Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Ψήφισμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και ψήφισμα για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής κατέθεσε η Αντωνία Xόλμπα

Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο (28/4/2015) η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Εορδαίας, Χόλμπα Αντωνία κατάθεσε για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και ψήφισμα για την καταδίκη της ναζιστικής, φασιστικής Χρυσής Αυγής. Τα 2 ψηφίσματα, ψηφίστηκαν ομόφωνα.
Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας
Προς το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας
ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Ο δήμος Εορδαίας ανήκει στους δήμους που κατά τη διάρκεια της κατοχής πλήρωσε βαρύ το τίμημα της αντίστασης στον κατακτητή.
Πύργοι, Μεσόβουνο, Ερμακιά και άλλες κοινότητες της περιοχής μας γνώρισαν την ναζιστική θηριωδία. Σαν ελάχιστο τρόπο αναγνώρισης της προσφοράς και των θυσιών των κατοίκων του δήμου μας διεκδικούμε τις επανορθώσεις από το γερμανικό κράτος.
Διαδοχικά οι όλες ελληνικές κυβερνήσεις ουσιαστικά, απέφυγαν να διεκδικήσουν τις οφειλές από το γερμανικό κράτος ενώ και σήμερα με τους χειρισμούς τους υπονομεύουν την ικανοποίηση των δίκαιων απαιτήσεων μας.
Το πρόβλημα δεν οφείλεται στην έλλειψη στοιχείων για τη διεκδίκηση των απαιτήσεων, άλλωστε αν αυτό είναι το πρόβλημα, η κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της τις αρμόδιες υπηρεσίες για να το κάνει. Η στάση αυτή συνδέεται με την ένταξη της χώρας μας στις διακρατικές συμμαχίες (ΝΑΤΟ – ΕΟΚ/ΕΕ).
Απορρίπτουμε κάθε σκέψη για συμψηφισμό, γιατί άλλο ζήτημα είναι το κρατικό χρέος και άλλο ζήτημα οι γερμανικές επανορθώσεις. Ο φόρος αίματος που πλήρωσε ο ελληνικός λαός κατά τη διάρκεια της κατοχής δεν μπορεί να συμψηφιστεί με τις φοροελαφρύνσεις και την κερδοφορία των τραπεζών που δημιούργησαν το χρέος. Το χρέος δεν το δημιούργησε ο λαός και δεν πρέπει να το πληρώσει ο λαός.
Να γίνει πράξη το δικαίωμα του ελληνικού λαού:
  • Για την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
  • Την πληρωμή των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων.
  • Την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών και άλλων θησαυρών από το γερμανικό κράτος.
Πτολεμαΐδα 27/04/2015
===========================================================
Λαϊκή Συσπείρωση Εορδαίας
Προς το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας
ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
Σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες αποδείξεις ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική, εγκληματική οργάνωση και ότι η εγκληματική της δράση απορρέει απ’ τη ναζιστική της φύση και ιδεολογία. Πίσω από τη δημαγωγία της Χρυσής Αυγής κρύβεται η δράση και η πρακτική της, που υπηρετεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, διαπλέκεται με εγκληματικά κυκλώματα.
Ο ναζισμός είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, το πιο αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος.
Ο φασισμός, ο ναζισμός πρέπει να καταδικαστεί όχι μόνο από τα δικαστήρια, αλλά από τον ίδιο τον ελληνικό λαό και σ’ αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι μας.
Σήμερα χρειάζεται να ενισχυθεί ο αγώνας ελληνικού λαού, των εργαζόμενων, της νεολαίας για την απομόνωση της Χρυσής Αυγής παντού, σε χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές, να δυναμώσει η συμμαχία ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει τα ναζιστικά μορφώματα.
kozanimedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας