Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Συνάντηση Δημάρχου Εορδαίας με εκπροσώπους της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Τον Κοσμήτορα Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ιωάννη Ζιώγα, δέχθηκε στο γραφείο του σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς.

Στην συνάντηση που ακολούθησε συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και Δήμου Εορδαίας, για την παραχώρηση του Σουηδικού κτιρίου της Βλάστης το οποίο θα χρησιμοποιήσει για να στεγάσει της υπό ίδρυση εκπαιδευτικές δομές χειροτεχνίας του Υπουργείου Πολιτισμού, με φορέα υλοποίησης τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας-ΠΔΜ.

Παρόντες στην σύσκεψη ήταν επίσης η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Αναστασία Πράπα, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βλάστης Ιωάννης Τζιούμαρης και ο ζωγράφος καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Θοδωρής Ζυρπιάδης.

 

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς τόνισε ότι ο Δήμος Εορδαίας ενδιαφέρεται εμπράκτως για την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Σουηδικού Εργοστασίου Υφαντουργίας και ότι σε αυτό θα συμβάλλει καταλυτικά η δημιουργία μίας σημαντικής εκπαιδευτικής δομής, η οποία θα είναι μάλιστα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, με το οποίο άλλωστε έχει ξεκινήσει συνεργασία προς αυτή την κατεύθυνση από το Νοέμβριο του 2021, όταν αρμόδιος υφυπουργός ήταν ο κ. Γιατρομανωλάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας