Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Ξεκίνησε στον Περδίκα το έργο βελτίωσης προσβάσεων οδοποιίας πρωτογενούς τομέα.

Ξεκίνησε στον Περδίκα το έργο βελτίωσης προσβάσεων οδοποιίας πρωτογενούς τομέα.

Μετά την οδοστρωσία των επιχειρήσεων πρωτογενούς τομέα στα Δημοτικά Διαμερίσματα Ανατολικής Εορδαίας ( Πύργοι, Μεσόβουνο, Κομνηνά, Ανατολικό, Αγ. Χριστόφορος, Καρυοχώρι,  Σπηλιά, Ερμακιά) και Δυτικής Εορδαίας (Άρδασσα,  Κρυόβρυση, Αναρράχη, Εμπόριο) τα μηχανήματα της εργολήπτριας εταιρείας ξεκίνησαν τις εργασίες στον Περδίκα.

Παρόντες στο ξεκίνημα ο Αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης , Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο Αντιδημάρχος Εορδαίας Δημήτρης Ορφανίδης και ο Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Περδίκα Φώτης Κεμερλής.    

           Το έργο αφορά εργασίες ασφαλτόστρωσης υφιστάμενων δρόμων πρόσβασης σε οκτώ (8) επιχειρήσεις (έξι κτηνοτροφικές μονάδες και δύο διαλογητήρια ) με συνολικό μήκος ασφαλτόστρωσης τα τρία (3) χιλιόμετρα, προς μεγάλη ικανοποίηση των ιδιοκτητών.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τον αρχικό προϋπολογισμό 3.580.000 ευρώ , το 85% χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το 15% από τον Δήμο Εορδαίας.    

Πρόθεση του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη είναι να επωφεληθούν ΟΛΕΣ οι μονάδες πρωτογενούς τομέα στην Δυτική Μακεδονία και να αλλάξει ριζικά η πρόσβασή τους σε κύριους άξονες κυκλοφορίας με όλα τα πλεονεκτήματα που συνεπάγεται η αντικατάσταση των προβληματικών διαδρομών με τις σύγχρονες ασφαλτοστρώσεις και χαλικοστρώσεις (στα σημεία όπου επιβάλλεται).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας