Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Σύναξη γυναικών-Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης

Μέσα στις ποιμαντικές μέριμενες του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου συμπεριλαμβάνεται και η μέριμνά του γαι τη γυναίκα. Με περισσό ενδιαφέρον και αγάπη ο Σεβασμιώτατος προσεγγίζει το γυναικείο πληθυσμό της μητροπολιτικής περιφέρειας μας, διοργανώνοντας κάθε χρονιά την εκδήλωση-σύναξη προς τιμή των γυναικών. 
Έτσι κι εφέτος η Ιερά Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης διοργανώνει και προσκαλεί στην έκτη εδκήλωση-σύναξη των γυναικών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 5.30 μ.μ. στον Ι.Ν. των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Κοζάνης.
Το πρόγραμμα της εδκήλωσης περιλαμβάνει κοπή βασιλόπιτας και ομιλία της Ελλογιμωτάτης κ. Δήμητρας Κούκουρα, καθηγήτριας της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ με θέμα "Η ορθόδοξη μαρτυρία σήμερα και ο ρόλος των γυναικών στην Εκκλησία"

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

απο το http://www.zoomnews.gr/?p=7007


Δωροδοκίες και ρουσφέτια, φοροδιαφυγή μικροεμπόρων και μεγαλοκαρχαριών, σε μια χώρα ημιχρεοκοπημένη αλλά γεμάτη με Porsche Cayenne. Τη θλιβερή αυτή εικόνα περιγράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε ανταπόκριση από την Αθήνα του Rainer Hermann με τίτλο «Δήλωση χρεοκοπίας στα ελληνικά». Μεταξύ άλλων, η ανταπόκριση αναφέρει:

«Ο φετινός χειμώνας είναι αλλιώς. Για πρώτη φορά οι αγρότες, οι οποίοι έχουν κλείσει τις εθνικές οδούς, βρίσκονται σε αμυντική θέση και οι υπόλοιποι Έλληνες δεν εκδηλώνουν την παραμικρή συμπαράσταση στα αιτήματά τους. Από τις κινητοποιήσεις τους υπολογίζονται απώλειες της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ ημερησίως για την ελληνική οικονομία, ένας δικηγόρος προσέφυγε εις βάρος τους ενώ από κάποιους αποκαλούνται “χούντα των αγροτών”.

Εάν ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου προχωρούσε έστω και κατά ένα εκατοστό στις διεκδικήσεις τους, άλλες ομάδες συμφερόντων θα ξεσηκώνονταν. Γι’ αυτό και με πλατύ χαμόγελο τους λέει: “Τα ταμεία είναι άδεια”.

Και συνεχίζει το ρεπορτάζ: «Κανείς δεν εμπιστεύεται το κράτος. Αποκλεισμοί δρόμων, φοροδιαφυγή, λογαριασμοί ρεύματος που δεν πληρώνονται ποτέ. Ενώ η σχολική εκπαίδευση είναι δωρεάν, τα απογεύματα, ο καθηγητής του πρωινού σχολείου, προετοιμάζει τους μαθητές για τις εξετάσεις, έχοντας βεβαίως μεγαλύτερο κίνητρο, καθώς λαμβάνει μεγαλύτερη αμοιβή… Πολλοί ασθενείς βάζουν στην τσέπη του γιατρού ένα φάκελο. Όποιος ασθενής θέλει να έχει φροντίδα μέσα στη νύχτα, χρειάζεται να πληρώσει αποκλειστική νοσοκόμα. Στα δημόσια νοσοκομεία οι ασθενείς δεν αναρρώνουν».

Η ανταπόκριση καταλήγει: «Οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους απ’ αυτούς που οφείλουν… Από τα 11 εκατομμύρια των Ελλήνων μόνο 5.000 δηλώνουν εισόδημα μεγαλύτερο από 100.000 ευρώ το χρόνο. Την ίδια στιγμή στους δρόμους της Αθήνας κυκλοφορούν οι περισσότερες Porsche Cayenne απ’ οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη και στα λιμάνια είναι σταθμευμένα τα πλέον πολυτελή γιοτ. Μέρος των χρημάτων που θα ‘πρεπε να δοθεί ως φορολογία στο κράτος, καταλήγει στους εφοριακούς υπαλλήλους. Είναι εξάλλου δημόσιοι υπάλληλοι και κανείς δε μπορεί να τους απολύσει».

«Παράλληλα, γράφει ο Γερμανός δημοσιογράφος, στην Ελλάδα ανθούν και μικρότερες μορφές φοροδιαφυγής. Στο εστιατόριο ο σερβιτόρος κρύβει την πρώτη απόδειξη κάτω από το τραπεζομάντιλο. Οι πελάτες μπορεί να την ξεχάσουν στη συνέχεια. Στην πρώτη απόδειξη υπάρχουν μόνο εκείνα που οι πελάτες παρήγγειλαν στον πρώτο γύρο… Στο τέλος ο σερβιτόρος φέρνει μια ακόμη απόδειξη, αλλά χωρίς το όνομα του εστιατορίου ή τον αριθμό του φορολογικού του μητρώου».

«Ο Αριστοτέλης», καταλήγει ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας, «είχε μιλήσει για την κάθαρση μετά από μία τραγωδία ή μία κρίση. Η παρούσα κρίση προσφέρει μία ευκαιρία για κάθαρση».


Δημ/νο 31 January 2010 από as
Προσθέστε Νέο Σχόλιο

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ
ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ???

Το Προφίλ μας