Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ AHEPA HELLAS DISTRICT D 25 ΕΙΧΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

­­­­

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες του 24ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της  AHEPA Hellas στις 9 – 10 Ιουνίου 2023 στην πόλη της Ναύπακτου παρουσία 180 συνέδρων από τα 50  και πλέον τμήματα που δραστηριοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

 

H επίσημη έναρξη του 24ου πανελλαδικού συνεδρίου της AHEPA Hellas πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου στον Πύργο - Μουσείο  της οικογένειας Μπότσαρη,  με την παρουσία του Αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα κ. George Tsunis και του Supreme Governor της AHEPA κ. Jimmy Kokotas.

 Κατά τη σύντομη ομιλία του, ο πρέσβης των ΗΠΑ, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή της  Ναυπάκτου,  ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Είναι μεγάλη τιμή να είμαι πρέσβης εδώ. Είναι μια δύσκολη γειτονιά και όταν η Αμερική χρειάζεται να δουλέψει με σεβασμό για να λυθούν προβλήματα έρχεται στην Ελλάδα.   Η Αμερική χρειάζεται περισσότερο την Ελλάδα απ' ότι η Ελλάδα την Αμερική, διότι η Ελλάδα δρα με αρχές και είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή.  Η Αμερική στέκεται με την Ελλάδα.”

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν οι δράσεις των τμημάτων της Οργάνωσης στην Ελλάδα και στον κόσμο και συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν το ρόλο της Ομογένειας σήμερα.

Σημαντική στιγμή του Συνεδρίου ήταν η ομόφωνη υιοθέτηση ως  Εθνικού Προγράμματος (National Project) της AHEPA, της ανακαίνισης της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας της  Α’ Προπαιδευτικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ως τα τέλη του 2023.

Παράλληλα αποφασίστηκε, κατόπιν σχετικής πρότασης του τμήματος HJ15 “I. Trantas” της AHEPA Κοζάνης, η οικονομική στήριξη της προσπάθειας για την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού για το εργαστήριο συντήρησης σπάνιων βιβλίων της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης  Κοζάνης. Τονίζεται ότι, η τελευταία αυτή πρωτοβουλία ήταν καρπός της συνεργασίας των μελών της Οργάνωσης με τον πρόεδρο της ΚΔΒΚ κ. Λάζαρο Μαλούτα με σκοπό την ενεργό συμμετοχή των ομογενών αλλά και της  τοπικής κοινωνίας στην ανάδειξη του πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης μας.

Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη διενέργεια των εκλογών για την ανάδειξή του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφέρειας 25 της AHEPA 2023-24, στο οποίο ο συντοπίτης μας και μέλος του τμήματος της AHEPA Κοζάνης Βασίλης Καψάλης εκλέχθηκε Ταμίας της Ελληνικής Περιφέρειας. Αναλυτικά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το νέο ΔΣ είναι τα κάτωθι:

District Governor: Χρήστος Καραπιπέρης

Lt. District Governor: Νικόλαος Δημητροπουλος

District Secretary: Διονύσιος Πολίτης

District Treasurer: Βασίλειος Καψάλης

VP of Hellenism: Ανάργυρος Τσουνάκης

VP of Education: Χρήστος Κατηφόρης

VP of Philanthropy: Κυριάκος Σπανόπουλος

VP of Civic Responsibility: Βλαχογιάννης Αδάμ

VP of F. & I. Excellence: Ταρενίδης Παναγιώτης

Athletic Director: Κωνσταντίνος Κρυστάλλης

District Marshal: Γιώργος Πολυχρόνης

District Warden: Απόστολος Στεργίου

DL Member PDG: Κωνσταντίνος Βαρσάμης

                  

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας