Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Η Περιφερειακή Αρχή με έργα υποδομών ενισχύει την ανάπτυξη όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της υπαίθρου προς όφελος των αγροτών του πρωτογενούς τομέα και της οικονομίας της περιοχής

Ένα έργο που αλλάζει ουσιαστικά την καθημερινότητα των ανθρώπων της υπαίθρου, βελτιώνει την προσβασιμότητα στις επιχειρήσεις, στις κτηνοτροφικές μονάδες, στις καλλιέργειες και αφορά το έργο «Βελτίωση πρόσβασης σταβλικών και βιομηχανικών εγκαταστάσεων Δήμου Γρεβενών», επισκέφτηκαν για να δουν από κοντά την πρόοδο των εργασιών, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Γρεβενών Αθανάσιος Φωλίνας, o Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Λάμπρος Χατζηζήσης, o Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Αθανάσιος Ζιώγας, η επιβλέπων του έργου Αλεξία Παπαθεοδώρου και οι Πρόεδροι  των Τοπικών Κοινοτήτων Κηπουρειού-Κρανιάς. 

 

Το έργο προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Γρεβενών.

 

Αντικείμενο του έργου είναι η ασφαλτόστρωση και χαλικόστρωση οδικού δικτύου συνολικού μήκους 84 χλμ εντός των ορίων του Δήμου και αφορά την πρόσβαση σε 133 επιχειρήσεις.

 

Στις Τ.Κ. Κηπουρειού - Κρανιάς οι επωφελούμενες επιχειρήσεις είναι 6, ενώ η ασφαλτόστρωση και χαλικόστρωση του οδικού δικτύου των κοινοτήτων που γειτνιάζουν είναι 5.800μ. 

 

Οι Αντιπεριφερειάρχες Αθανάσιος Φωλίνας και Λάμπρος Χατζησήσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο έργο σημείωσαν πως: «Για πρώτη φορά στα Γρεβενά προγραμματίζονται και υλοποιούνται από την Περιφερειακή Αρχή τόσο μεγάλα και οργανωμένα έργα στον τομέα των υποδομών. Στόχος μας είναι η ενίσχυση και ανάπτυξη όλων των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της υπαίθρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας