Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Προτομή του Μ. Παπακωνσταντίνου και το όνομά του σε πλατεία

του Χρ. Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Τιμή στον εκλιπόντα Κοζανίτη πολιτικό Μιχάλη Παπακωνσταντίνου, αποφάσισε να αποδώσει το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, το οποίο στην ίδια συνεδρίαση, προχτές βράδυ, συζήτησε τον «Καλλικράτη». Για τον Μ. Παπακωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή πριν από δέκα μέρες, σε ηλικία 91 ετών, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε:
-Να δώσει το όνομά του σε πλατεία της πόλης. Πρόκειται για την πλατεία των παλιών ΚΤΕΛ, όπου ο μεγάλος Κοζανίτης πολιτικός διατηρούσε το πολιτικό του γραφείο.
-Να στηθεί προτομή του Μ. Παπακωνσταντίνου, στην πλατεία που θα δοθεί το όνομά του.
-Να πραγματοποιηθεί πολιτικό μνημόσυνο, με τη συμπλήρωση εξαμήνου από τον θάνατο του Μ. Παπακωνσταντίνου.
Στην συνεδρίαση συζητήθηκε η νέα αρχιτεκτονική της τοπικής αυτοδιοίκησης, που έθεσε η κυβέρνηση σε διαβούλευση με τον «Καλλικράτη». Επί της αρχής εξέφρασαν την απόλυτη συμφωνία τους για την διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας και την ανάγκη δημιουργίας ισχυρών και βιώσιμων δήμων, τόσο ο δήμαρχος Κοζάνης Λ. Μαλούτας όσο και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Άννα Νανοπούλου, ενώ την διαφωνία του εξέφρασε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Νί.Μάτσος. Οι δύο πρώτοι ρωτήθηκαν για την πρόταση του ΙΤΑ και τη μελέτη που παρήγγειλε η ΤΕΔΚ Ν. Κοζάνης από το Παν. Θεσσαλίας, που προβλέπουν τη δημιουργία 4 μεγάλων δήμων.(...)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης για την απόφασή του να τιμήση έναν άνθρωπο που κατάγονταν από την Κοζάνη, και είχε σημαντική συνεισφορά τόσο σε τοπικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο. Είναι μια πράξη που δείχνει πολιτική ωριμότητα (αν μη τι άλλο...).

Ανώνυμος είπε...

Για τη "δράση" του στην περίοδο της γερμανικής κατοχής θα μας πεί ο Δήμος Κοζάνης κάτι;

Το Προφίλ μας