Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Ολοκλήρωση Προγράμματος για την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό στους εθελοντές του Αρκτούρου.

Ολοκληρώθηκε στις 26 Ιουνίου 2023 το εξαμηνιαίο πρόγραμμα «Γλωσσική επαφή και Πολιτισμική εξοικείωση» που αφορά σε ξένους εθελοντές οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα για να προσφέρουν στην οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Το πρόγραμμα ήταν αποτέλεσμα της σύμπραξης του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας ‘ΤΗΜΕΝΟΣ’   του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της Οργάνωσης  «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ».
Οι εθελοντές παρακολούθησαν καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαμήνου μαθήματα ελληνικής γλώσσας για αρχάριους (επίπεδο Α1) που προσφέρθηκαν από ερευνητές-μέλη του μητρώου του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας. Επιπλέον, μέσα από τη συμμετοχή τους σε διάφορες πολιτισμικές δράσεις είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν περιοχές/σταθμούς πολιτισμικού ενδιαφέροντος στον Νομό Φλώρινας και να εξοικειωθούν με βασικές συνήθειες της περιοχής.

Τον ακαδημαϊκό συντονισμό του προγράμματος είχε η καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, διευθύντρια του Ινστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας. Υπεύθυνοι/ες για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ήταν οι: Ιωάννα Καιάφα, Σπύρος Μπούρας, Χρυσάνθη Μάρκου, Χριστίνα Καραγιάννη, Σταματία Ζορμπά, Ευάγγελος Δημητρίου, Ιωάννα Κουκόσια, Χρυσούλα Εφραιμίδου. Τον συντονισμό των πολιτισμικών δράσεων είχε ο καθηγητής Σταύρος Καμαρούδης και συμμετείχαν οι Ευάγγελος Δημητρίου, Ευθύμης Ψαλλίδας και Δανάη Νικολάου.

Τον διοικητικό συντονισμό από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ είχαν η κ. Χαρούλα Κρομυάδου, υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και η κ. Έλενα Ποντίκη υπεύθυνη εθελοντών και υποστηρικτών ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας