Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την Κοζανίτικη Αποκριά 2010


Η καθιερωμένη πλέον συνάντηση των εκπροσώπων των φανών και των πολιτιστικών συλλόγων με αιρετούς και στελέχη του δήμου Κοζάνης, με κύριο θέμα την οργάνωση της Κοζανίτικης Αποκριάς 2010, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, στο Κοβεντάρειο. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Νικολέτα Μπουμπόναρη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αναστασία Σιόμου, καθώς και οι αντιδήμαρχοι Θόδωρος Βασδάρης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης και Ιωάννης Παπαγεωργίου.
Ο Δήμαρχος σημείωσε πως οι χιλιάδες άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται την Κοζάνη και τους Φανούς της, και ζουν από κοντά το ξέφρενο γλέντι των ημερών της Αποκριάς, αποτελούν τη μεγαλύτερη απόδειξη επιτυχίας, ενώ ταυτόχρονα είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του Κοζανίτικου Καρναβαλιού.
Ο κ. Μαλούτας τόνισε πως αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια για την εξέλιξη και την αναβάθμιση της Αποκριάς, είναι οι άνθρωποι που πλαισιώνουν το έθιμο του φανού, καθώς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι οποίοι συμβάλλουν τα μέγιστα, βοηθώντας ενεργά στην πραγματοποίησή του εθίμου και την διατήρηση της παράδοσης. Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Νικολέτα Μπουμπόναρη, με τη σειρά της ευχαρίστησε τους ανθρώπους των φανών, οι οποίοι αποτελούν την ψυχή ενός εθίμου που κατάφερε να μείνει αλώβητο στο χρόνο, χάρη στη συμμετοχή όλων όσοι προσφέρουν απλόχερα με μόνη ανταμοιβή τους την προβολή της πόλης. Ζήτησε τη συμπαράστασή τους για να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της διοργάνωσης της φετινής Κοζανίτικης Αποκριάς, καθώς οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης αντιμετωπίζουν μία δύσκολη οικονομική συγκυρία στο πλαίσιο της γενικότερης οικονομικής κρίσης και η εξεύρεση πόρων είναι δυσχερέστερη. Παρόλα αυτά η κ. Μπουμπόναρη, εξέφρασε την διάθεσή της για παροχή της απαραίτητης στήριξης για την διοργάνωση μιας αλησμόνητης Αποκριάς. Η Αντιδήμαρχος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη βελτίωσης της μεγάλης αποκριάτικης παρέλασης η οποία αποτελεί καθρέφτη για την εικόνα που δίνεται στους χιλιάδες επισκέπτες, ενώ κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταθέσουν τις απόψεις, τις ιδέες και την εμπειρία τους, με μόνο στόχο την καλύτερη δυνατή διοργάνωση. Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση με τους εκπροσώπους των Φανών, των συλλόγων και φορέων, οι οποίοι δήλωσαν την ετοιμότητά τους, κατέθεσαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ιδέες και προτάσεις προς βελτίωση της διοργάνωσης, και φυσικά εξέφρασαν τις καλύτερες των διαθέσεων για την διοργάνωση μιας αξέχαστης Αποκριάς. Παρόντες στην συνάντηση ήταν και εκπρόσωποι του σωματείου ιδιοκτητών καφετεριών της πόλης, οι οποίοι δήλωσαν με τη σειρά τους τις βέλτιστες προθέσεις για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και ιδιαίτερα της νεολαίας που κατακλύζει τις καφετέριες της πόλης αυτήν την περίοδο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

MERIKES FORES APORO TI SXESH EXEI H MPOMPONARH ME TON TOPIKO POLITISMO...AFANTH SXEDON ...
AFANHS ALLA OXI HROAS...

Το Προφίλ μας