλα αυτά είναι αυτονόητα και μπορεί ο καθένας χωρίς ιδιαίτερο κόστος να τα παρέχει στους δημότες του.
Ισχυρός Δήμος για μένα είναι αυτός που αναπτύσεται και δεν συρικνώνεται πληθυσμιακά αλλά αυξάνεται, μεγαλώνει και δίνει την δυνατότητα παραμονής και απασχόλησης στους δημότες του, πρωτοστατώντας σε αναπτυξιακά προγράμματα και έργα.
Ισχυρός Δήμος είναι ο Δήμος που οι νέοι του μετά το πέρας των σπουδών,αν όχι όλοι τουλάχιστον οι μισοί, επιστρέφουν στον τόπο τους βρίσκοντας μια απασχόληση,πράγμα που στον Δήμο μας όπως ξέρεις πολύ καλά δεν ισχύει,περίπου 25 άτομα φεύγουν κάθε χρόνο για σπουδές,σε κανέναν δεν παρέχεται δυνατότητα επιστροφής για απασχόληση στον τόπο του.
Αν θέλουμε να μη μαραζώσει και να πάει μποστά ο τόπος μας,αν θέλουμε τα παιδία μας να επιστρέφουν στον τόπο μας,αν θέλουμε να υπάρξει ανάπτυξη σε όλη την παραλίμνια περιοχή και στον ορεινό όγκο των πιερίων,τώρα είναι η ευκαιρία να καθήσουμε να συζητήσουμε όλοι οι Δήμοι της επαρχίας Σερβίων & Κοζάνης για την δημιουργία ενός μεγάλου βιώσιμου Δήμου με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης πρός όφελος όλων μας.
Με ονομασία που να έχει ιστορική καταβολή για να μη θιγεί και νοιώσει μειωμένος κανείς.
Κάνοντας χρήση της τεχνολογίας και με την δημιουργία ενός σύγχρονου και ασφαλούς δρόμου,ο νέος Δήμος θα είναι ότι καλύτερο για όλους μας.

Ζήνων Παπαδημητρίου
Δημότης Δήμου Βελβεντού

Ανώνυμος είπε...

Allo pragma megalos Dimos Serbion kai allo pragma megalos Dimos Servion kai Kozanis. Kata pou les na vaisoume Zino? Pantos gia to Belbento den se kobw na endiaferesai na kratisei ti seira pou exei. Oso gia to gyrisma tis neolaias piso prepei na sou thimiso oti isoun 8 xronia Proedros sto Dimotiko Symboulio Belbentou. Giati den kanate to Xionodromiko Kentro pou elege o dimarxos sou k. Sokoutis gia na anaptyxtei i perioxi kai na gyrisoun ta paidia mas piso? Tora thimithikes na rotiseis to koino? Den rotas kalitera ton eayto sou?

Ανώνυμος είπε...

O Zήνος πολύ καλά τα έγραψε και είναι προς τιμή του που όρθωσε τη φωνή του σε ένα timing που θέλει μεγάλο ψύχικό απόθεμα για οποιοδήποτε δήμότη Βελβεντού να τοποθετηοεί δημόσια και να κάνει τη συγκεκριμένη τοποθέτηση. Θέλω να σε βρω και προσωπικά Ζήνο και να σου πω το πόσο μεγάλη εντύπωση μεκανε η πρωτοβουλία που πήρες. Να ξέρεις οτι έβαλες το πρώτο και σημαντικό λιθάράκι στη δημιουργεία του νέου μεγάλου Δήμου.
Κόντρα στο κατέστημένο και τα συμφέροντα με πρωτοφανη τσαμπουκά και καθαρό λόγο είπες τη γνώμη σου επώνυμα. Πιστεύω οτι ο ρόλος σου θα είναι καθοριστικός στο νέο Δήμο. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ και πάλι μέκανες μεγάλη εντύπωση.
Κάποιος φιλος σου απ τα παλιά.

Ανώνυμος είπε...

....παρότι η ώρα είναι περασμένη και η αυριανή μέρα αναμένεται κοπιαστική και ιδιαίτερα δύσκολη κατά παράξενο τρόπο και μπορεί να είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, διάβάζοντας το σχόλιο του φίλου και σύμμαθητή Ζήνου, βρήκα τα ψυχικά αποθέματα να γραψω λίγα λόγια για τον άνθρωπο αυτόν που δε λογάριζε το προσωπικό κόστος μπροστά στην αλήθεια και το σωστό.
Χρειάζεται αρετή και τόλμη η δημοκρατία και εσύ αυτό έπραξες Ζήνο και επώνυμα ,λυπάμαι πού δεν μπορώ να τοποθετηθώ και εγώ επώνυμα όπως εσύ. Πιστεύω οτι τα λίγα λόγια που έγραψες αντιπροσωπεύουν το 95ο/ο του ΝΈΟΥ Δήμου με τη διαφορά οτι είσαι ο πρώτος που γράφεις κάτι τέτοιο. Θέλω να πιστεύω οτι θα το εκτιμησουν και θα το υιοθετήσουν και άλλοι αυτό που που εσυ
ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΑΝΕΣ.


/

Ανώνυμος είπε...

MRAVO ZHNO H ISTORIA THA DIXEI TO POSO MEGALO HTAN AYTO POY EKANEW APORSE. APODIXES
POSO MAGKAS ISOYN MIA ZOI, MPRAVO SOY RE MAGKA
SOY AXIZOYN POLLA GIAYTO POY EKANES APOCE
FILOS APO AMERIKH

Ανώνυμος είπε...

MPRABO ZHNO. EIDOPIHSA MERIKOUS AKOMA NA SE EPAINESOUN.

ΔΗΜOΤΗΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟY είπε...

OΛΟΙ ΕΜΕIΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡIΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΖHΝΟ ΜΠΟΡΟYΜΕ ΠΟΛY ΕYΚΟΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛAΒΟΥΜΕ OΤΙ ΑΥΤA ΔΕΝ ΤΑ EΓΡΑΨΕ Ο ΖHΝΩΝ. ΔΥΟ ΕIΝΑΙ ΤΑ ΠΙΘΑΝA ΣΕΝAΡΙΑ. Η ΤΑ EΓΡΑΨΕ AΛΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΖHΝΩΝ ΤΑ ΕΝEΚΡΙΝΕ Η ΤΑ EΓΡΑΨΕ ΚAΠΟΙΟΣ ΚΑΙ EΒΑΛΕ ΤΟ OΝΟΜΑ ΤΟΥ ΖHΝΟΥ ΧΩΡIΣ Ο IΔΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞEΡΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ζήνος δεν ξέρει ούτε πως ανάβει ούτε πως σβήνει ο υπολογιστής.Κατά τα αλλα είναι ο επώνυμος συγγραφέας του παραπάνω σχολιου. Γιατί ρε Ζήνο αδικείς τον εαυτό σου βάζοντας το όνομα σου κάτω από σκέψεις άλλων?Γιατί βοηθάς ματαιοδοξίες άλλων?

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή σας για τα πικρόχολα σχόλια . Τη γνώμη του είπε ο, ανθρωπος.

Ανώνυμος είπε...

ti simasia exei poios to egrapse afou to ypografh o zhnos.......

Ανώνυμος είπε...

mpravo re zino!!!oloi i filoi sou ksenixtisan xthes to vradi gia na se... diavasoun kai na se epainesoun. se ola ta miki kai ta plati tou planiti. tora metaksy mas. poios sou ta egrapse?

Ανώνυμος είπε...

am den itan i gnomi tou!!!!

VELVENTINOS είπε...

O ZINOS EIPE TIN GNOMI TOU.MPOREI NA TIN EKFRASEI KAI APOPSE DIMOSIA STIN ANIXTI LAIKI SYNELEFSI. I VELVENTINI KOINONIA THA AKOUSI OLES TIS THESEIS TWN DIMOTWN KAI META THA LAVEI TIS APOFASEIS.AFTO DEN KANAME PANTA?

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ
Πολλές οι αιτίες του ρατσισμού, αλλά πολλές και οι συνέπειες. Το χαμηλό πνευματικό επίπεδο ορισμένων ατόμων και τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων άλλων οδηγούν σε συνεχείς διακρίσεις. Οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα που υπάρχουν σε κάθε κοινωνία ανάλογα με τη φυλή, το φύλο, την ηλικία κ.α. κάθε ατόμου δημιουργεί ρατσισμό και μάλιστα άδικο και σκληρό. Όλοι αυτοί οι παράγοντες προκαλούν πολλές συνέπειες. Δημιουργούνται όλο και περισσότερο κοινωνικές ανισότητες και διχόνοιες μεταξύ των ανθρώπων. Ασκείται βία στους αδικημένους, αλλά και οι ίδιοι αντιδρούν για την υποτίμησή τους. Τέλος, ένα άτομο που συνεχώς αδικείται σιγά σιγά γίνεται βάρβαρος και δεν εμπιστεύεται κανέναν, λόγω αυτού του ρατσισμού και της βίας που του ασκείται επάνω του.

Η μανία που έχει ο άνθρωπος να φανεί και να ξεχωρίσει από τους άλλους οδηγεί σ’ αυτό το βίαιο φαινόμενο. Όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Έτσι, δεν μπορούμε να αφαιρούμε δικαιώματα από άλλους, αφού κι εμείς δεν θα θέλαμε να βρισκόμαστε στη θέση αυτών των ανθρώπων. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι όλοι είναι ίσοι κι έτσι θα μπορέσουμε να είμαστε καλύτεροι στη ζωή μας, αλλά και απέναντι στο συνάνθρωπό μας.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΩΣΕΩΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ - ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε πάντως τη γνώμη ενός ουδέτερου σαυτόν τον εμφύλιο που ξέσπασε εντός τών τοιχών του Βελβεντού θα πρότεινα σε πρώτο στάδιο ψυχραιμία αλλα έχω μια απορία.... ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ
ΚΆΠΟΙΟΙ ΈΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΎΠΝΟ ΤΟΥΣ και όλο το βράδυ ξενύχτησαν κατηγορόντας ένα ανθρώπο που με πρωτοφανή παληκαριά ειπε τις σκέψεις του επώνυμα και με υπογραφη. Δεν τον γνωρίζω το Ζήνο θέλω να πω κατι γιαυτό που έκανε αλλά Θα μπορούσε να εκθέσει τις ίδιες απόψεις ανώνυμα οπως άλλωστε κάνουμε όλοι μας καιπερνιόμαστε γιαμάγκες ......,
Αυτός όμως το έγραψε επώνυμα και δε σκέφτηκε τις συνέπειες που θα είχε απ την ίδια την κοινωνία στηνοποία ζεί. Ζήνο να είσαι σίγουρος οτι η ενεργειά σου αύτη θα βρέι μιμητές . Εσύ όμως θα εισαι ο πρώτος που το έκανες και θα δείς εσύ αλλά και οι επικριτές σου, επώνυμοι και ανώνυμοι, που θα είσαι και που θα είναι, στην εκτίμηση των ανθρώπων

Ανώνυμος είπε...

mou fenetai auta pou theletai vgazetai!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η ευρύτερη κοινωνία του νέου Δήμου αγαπητέ κύριε 9.30 άκουσε και τις δύο τάσεις που επικρατούν στο Βεβλβεντό και θέλεις να σου πω τη κοινή γνώμη που επικρατεί περα απ το Βελβεντό,,,,
είναι οτι απο σήμερα έχετε μεταξύ των Δημοτών σας εναν << πρώτο μάγκα >> που μέτρησε για την παληκαριά με την οποία εβγαλε στον έξω κόσμο τη σκέψη του και με υπογραφη.

Ανώνυμος είπε...

ZHNO ρώτησα για σένα λόγω της μεγάλης εντύπωσης που μου έκαναν αυτά που έγραψες χτές και μεταξύ των άλλων που μου ειπαν για το ατομό σου ήταν οτι έισε Αριστερών πεποιθήσεων
Παρότι ανήκω σε άλλο πολιτικό χώρο, απ τα γραφομενα σου λέω οτι εξαιτίας απο σένα αναθεωρώ τις αποπόψεις μου για τους Αριστερούς και απο σήμερα σε θεωρώ σαν το ινδαλμα μου όσον αφορά τα Δημοτικά δρώμενα. Θα ρθω στο Βελβεντό να σε γνωρίσω . ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΡΕ ΜΑΓΚΑ

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή και άισχος για τους συντοπιτες του Ζήνου των οποίων τα πικρόχολα σχόλια για εναν άνθρωπο που είπε τη γνλωμη του ηεπέρασαν τις Ελληνικές ταινίες δεκαετίας 60. με πρωταγωνίστρια τη Γεωργία Βασιλειάδου
Τι φτην'ο κουτσομπουλιό ήταν αυτό άλλη εντύπωσην είχαμε για την κοινωνίσ του Βελβεντού......











-

Ανώνυμος είπε...

Μήπως Ζήνων μπερδεύτηδες κι εννοείς ισχυρό εκείνο το Δήμο που πρωτοστατεί χωρίς επενδυτικά έργα στα μεγάλα χρέη;.....
Μήπως Ζήνων μπερδεύτηκες και τους νέους τους ενοχλεί η καθαριότητα και δε γυρίζουν πίσω;....
Μήπως Ζήνων σε ενοχλεί η διαφάνεια;...
Μήπως Ζήνων μπερδεύτηκες και δε θες τα παιδιά σου να ζήσουν στο Βελβεντό;....

Ανώνυμος είπε...

5.27 ντροπή σου και να ξέρεις οτι όποιος απο σήμερα μιλά στο Ζήνο Παπαδημητρίου είναι σαν να μιλά και να κατηγορεί το 95% του νέου διευρυμένου Δήμου. Να ξέρεις οτι απο σήμερα όποιος υπονομεύει και σχολιάζει το Ζήνο είναι σαν να υπονομεύει την ίδια την
ελέυθερία της έκφρασης και του λόγου,που ο Ζήνος πρώτος καθιέρωσε. Εσύ προς το παρόν κάτσε στην ανωνυμία σου και στο σκοτάδι της ίδιας σου της ύπαρξης.



/

Ανώνυμος είπε...

Eσυ ρε 10.33 πού κάθεσαι; Στην ανωνυμία σου δεν κάθεσαι και εσύ; Στο σκοτάδι της ίδιας του της ύπαρξης δεν κινείσαι και εσύ; Αντε γιατί θα τρελαθούμε στο τέλος...
ΑΝΩΝΥΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Θα τρελαθούμε απ την ανωνυμία ή απο αυτά που ακούσαμε στη Λαική συνέλευση παρωδεία.
ΕΓΏ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΟΜΩΣ ΒΓΗΚΕ ΑΠ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΠΕ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ ΤΩΡΑ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΕΣΥ.
ΕΠΩΝΥΜΟΣ

Ανώνυμος είπε...

ZΉΝΟ θα ήθελα να επικοινωνησω μαζι σου και να κατεβώ στο Βελβεντο ετσι μόνο για να πιούμε έμα τσίπουρο και να ανταλλάξουμε καποιες απόψεις. Ένα θέλω να σου πω και γράψτο καπου.
Ηζωή ειναι μάγκιά και εσύ το έδειξες με το παραπάνω. Είσαι και πρώτος μάγκας.
Κρίμα που στο ίδιο μέρος που είσαι υπάρχουν και Λαμόγια.

Ανώνυμος είπε...

H πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που γράφει όλους αυτούς τους διθυράμβους για το Ζήνωνα ή έχουμε αποβλακωθεί εντελώς. Μερικές σκόρπιες ιδέες, λίγο μελόδραμα και ένα αυτονόητο ,για μια σύγχρονη κοινωνία, όραμα αρκούν για να μετουσιωθεί το φύρδην μίγδην σε πολιτική πρόταση και ο αχταρμάς σε οραματική διακήρυξη. Πολύ χαμηλά βάλατε τον πήχυ ρε πατριώτες. Πολύ χαμηλά....
Φ.

Ανώνυμος είπε...

O συνδημότης μου κ. Ζήνων Παπαδημητρίου σωστά διευκρίνησε σήμερα στη συνέλευση τι εννοούσε. Στη γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου όλοι τον άκουσαν με σεβασμό και προσοχή, παρότι διαφωνούν μαζί του. Διευκρίνισε ότι εννοούσε σαν μεγάλο Δήμο, όλη την τέως επαρχία Κοζάνης, δηλαδή τους δήμους Αιανής, Βελβεντού, Δημητρίου Υψηλάντη, Ελίμειας, Ελλησπόντου, Καμβουνίων, Κοζάνης, Σερβίων και Λιβαδερού. Αυτός ο τεράστιος υπερδήμος του 1,7 εκατ. στρεμμάτων έτσι όπως τον περιέγραψε θα είναι μία "Νομαρχία". Το λάθος του είναι ότι οι αρμοδιότητες και δραστηριότητες που περιέγραψε ότι θα αναπτύσονται από την δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον Καλλικράτη μοιράζονται περισσότερο στην αιρετή Περιφέρεια παρά στους δήμους. Επομένως ασχέτως που διαφωνούμε με το σκεπτικό του δεχόμαστε τις απόψεις του αλλά τις κρίνουμε ως ανεφάρμοστες για δημιουργία ενός δήμου 87 χιλιάδων και πλέον κατοίκων με σχεδόν τη μισή εδαφική έκταση του Νομού.
Με τιμή, Ζορμπάς Μιλτιάδης

VELVENTINOS είπε...

Ο ΖHΝΟΣ ΕΞEΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΓΝΏΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚA ΚΑΙ ΕΠΏΝΥΜΑ. Η ΓΝΏΜΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΑΚΟYΣΤΗΚΕ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜO OΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΝΏΜΕΣ ΤWΝ ALLWN ΟΜΙΛΗΤΏΝ. ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΏ ΜΑΖI ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΏ ΑΦAΝΤΑΣΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡOΤΗΤΑ ΤΟΝ ΘEΣΕΩΝ ΤΟΥ.ΕIΜΑΙ OΜΩΣ ΣIΓΟΥΡΟΣ OΤΙ Ο ΖHΝΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚAΖΕΙ ΣΤΟΝ IΔΙΟ ΒΑΘΜΌ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤEΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚOΛΑΚΕΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤEΣ ΤΟΥ. AΛΛΩΣΤΕ OΛΟΙ ΤΟΥΣ EΧΟΥΝ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕIΑ ΣΑΝ ΚΟΙΝO ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚO.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΟΛΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΠΟΝΗΡΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΠΕΙΡΕΤΕ ΤΟ ΔΙΑΧΣΜΟ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΗΔΙΕΣ. ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΖΗΝΟΣ ΕΚΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ.

Ζήνων Παπαδημητρίου είπε...

Δεν έχω να χάσω τίποτα.
Δεν θέλω να κερδίσω τίποτα.
Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα.
Επομένως είμαι ελεύθερος να εκφράζομαι και να λέω αυτά που πραγματικά σκέπτομαι και πιστεύω. Νομίζω δε ότι στην τωρινή περίπτωση είναι και το συμφέρον του Δήμου μας.
Γι'αυτό τις σκέψεις που διατύπωσα στο παραπάνω κείμενό μου,τις είπα χθες βράδυ και στη Συνέλευση του Δήμου.
Δεν θέλω να νίψω τα χέρια μου και να πω εγώ σας τα είπα,τώρα, ότι θέλει ας γίνει.
Επιμένω,τώρα είναι η ευκαιρία,ας ξεκολλήσουμε επιτέλους από την έμμονη ιδέα που μας κατέχει,ας σταματήσουμε να βράζουμε μόνοι μας στο ζουμί μας, ας δούμε και από την άλλη όψη το πρόβλημα και ΕΠΙΜΕΝΩ να καθίσουμε να συζητήσουμε με τους άλλους Δήμους που προανέφερα, για να βρούμε λύση αποδεχτή, για την δημιουργία ενός μεγάλου, πραγματικά ισχυρού, βιώσιμου Δήμου, με προοπτικές ανάπτυξης και όχι συντήρησης, προς όφελος όλων μας.
Πιστεύω πως αν η Πολιτεία τηρήσει τις υποσχέσεις της για μεταβίβαση αρμοδιοτήτων και παροχή οικονομικών, έστω και κατά το ήμιση, όλα τα άλλα(προβλήματα τεχνικά & αποστάσεων) πολύ σύντομα θα εξαλειφθούν.

Ζήνων Παπαδημητρίου
Δημότης Βελβεντού

Ανώνυμος είπε...

Einai kai o Zinos paidi tou Belbentou kai ton agapaei ton topo. Stin proatsi tou epibebaionetai me ton kallitero tropo oti den empisteyetai katholou toys Serbiotes gia na ginoun epikefalis enos Dimou. Giafto kai proteine enan poly megalitero Dimo me tin Kozanh mesa. Ti alli kalliteri apodeiksi apo aytin oti kai o Zinos toys ftynei toys serbiotes katamoytra opos oloi i perioxi gyro apo ta servia? Biastikan merikoi serbiotes dimotikofronountes edo na panigirisoun.
Den katalabate kala!!!! Katholou kala Kai na h apodeiksi.

Ανώνυμος είπε...

xa xa xa xa!!!! den einai topikismos o "kallikratis" oute endiaferetai gia patriotes!! o "kallikratis" ginetai gia na pernoun pio eykola metra enantia stous polites kai na elegxontai kallitera. p.x. meriki apasxolisi - na mpainoun xorigoi sta sxolia - oi idiotikes etairies tha kathorizoun politikes kai oikonomika.- analoga ta symferonta tous!! kai ase to velvento na kanei oraies ektheseis ideon!!

Το Προφίλ μας