Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Το 68ο τεύχος του Together Free Press κυκλοφορεί! Φωτογραφία εξωφύλλου: Θοδωρής Χλιάπας

Γράφουμε ιστορίες στη φύση, στο πιο βουκολικό, πιο βαλκανικό, πιο πανηγυρτζίδικο φεστιβάλ, τις «Γιορτές της Γης» στην Βλάστη! Ενημερωθήκαμε για τη νόσο του μέλλοντος, τον καρκίνο ενδομητρίου. Συσχετίσαμε τον άνθρωπο με το τοπίο μέσα από τεχνολογικά εργαλεία παρέα με την Δώρα Σιαφλά. Συζητήσαμε με τη Φιλίππα Χατζησταύρου, ερευνήτρια στο ΕΛΙΑΜΕΠ και επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης-ΕΚΠΑ για την Ευρώπη, την πολιτική εξουσία, την ένωση πολιτών.
Συνδέσαμε την πολιτική με την τέχνη σαν μέσο ελεύθερης βούλησης και έκφρασης. Μιλήσαμε για τις γυναίκες θύματα βίας και τους λόγους που μια θηλυκότητα υπομένει τη βία.

Με αφορμή τον προσωπικό του δίσκο “Byzantine music through the Microtonal Trumpet” κουβεντιάσαμε με τον τρομπετίστα, συνθέτη και παραγωγό Βασίλη Ναλμπάντη για μουσικές εμπειρίες, ιδέες και αφορμές! Συμβαδίζαμε πλάι στην αλληλεγγύη μέσω του υπεύθυνου τουρισμού, στους ξενώνες της δικαιοσύνης και ανακαλύψαμε τους δρόμους του αγαθού μέσα από ζωντανές κοινότητες. Ανακαλύψαμε την αξιοποίηση  των υπολειμμάτων του καφέ και  την επαναχρησιμοποίηση τους μέσα από το ευρωπαϊκό έργο HOOP και τους εταίρους του Clube-Cluster βιοικονομίας ,Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονία και την ΔΙΑΔΥΜΑ σε συνεργασία με τα Espresso World Κοζάνης.

Ισορροπήσαμε στην ανισορροπία μέσα από το φωτογραφικό πρότζεκτ του Θοδωρή Χλιάπα «Coincidence». Ξεναγηθήκαμε στην Κοζάνη από την Ιωάννα Κωσταρέλλα μέσα από στέκια, γειτονιές, αναμνήσεις, ιστορίες! Περιηγηθήκαμε στο Λαογραφικό Μουσείο Βελβεντού. Ανακαλύψαμε τις κρυμμένες ομορφιές του Δήμου Σερβίων και αποδράσαμε στο ανεξερεύνητο και μαγευτικό Βόϊο. Περιηγηθήκαμε στην Μεγαλόνησο και σας την παρουσιάζουμε σε τέσσερα σημεία. Συζητήσαμε με τον Γιάννη Φκιαρά,  για την φέτα μας, την τέχνη της τυροκομίας, τις αναπτυξιακές δυνατότητες του κλάδου και τον σεβασμό στην παράδοση.

Προσεγγίσαμε τις πρακτικές ανάγνωσης στο μέτωπο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ανοίξαμε τα γράμματα και την καρδιά μας στον αδέσποτο μας φίλο, νιώσαμε ασφάλεια, πίστη και αγάπη. Μέσα σε μια βροχερή μέρα είδαμε τον ήλιο. Βγάλαμε αυτές τις λέξεις που δεν έρχονται. Βρήκαμε τα τραγούδια που διασκευάστηκαν περισσότερο τα τελευταία πενήντα χρόνια. Τα κάναμε σαλάτα…ζεστή με φασολάκια και τόνο! Διαβάσαμε τις πλανητικές διελεύσεις!

 

Αυτά και άλλα πολλά στο Together που κυκλοφορεί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας