Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Τμήμα Στρατηγικής και Ανάπτυξης του Δήμου Σερβίων Νέες πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και τις βιώσιμες εξελίξεις της ενέργειας και των ορυκτών πόρων της περιοχής

Με στόχο τη δημιουργία αναπτυξιακών εταίρων οι οποίοι πρόκειται να συμβάλλουν στην οικονομική ευημερία, την περιβαλλοντική διαχείριση και την κοινωνική αξία κατά την περίοδο της απολιγνιτοποίησης, ο Δήμος Σερβίων αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ανάπτυξης ενός πλαισίου εργασιών, που αφορά στους τομείς της ενέργειας αλλά και των ορυκτών πόρων της περιοχής.

Το τμήμα Στρατηγικής και Ανάπτυξης του Δήμου Σερβίων στελεχωμένο από μια ομάδα νέων επιστημόνων  που εξειδικεύονται στο περιβάλλον, στη γεωλογία, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στη γεωπληροφορική και στην οικονομία, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Μπασιά πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της  Κρατικής Εταιρίας Διαχείρισης Υδρογονανθράκων (EΔEY), με πολυετή επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, συμβάλλει στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου, αλλά και στην προσέλκυση εταιρειών και επενδύσεων, υποστηρικτικών βιομηχανιών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που αναμένεται να αξιοποιηθούν στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, του ορυκτού πλούτου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

·         Η αγροτοκτηνοτροφική οικονομία αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης στην περιοχή του Δήμου Σερβίων. Στόχος είναι η εξεύρεση τρόπων σχετικά με την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα στην περιοχή μέσα από την συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, αλλά και την απόκτηση γνώσεων σχετικά με την εισαγωγή νέων μεθόδων και τεχνολογιών.

·          Η εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου του Δήμου Σερβίων όπως το Μάρμαρο , ο Λιγνίτης, το Μαγγάνιο, ο Χουντίτης και η Χαλαζιακή Σκόνη έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ωστόσο τα τελευταία χρόνια η δραστηριότητα σε ότι αφορά στα μεταλλεύματα βρίσκεται σε ύφεση.  Ο Δήμος Σερβίων στοχεύει στην αναζήτηση εναλλακτικών χρήσεων των μεταλλευμάτων της περιοχής μέσα από συνεργασίες με τους αρμόδιους φορείς.

·          Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που λειτουργούν στον Δήμο Σερβίων αφορούν εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών και ανεμογεννητριών. Στον Δήμο Σερβίων έχουν ήδη εγκατασταθεί πολλές μονάδες φωτοβολταϊκών, καθώς και το πρώτο αιολικό πάρκο το οποίο αποτελεί εφαλτήριο για περαιτέρω ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας στην περιοχή.

Οι σημαντικές ομοιότητες μεταξύ των τομέων της ενέργειας και των ορυκτών πόρων, μοιράζονται παρόμοιες αναπτυξιακές διαδρομές, πολλές κοινές τεχνολογίες και τεχνικές πρακτικές, όπως και ανάπτυξη νομικών, ρυθμιστικών και περιβαλλοντικών καθεστώτων εποπτείας.

Φιλοσοφία του Δήμου Σερβίων είναι η μελέτη της παρούσας κατάστασης στους τομείς της ενέργειας, των ορυκτών πόρων και της αγροτικής οικονομίας, η επιλογή έργων αναφορικά με τον κύριο ρόλο που διαδραματίζει η περιοχή των Σερβίων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και η συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για τον εντοπισμό και καθορισμό έργων- στόχων που είναι κρίσιμα για την πρόοδο των τομέων της ενέργειας και των ορυκτών πόρων στο πλαίσιο της πορείας μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

 

 Από το Γραφείο Τύπου

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΡΥΚΤΑ. ΛΙΓΝΙΤΗΣ. ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΑΧΤΑΡΜΑΣ . ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΥΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ . ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ "ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ" προσέλκυση εταιρειών και επενδύσεων, υποστηρικτικών βιομηχανιών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που αναμένεται να αξιοποιηθούν στους τομείς της αγροτικής οικονομίας, του ορυκτού πλούτου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΝΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣΥΣΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΠΑΣΙΑΣ ΠΕΡΣΙ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΚΑΙ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΛΑ ΓΕΛΑΕΙ

Ανώνυμος είπε...

επιτέλους βγαίνει από τον λήθαργο ο δήμος

Ανώνυμος είπε...

άντε με το καλό να βγάλουμε τους υδρογονάνθρακες να πλουτίσουμε όλοι!

Ανώνυμος είπε...

εάν υπήρχε έστω μια γραμή αλήθεια ο σύμβουλος θα ερχόταν από την πρώτη ημέρα του δημάρχου. Απλά ξεπληρώνεται ένα προεκλογικό γραμάτιο στήριξης. Κρίμα Χρήστο. Ακούω για φίλους και κουμπάρους και δεν ήθελα να τα πιστέψω. Αυτό για εμένα που σε ψήφισα ξεχείλισε το ποτήρι. Τόσα παιδιά εδώ άνεργα με πτυχία και διάθεση. Και εσύ μας θεωρείς να μην πω τι. Τόσο παχιά λόγια δεν έλεγε ούτε ο γιατρός.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε τι θα γίνει με το κάρβουνο θα πεθάνουμε; Ειδικά το βράδυ στο πλατανορευμα δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε τι κατάσταση είναι αυτή!!!!! Κάνετε κάτι δεν πάει άλλο!!!

Ανώνυμος είπε...

συγνώμη η αγορά της εγκατάστασης με πισίνες όπως γράφει ο Κωνσταντόπουλος σε άλλο site εντάσεται στην ανάπτυξη του δήμου; Χρήστο ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙΣ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Χρησταρα πρόσεχε λίγο αρχίζεις να μου θυμίζεις κάποιον άλλο!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ? ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΜΑΤΕΑ; ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΆΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ?

Ανώνυμος είπε...

"Το τμήμα Στρατηγικής και Ανάπτυξης του Δήμου Σερβίων στελεχωμένο από μια ομάδα νέων επιστημόνων που εξειδικεύονται στο περιβάλλον, στη γεωλογία, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στη γεωπληροφορική και στην οικονομία, με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Μπασιά " ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΣΙΑ;;ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ;;;;

Το Προφίλ μας