Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Ψήφισμα Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης για το θάνατο του Μιχ. Παπακωνσταντίνου


Με αφορμή το θάνατο του ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κοζάνης σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 18 Ιανουαρίου 2010 αποφάσισε να εκδόσει το ακόλουθο ψήφισμα:

Ένας μεγάλος Ευπατρίδης της πολιτικής, ένας υπερήφανος Κοζανίτης που αγαπούσε με πάθος τον τόπο μας, έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 91 χρονών.
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ βρίσκεται ήδη «στη γειτονιά των αγγέλων».
Η προσωπικότητά του, πέρα και έξω από κόμματα και παρατάξεις, γρήγορα ξεπέρασε τα όρια της Κοζάνης και καταξιώθηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μεγάλοι ηγέτες – πρωθυπουργοί, του εμπιστεύθηκαν καίριες θέσεις και υπεύθυνους τομείς, αναγνωρίζοντας την αποτελεσματικότητά του και την έμπνευση. Ξένοι ηγέτες εκτιμούσαν και σέβονταν την διορατικότητά, την ευγένεια και τη διαπραγματευτική του ικανότητα.
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ αγαπούσε με πάθος τον τόπο του, την Κοζάνη, συναίσθημα που αποτυπώνεται  χαρακτηριστικά στο πλούσιο συγγραφικό του έργο.Υπηρέτησε το Ν. Κοζάνης με ανιδιοτέλεια και σεβασμό στην ψήφο των πολιτών.
Το Ν.Σ. Κοζάνης πληροφορούμενο  την απώλεια του συμπατριώτη μας πολιτικού, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε τα εξής:
1.      Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.
2.      Εκπρόσωπος του να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία.
3.      Σε προσεχή συνεδρίαση να γίνει αναλυτική αναφορά στο έργο του, στην πολιτική του πορεία  και την προσφορά του στο Νομό Κοζάνης.
4.      Να δημοσιευτεί το παρών ψήφισμα στον ημερήσιο τύπο πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς επίσης και τοπικά μέσα μαζικής επικοινωνίας.


ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ
ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ  ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΕΠΑΣΕΙ
Οι συμπατριώτες του θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

O Πρόεδρος του Ν.Σ.



Παναγιώτης Πλακεντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας