Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Στην Καστανιά Σερβίων αγρότες βρήκαν βλήματα πυροβολικού. Εξουδετερώθηκαν από πυροτεχνουργούς του ελληνικού στρατού. (βίντεο)

 Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Ελληνικού Στρατού στην πληροφορία ότι στην περιοχή Καλύβια της Παλιάς Καστανιάς Σερβίων (100 μέτρα από το μνημείο της μάχης της 21 Ιουνίου 1943) στην παλιά εθνική οδό – δρόμος ΛΑΡΚΟ) έχουν βρεθεί βλήματα πυροβολικού από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.
 Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί της 9ης Ταξιαρχίας με τη συνοδεία ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του  Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων και ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Σερβίων.
Αφού συλλέχθηκαν τα βλήματα (έξι βλήματα πυροβολικού Αγγλίας 25 λιμπρών Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μία ρουκέτα 3,5 ιντσών) ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους με τους άνδρες του Α.Τ. Σερβίων να αποκλείουν την περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Σερβίων  Ιωάννη Θύμνιο ο οποίος επίσης βρέθηκε στο σημείο, στην συγκεκριμένη περιοχή έχει συλλεχθεί και άλλες φορές στρατιωτικό – πολεμικό υλικό καθώς αποτέλεσε πεδίο μαχών και θέση στρατοπέδευσης κατά τη διάρκεια της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΑΝ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ Δ.....ΧΕΙΟ ΠΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΣΕΙΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

Άνοιξε το λεξικό και βρες την λέξη ¨γραφικός".. Το έχεις τερματίσει

Ανώνυμος είπε...

Μην τα φοβάσαι αυτά, είναι κούφια.

Το Προφίλ μας