Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ικανοποιημένος & προβληματισμένος από την ΚΕΔΚΕ ο Τσιούμαρης


Ικανοποιημένος αλλά και προβληματισμένος επέστρεψε από την ΚΕΔΚΕ ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας για την ένταξη του ιστορικού κριτηρίου ως βασικού για τις συνενώσεις

Ικανοποιημένος επέστρεψε από το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρ. Τσιούμαρης, αφού το ψήφισμα στο οποίο κατέληξε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του αυτοδιοικητικού οργάνου απηχεί τις βασικές θέσεις του δήμου Πτολεμαϊδας και συμπεριλαμβάνει ως βασικό κριτήριο για τις συνενώσεις, το ιστορικό, το οποίο μάλιστα εντάχθηκε την τελευταία στιγμή, κάτι το οποίο έφερε πριν δυο χρόνια στη δημοσιότητα με την ολοκληρωμένη πρότασή του ο Δήμος Πτολεμαϊδας.
Ο δήμος Πτολεμαϊδας πριν δύο χρόνια ξεκίνησε και δημοσίευσε τις προτάσεις του για το νέο διευρυμένο δήμο και παρουσίασε τα όρια του νέου δήμου Πτολεμαϊδας, ξεκινώντας με βάση τα ιστορικά, και μετά τα αναπτυξιακά, γεωγραφικά, πολιτιστικά και άλλα κριτήρια. Σε σχέση με τα οικονομικά ζητήματα, ο κ. Τσιούμαρης τόνισε ότι «δεν πρόκειται να δεχθούμε να μπούμε σε νέες περιπέτειες με ένα νέο κοπιώδες εγχείρημα χωρίς να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε». Ως γνωστόν, η απόφαση που ελήφθη από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΚΕΔΚΕ είναι να προσέλθει στον διάλογο έως τέλος Φεβρουαρίου, υπό δύο βασικές προϋποθέσεις: πρώτον, να αποδοθούν από την κυβέρνηση στους ΟΤΑ τα παρακρατηθέντα 331 εκατ. ευρώ του 2009 και να καταβληθεί η 2η δόση των 214 εκατ. ευρώ (από τον προϋπολογισμό του 2010) και, δεύτερον, να κατατεθεί προς διαβούλευση ο χωροταξικός σχεδιασμός των νέων δήμων εντός της ίδιας προθεσμίας (έως τέλος Φεβρουαρίου).

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι θα πει "επέστρεψε"; Γιατί, πότε πήγε;;;;; Θα μου επιτρέψετε να πω ότι ημουν στην Αθήνα και τις τρεις ημέρες και ο δήμαρχος Πτολεμαιδας πήγε μόνο την τελευταία ημέρα, για 2-3 ώρες! Και μετεβη στην Αθήνα για την κηδεία του Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και με την ευκαιρία...πέρασε και μια βόλτα από το συνέδριο! Θα μας τρελανει;;;;;;;;;;;;;;;Είναι προσβολή στους άλλους δημάρχους που ηταν εκει από την πρωτη μερα.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Ο δημοσιογράφος "ΚΥΡΑ -ΚΑΤΙΝΑ",που κάνει δημοσιογραφία μόνο με κουτσομπολιά,
και
με τα μου.μου. μουγκρητά.

Ο θυρωρός της ΚΕΔΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Μουυυυυυ...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Eτσι μπράβο. Να αρχίσουμε να τιμάμε και την μητρική μας γλώσσα σιγά-σιγά

Το Προφίλ μας