Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στις ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο «Σχολές, Σπουδές & Συμπλήρωση Μηχανογραφικού».

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων,  το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε για δεύτερη συνεχή χρονιά στις ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού  που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας. Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου πλαισίου δράσεων προβολής των προσφερόμενων από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας προγραμμάτων σπουδών.

Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν από τις 19 έως και τις 24 Ιουνίου 2023 σε 5 πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας (Καστοριά, Φλώρινα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Γρεβενά). Πλήθος ενδιαφερόμενων γονέων και μαθητών συμμετείχαν με στόχο την ενημέρωση σχετικά με τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο προσκεκλημένος ομιλητής κ. Χρήστος Ταουσάνης ενημέρωσε τους μαθητές και τους γονείς για τα νέα δεδομένα και την κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, για τα  επαγγέλματα του μέλλοντος και τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν τον επαγγελματικό ορίζοντα.

Στις ημερίδες, οι ενδιαφερόμενοι είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν μία πρώτη εικόνα  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, τις Σχολές και τα Τμήματα του καθώς και όλες τις δομές και παροχές του Πανεπιστημίου προς τους φοιτητές. Μάλιστα, η ημερίδα στην πόλη της Κοζάνης, έλαβε χώρα στην  Πολυτεχνική Σχολή της νέας Πανεπιστημιούπολης, στη ΖΕΠ Κοζάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας