Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2023

Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων «Τα Κάστρα»: Συνάντηση Χορωδιών Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023

Στα πλαίσια των εορταστικών- πολιτιστικών εκδηλώσεων προς τιμήν της Πολιούχου μας Αγίας Κυριακής, διοργανώνουμε Μουσική βραδιά -  «Συνάντηση Χορωδιών» τη Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2023, ώρα 9.00’ μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο της Βυζαντινής Καστροπολιτείας μας.

 

Συμμετέχουν οι Χορωδίες:

1. Η Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του Μορφωτικού Ομίλου Βελβεντού. Ως Χορωδία του Μ.Ο.Β. δημιουργήθηκε το 1982, αφ’ ότου με μικρές διακοπές συμμετείχε σε πάρα πολλές μουσικές εκδηλώσεις στο Βελβεντό και σε άλλα μέρη της Ελλάδος. Το 2018 επανιδρύθηκε ως Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού του ΜΟΒ. Φέτος, μετά την περίοδο του κορωνοϊού, λειτουργεί με μαέστρο τον κ. Γιάννη Λαζαρίδη.

Στην εκδήλωση θα παρουσιάσει τα τραγούδια:

1) Πάησα στη βρύση

2) Γιέ μ’ στον Αη-Λια

3) Στης Βέροιας το παζάρι

4) Χορέψτι δυο μου μάτια

5) Περδικά μου γκιουρντανάτη

6) Μαλαματένια λόγια του Γιάννη Μαρκόπουλου και

7) Το Όνειρο του Μίκη Θεοδωράκη.

 

2.  Η Μικτή Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Περαίας «Η Αγάπη», η οποία  

δημιουργήθηκε το 1969. Όλα αυτά τα χρόνια προσφέρει ακούραστα πολιτισμό στους κατοίκους της  Περαίας,  κρατώντας  ζωντανές τις παραδόσεις των προσφύγων  της Μικράς Ασίας. Κάθε Σεπτέμβριο ο Σύλλογος ανεβάζει μουσικο-θεατρική παράσταση για τη γενέθλια μέρα της Περαίας. Η χορωδία έχει  εμφανιστεί  σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, Το 2008 συμμετείχε σε φεστιβάλ φολκλόρ στη Ρώμη, το 2009 έκανε περιοδεία στις πόλεις της Συρίας. Το 2010 έδωσε συναυλία στην Καλλίπολη και Ίμβρο της Τουρκίας. Και σε άλλα διεθνή φεστιβάλ και τον Απρίλιο του 2017 πήρε το 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό Χορωδιών της Χ.Ο.Ν. που έγινε στην Αθήνα.

Εμφανίζεται συχνά σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα, σε φυλακές, γηροκομεία, νοσοκομεία κ.α. Από το 2010 την χορωδία διευθύνει η Ελεονώρα Καλαϊτσίδου.

Στην εκδήλωση θα παρουσιάσει τα τραγούδια:

   1.      Πέρδικα (Ρούγα)  παραδοσιακός κερκυραϊκός χορός

   2.      Ay linda Amiga Ανώνυμου 16 αι.

   3.      Απρίλη Μου   Μ.Θεοδωράκη

   4.      Μητέρα μεγαλόψυχη  Γ. Μαρκόπουλου

   5.      Τικ Τακ- Δε σε θέλω πια   παραδοσιακο Μικράς Ασίας

 

            Η Χορωδία του Μορφωτικού Ομίλου Σερβίων «Τα Κάστρα» ιδρύθηκε το Δεκέμβριο του 2008. Αποτελείται σήμερα από 35 μέλη και ασχολείται κυρίως με έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Έχει δώσει αρκετές παραστάσεις μέχρι τώρα εντός και εκτός Σερβίων όπως και εκτός Ελλάδος, στη Βουδαπέστη, στο Βουκουρέστι, στην Αγχίαλο Βουλγαρίας και αλλού. Μαέστρος η Κυρία Σοφία Ρούσα. Τα τραγούδια που θα παρουσιάσει στην εκδήλωση είναι:

1 «Τι θέλω»,  Στίχοι Γιάννης Δροσίνης, Μουσική Μ. Θεοδωράκης.

2 «Tourdion»,  (Το Ποτάμι). Anonimo  

3 «Πού ‘ναι τα χρόνια», Σταύρου Κουγιουμτζή

4 «Ασπρο Περιστέρι»,  στίχοι Νίκος Γκάτσος, Μουσική Μ.Χατζιδάκις.

5 «Enderlegi»  Ο καιρός των τσιγγάνων. Μουσικη Goran Bregovic

 

Η εκδήλωση θα κλείσει με τραγούδι από τις τρεις Χορωδίες μαζί.

Σας περιμένουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας