Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

«Δεν υπάρχει πάρτυ κερδοσκόπων στα καύσιμα»


από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Την έντονη αντίδραση του Σωματείου Βενζινοπωλών Κοζάνης προκάλεσαν δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, που κάνουν λόγο για «πάρτυ κερδοσκόπων» σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, που το τελευταίο διάστημα η τιμή τους έχει πάρει την …ανιούσα. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Χαζτηκυπραίου, πρόεδρος των Βενζινοπωλών Κοζάνης: «Το δημοσίευμα του «Έθνους» είναι ψευδές, παραπλανητικό και απευθύνεται σε άτομα ελαττωμένης ευφυΐας. Αναφέρουν ότι δήθεν οι εταιρίες και τα πρατήρια μαλώνουν και τα ρίχνουν ο ένας στον άλλον. Τίποτε από όλα αυτά δεν συμβαίνει». Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το θέμα της εγκατάστασης των ταμειακών στα βενζινάδικα που ζητάει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδας και στην εγκατάσταση GPS στα βυτία ο κ. Χατζηκυπραίου κάνει λόγο για «παπαγαλάκια» που καταγράφουν κατευθυνόμενες ειδήσεις. Χαρακτηριστικά υποστηρίζει πως «δεν λέμε στις εταιρίες να βάλουν GPS στα βυτία τους. Τα βυτία δεν τα έχουν οι εταιρίες αλλά οι βυτιοφορείς, συνεπώς δεν μπορεί να μπει GPS σε ξένες περιουσίες», ενώ σε ό,τι αφορά τις ταμειακές σημειώνει πως «δεν μπορούν να μειώσουν την τιμή των καυσίμων απλά τις καταγράφουν. Να σημειωθεί η εγκατάσταση αυτού του συστήματος θα λειτουργεί αμφίδρομα, και θα επιτρέπει την κάθε οποιαδήποτε στιγμή σε όποιον παρακολουθεί το σύστημα να ξέρει που βρίσκεται το κάθε βυτίο.
Σε ό,τι αφορά την τιμή των καυσίμων, ο ίδιος λέει πως «δεν την αυξάνουν ούτε οι εταιρίες ούτε τα πρατήρια. Και οι εταιρίες έχουν ανταγωνισμό μεταξύ τους και πολύ περισσότερο τα πρατήρια». Αναφέρθηκε μάλιστα και στις αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων, επικαλούμενος στοιχεία της γγ. Εμπορίου, καταλήγοντας πως «αν κάποιος, αυτή τη στιγμή, ανεβάζει τα καύσιμα δεν είναι ούτε οι πρατηριούχοι ούτε οι εταιρίες. Είναι οι διεθνείς τιμές, τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων και οι φόροι».
Τέλος, αναφέρετε στις διαφορές που σημειώνονται στην τιμή της βενζίνης από το ένα πρατήριο στο άλλο, λέγοντας πως «πρόκειται για διαφορές, όχι 0,20 λεπτά από πρατήριο σε πρατήριο». Τέλος, στο πετρέλαιο θέρμανσης, οι τιμές από πρατήριο σε πρατήριο είναι, σύμφωνα με τον κ. Χατζηκυπραίου, πιο κοντινές και δεν προκύπτουν μεγάλες διαφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας