Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Ερώτηση του Γ. Βλατή προς την Κ. Μπατζελή για το Κέντρο Μελισσοκομίας


Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής του νομού μας, Γιάννης Βλατής, προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Α. Μπατζελή με θέμα την ίδρυση Κέντρου Μελισσοκομίας στη Δυτική Μακεδονία Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας δραστηριοποιούνται σήμερα 637 μελισσοκόμοι, οι οποίοι διατηρούν στο σύνολό τους περίπου 30.000 κυψέλες. Στο Ν. Κοζάνης ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός αποτελείται από 250 μελισσοκόμους με 12.500 περίπου ευρωπαϊκές κυψέλες και με μέση ετήσια παραγωγή μελιού γύρω στους 200 τόνους σε ευνοϊκές καιρικές συνθήκες. Παρότι όμως υπάρχει ικανός αριθμός μελισσοκόμων στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας, ο οποίος παράγει θαυμάσια φυσικά προϊόντα, το κέντρο Μελισσοκομίας βρίσκεται στην Έδεσσα. Επειδή είναι γνωστό ότι ο νομός Πέλλας και κατ’ επέκταση η Έδεσσα δεν βρίσκεται στη Δυτ. Μακεδονία αλλά στην Κ. Μακεδονία, όπου λειτουργούν ήδη το Κέντρο Μελισσοκομίας Κ. Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη αλλά και το Κέντρο Μελισσοκομίας Χαλκιδικής Επειδή στην Κοζάνη υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για τη λειτουργία Κέντρου Μελισσοκομίας και ο αριθμός των μελισσοκόμων που δραστηριοποιούνται στη Δυτ. Μακεδονία είναι μεγάλος Επισημαίνοντας ότι δεν προσβλέπουμε στην παύση λειτουργίας του κέντρου στην Έδεσσα , αλλά στη δημιουργία ενός κέντρου που θα εδρεύει στη Δυτ. Μακεδονία για να εξυπηρετεί τους μελισσοκόμους της Δυτ. Μακεδονίας, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:
1. Για ποιο λόγο λειτουργεί το Κέντρο Μελισσοκομίας Δυτ. Μακεδονίας εκτός της Περιφέρειας; 
2. Θα δημιουργηθεί Κέντρο Μελισσοκομίας στη Δυτ. Μακεδονία προκειμένου να εξυπηρετούνται καλύτερα οι μελισσοκόμοι της περιοχής, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή με τους μελισσοκόμους του νομού Πέλλης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας