Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Το Ολοκαύτωμα των Σερβίων. Εκδήλωση στην Αθήνα από τον Μορφωτικό Όμιλο Σερβίων «Τα Κάστρα»

Εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα των Σερβίων της 6ης Μαρτίου 1943 πραγματοποίησε στην Αθήνα ο Μορφωτικός Όμιλος Σερβίων «Τα Κάστρα» το Σάββατο, 18 Απριλίου στις 8.00 μ.μ.  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αλέκος Αλεξανδράκης» του Πολυχώρου του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά».
Την εκδήλωση τίμησαν η πρ. υπουργός και συμπατριώτισσά μας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, εντεταλμένη επί των δημοσίων σχέσεων της Περιφερειάρχη Αττικής, η συμπατριώτισσά μας κ. Μαρία Χρηστάκη, ο πρ. Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Βασίλειος Φίλιας, ο Αντιστράτηγος ε.α. κ. Δημήτριος Αλευρομάγειρος ο Πρόεδρος κ. Κων. Αγγελόπουλος και τα Μέλη του Συλλόγου Σερβιωτών Αθηνών και πολλοί συμπατριώτες μας και φίλοι.
Η εκδήλωση περιελάμβανε το Χρονικό του Ολοκαυτώματος και τις συνέπειές του στηριγμένα σε μαρτυρίες αυτοπτών, δοσμένες με αφηγήσεις γραπτές ή ζωντανά με video. Χρησιμοποιήσαμε μαρτυρίες από όλες τις εκδηλώσεις που είχαμε μέχρι τώρα και σε κάποιες περιπτώσεις δεν περιοριστήκαμε σε μία μόνο αλλά σε δύο ή και τρεις σε ελάχιστες περιπτώσεις, για επικύρωση. Έτσι ίσως κούρασε λίγο η πέρα από το συνηθισμένο χρόνο παρουσίαση, αλλά πιστεύουμε ότι η σπουδαιότητα του θέματος το δικαιολογούσε και μάλλον το απαιτούσε.  Πλαισιώθηκε δε η όλη εκδήλωση με τη Χορωδία του Ομίλου που παρουσίασε πέντε τραγούδια, έντεχνα και παραδοσιακά ελληνικά και ένα ελληνικό της Κάτω Ιταλίας και έκλεισε με το νεανικό χορευτικό που ενθουσίασε με τη λεβεντιά και την όλη του εμφάνιση.
Video από τη Χορωδία και το Χορευτικό υπάρχει στο Blogspot του Ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας