Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

ΣΕΕΝ: πρόταση για ανακύκλωση επικίνδυνων υλικών


Θέμα: Ανακύκλωση λαμπτήρων φθορισμού.
 Κύριε διευθυντά.
Σας κάνουμε γνωστό ότι στα Ορυχεία, στους σταθμούς και γενικότερα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ χρησιμοποιούνται χιλιάδες λαμπτήρες φθορισμού οι οποίοι απ όσο γνωρίζουμε πετιούνται στα σκουπίδια είτε θάβονται στα δάπεδα όπως συμβαίνει στα Ορυχεία!
Το σοβαρότερο μειονέκτημα των λαμπτήρων φθορισμού, είναι ότι περιέχουν υδράργυρο ο οποίος επιφέρει σοβαρότατες βλάβες στην υγεία μας. Κάθε συνεπτυγμένος λαμπτήρας φθορισμού περιέχει 5 χιλιοστά του γραμμαρίου υδράργυρο, ο οποίος και εύκολα διαρρέει από τις χωματερές  στον υδροφόρο ορίζοντα, ή περνάει στον αέρα ως σκόνη, σε περίπτωση καύσης των απορριμμάτων. Για το λόγο αυτό η συλλογή αποβλήτων λαμπτήρων φθορισμού πρέπει να γίνεται σε ειδικούς κάδους με μεγάλη προσοχή διότι είναι εύθραυστοι.
Ο υδράργυρος είναι ισχυρή νευροτοξίνη, ιδιαίτερα επικίνδυνη για τα παιδιά και τα έμβρυα. Μπορεί εύκολα να συσσωρευτεί στα έμβια όντα, περνά στην τροφική αλυσίδα μέσω των ψαριών και προκαλεί χρόνια προβλήματα, καθώς και βλάβες του εγκεφάλου. Είναι πολύ εύκολο να διαρρεύσει από τις χωματερές μέσα στον υδροφόρο ορίζοντα, ή να περάσει στον αέρα ως σκόνη, αν τα σκουπίδια καούν.
Γι αυτό σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τις μονάδες και να μεριμνήσετε για την ανακύκλωση αυτών των επικινδύνων για την υγεία υλικών.
Σας ευχαριστούμε.
Για το Δ.Σ
                 Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γραμματέας
        Πράσσος Στέφανος                                                   Δύντσικος Λάζαρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας