Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Χρώματα, φαντασία και περιβαλλοντικά μηνύματα στις γιορτές των Βρεφονηπιακών & Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κοζάνης

Τα χρώματα, η φαντασία, αλλά και τα μηνύματα για την προστασία του περιβάλλοντος κυριάρχησαν στις καλοκαιρινές γιορτές των Βρεφονηπιακών & Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κοζάνης.

Ο κύκλος των γιορτών συνεχίστηκε με το βρεφικό και το  νηπιακό τμήμα, του Γ΄ Βρεφονηπιακού  Σταθμού, την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023. Την  «Γιορτή  των χρωμάτων» παρουσίασε το  βρεφικό τμήμα με πολύχρωμα μπαλόνια και μαντήλια,  παιχνίδια με το αερόστατο και  χαρούμενες μπαλονοφωνές. Παιδιά, γονείς και παιδαγωγοί διασκέδασαν και  ευχήθηκαν  καλό καλοκαίρι!

 Το νηπιακό τμήμα πραγματοποίησε μια γιορτή εμπνευσμένη από το παραμύθι της Γιολάντας Τσορώνη - Γεωργιάδη  με τίτλο «Η σκάλα της αγάπης». Το συγκεκριμένο  παραμύθι προάγει τη συναισθηματική νοημοσύνη, καλλιεργεί την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή τα παιδιά να μπαίνουν στη θέση των άλλων, να κατανοούν και να αισθάνονται πράγματα με τον ίδιο τρόπο που τα βιώνει ένα άλλο άτομο.

Τον κύκλο των γιορτών έκλεισε ο Β΄ Παιδικός Σταθμός, με τη  γιορτή «Όλοι μαζί για μια πόλη καθαρή», την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023.  Η γιορτή είχε ως στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, τη συνεργασία, αλλά και την ενεργή συμμετοχή παιδιών, παιδαγωγών, γονέων, φορέων και επαγγελματιών της πόλης. 

Αναλυτικά, σε έναν εικαστικά ενεργοποιημένο χώρο από ανακυκλώσιμα υλικά, παιδιά και γονείς συμμετείχαν βιωματικά σε δράσεις ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας (installation art). Ακόμη, συνέλεξαν και τοποθέτησαν σωστά στους κάδους τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια της αυλής, δημιούργησαν τα δικά τους έργα τέχνης από σκουπίδια (trash art),  έπαιξαν παιχνίδια με ανακυκλώσιμα υλικά και φύτεψαν αρωματικά φυτά σε αυτοσχέδιες γλάστρες.

Στην προστασία του περιβάλλοντος, στην κλιματική ουδετερότητα, αλλά και στην Κοζάνη του 2030 αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, μιλώντας στους μικρούς δημότες και τους γονείς τους, κατά την έναρξη της γιορτής. Επίσης, παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού, Γρηγόρης Τζουμερκιώτης και η προϊσταμένη των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, Ελένη Κουκουλιού.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στο Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, που ενημέρωσε τους λιλιπούτειους μαθητές για την προστασία του περιβάλλοντος και το κλίμα. Επίσης, ευχαριστίες απευθύνονται στη ΔΙΑΔΥΜΑ, τους γονείς αλλά και τις επιχειρήσεις της πόλης, οι οποίες με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν στα γράμματα των παιδιών για βοήθεια και συνέλεξαν ανακυκλώσιμα υλικά για τη γιορτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας