Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Οι τελευταίες στιγμές του Θόδωρου Πάγκαλου -Αποτεφρώθηκε στη Ριτσώνα, η «παραγγελιά» του για Καζαντζίδη

Τον Θεόδωρο Πάγκαλο αποχαιρέτησαν σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 13.00, στην αίθουσα τελετών του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας η οικογένειά του, δεκάδες φίλοι και συγγενείς.

Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος πέθανε την Τετάρτη (31/5) σε ηλικία 85 ετών, ενώ βρισκόταν σπίτι του. Δίπλα του ήταν ο στενός του συνεργάτης Κώστας Μήτσης και η σύζυγός του, Χριστίνα Χριστοφάκη.

Ο Θόδωρος Πάγκαλος αισθάνθηκε αδιαθεσία καθώς τον έπιασε ταχυκαρδία, με τους σφυγμούς του να ανεβαίνουν πολύ ψηλά. Η Χριστίνα Χριστοφάκη τού κρατούσε το χέρι, προσπαθώντας να τον ηρεμήσει, και ειδοποιήθηκε ο γιατρός, ωστόσο μέχρι να φτάσει ο πρώην υπουργός είχε καταλήξει.

Κατά τη διάρκεια της τελετής αποτέφρωσης στη Ριτσώνα ακούστηκαν τα αγαπημένα του τραγούδια, ενώ φωτογραφίες του προβάλλονταν στη μεγάλη οθόνη.

Σύμφωνα με την επιθυμία του, το τραγούδι με το οποίο τον αποχαιρέτησαν ήταν το «Δυο πόρτες έχει η ζωή (Το τελευταίο βράδυ μου)», του Στέλιου Καζαντζίδη.

Επικήδειους εκφώνησαν ο Χρήστος Γεραρής, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και συμμαθητής του, η δημοσιογράφος Έλλη Στάη, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης και ο γιος του Ανδρέας.

Τον τελευταίο επικήδειο εκφώνησε ο Κώστας Μήτσης, επί εννέα χρόνια γραμματέας του, ο άνθρωπος που τον φρόντιζε ως το τέλος και στον οποίο είχε εκφράσει την επιθυμία του να ακουστεί το συγκεκριμένο τραγούδι του Καζαντζίδη, όταν έβλεπαν μαζί την ταινία «Ευτυχία», που αφορούσε τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου και σε κάποια στιγμή ακούστηκε αυτό το τραγούδι.


Εκ μέρους της διοίκησης του Αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας, ο πρόεδρός του, Αντώνης Αλακιώτης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, αναφέροντας ότι ο εκλιπών ήταν επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης και ότι από το 2003 συνυπέγραψε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για το δικαίωμα της αποτέφρωσης στην Ελλάδα.


«Ήταν πάντα δίπλα μας στον μακροχρόνιο αγώνα μας για ένα Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών» είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Αλακιώτης


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας