Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Φεύγουν γιατροί από το Μποδοσάκειο νοσοκομείο

από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Σοβαρές απώλειες σημειώνονται στο λειψό ούτως ή άλλως ιατρικό προσωπικό του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, καθώς η μία από τους γιατρούς του Παιδιατρικού τμήματος του νοσοκομείου επέμεινε στην παραίτησή της και δεν επέστρεψε από την άδειαγια την οποία μιλούσε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων η διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ άλλη μία σοβαρή απώλεια βιώνει από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου. Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Μποδοσάκειου λειτουργούσε τα τελευταία δύο χρόνια με δύο νεφρολόγους, ωστόσο μένει ξανά με έναν μονάχα γιατρό, αφού την παραίτησή του υπέβαλλε επίσης ο ένας από τους δύο νεφρολόγους που στελέχωναν τη μονάδα.
Οι παρενέργειες από τις δύο αυτές παραιτήσεις πολλές, αφού ο ένας παιδίατρος δεν είναι δυνατόν να καλύπτει 30 ολόκληρες το Παιδιατρικό, όταν ταυτόχρονα πρέπει να παρίσταται στους τοκετούς που γίνονται στη Μαιευτική κλινική του νοσοκομείου, ενώ στο Τεχνητό Νεφρό είναι διάχυτη η αγωνία για το πώς θα εξυπηρετούνται τα 45 άτομα που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα.
Το θέμα απασχολεί έντονα την ιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου και όχι μόνο, καθώς εκπρόσωποι της Ένωσης Ιατρών των Νοσοκομείων Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ) επισκέφθηκε την Πέμπτη τον περιφερειάρχη Γιώργο Κίρκο και έθεσε το πρόβλημα υποστελέχωσης του νοσοκομείου, αλλά και το γενικότερο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού σε όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα μάλιστα με τον αντιπρόεδρο της ΕΙΝΔΥΜ, Χρήστο Κατσίνα, στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη η ΕΙΝΔΥΜ επισήμανε ότι «η κατάσταση στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας πάει από το κακό στο χειρότερο», αφού αντίστοιχη είναι η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία της περιφέρειάς μας.
Τονίστηκε συγκεκριμένα ότι είναι κλειστή τους τελευταίους μήνες η Παιδιατρική του Μαμάτεσιου νοσοκομείου Κοζάνης, ότι παραμένει κλειστό από το καλοκαίρι το Διαβητολογικό κέντρο του νοσοκομείου και ότι η Παθολογική του κλινική λειτουργεί με δύο μόλις παθολόγους. Την ίδια στιγμή οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού Κοζάνης και Φλώρινας λειτουργούν με έναν μονάχα νεφρολόγο, ενώ των Γρεβενών με έναν επικουρικό γιατρό (συμβασιούχο), η Γυναικολογική- Μαιευτική κλινική Κοζάνης με δύο γιατρούς και της Φλώρινας μία επικουρική γιατρό.
«Η τρομερή έλλειψη ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας γίνεται φανερή από το γεγονός ότι ενώ ο υπάρχων- πεπαλαιωμένος οργανισμός του νοσοκομείου Φλώρινας προβλέπει 52 ιατρικές θέσεις αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο νοσοκομείο μόλις 26 γιατροί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίνας.
Σχολιάζοντας μάλιστα το φαινόμενο της υποβολής παραιτήσεων από τα νοσοκομεία της περιοχής είπε διερωτήθηκε γιατί να μείνουν οι γιατροί σε επαρχιακά νοσοκομεία όταν μπορούν να βρουν αλλού καλύτερες και πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας ή περισσότερα χρήματα στον ιδιωτικό τομέα; Ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε στο προεδρείο της ΕΙΝΔΥΜ ότι, αν και δεν είναι στις αρμοδιότητές του, με το που θα τοποθετηθεί ο νέος ΠΕΣΥάρχης και οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων θα έχει συνάντηση μαζί τους για να τους ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας