Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΚΙΚΗΣ»

Η εκ Κοζάνης ορμώμενη θεατρική ομάδα «Χ·αίρεται» συνεχίζει την περιοδεία της παράστασης «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαϊου, στις 21:00, στο εργοστάσιο "ΚΙΚΗΣ", στην Κοζάνη.

* Το εργοστάσιο βρίσκεται στη βιομηχανική περιοχή «Κασλάς» (πλησίον του ασφαλιστικού της ΔΕΗ, μετά τις σιδηροδρομικές γραμμές στα δεξιά)
και τα τελευταία χρόνια αποτελεί μια εναλλακτική μορφή χώρου παρουσίασης καλλιτεχνικών δράσεων.

** Με τη συνεργασία των αστικών γραμμών του ΚΤΕΛ, θα υπάρξει ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά από και προς το Δημαρχείο για φοιτητές και όσους δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσον. Αναχώρηση 20:30 από το Δημαρχείο, επιστροφή στις 23:00.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ:


Η Αντιγόνη πιστή στο δίκαιο και τις ηθικές αξίες, πηγαίνει αντίθετα στους νόμους της πολιτείας και η σύγκρουσή της με την εξουσία του Κρέοντα την οδηγεί στο θάνατο. Η ανατρεπτική ματιά στο ανέβασμα του έργου, φέρνει τον λόγο του Σοφοκλή στο σήμερα, θυμίζοντάς μας πως τα νοήματα του έργου είναι διαχρονικά και επίκαιρα.

Η κυκλική σκηνοθεσία της παράστασης ορίζει το σκηνικό χώρο και προσφέρει αμεσότητα στην απόδοση του κειμένου, αφού όλα συμβαίνουν κυριολεκτικά σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές, κάνοντας τους αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παράσταση ο Σοφοκλής συνδιαλέγεται με το ποίημα «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος» του Τ. Λειβαδίτη, το «Αερικό» του Θ. Παπακωσταντίνου, αλλά και με απόσπασμα χωρίου από την Καινή Διαθήκη.

Παραστάσεις θα δοθούν τόσο για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, όσο και για το ενήλικο κοινό της Δυτ. Μακεδονίας.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:


Ηθοποιοί:

Αργυρώ Κουρλίτη : Ισμήνη, Τειρεσίας, Εξάγγελος
Ολίνα Μανωλοπούλου : Αντιγόνη
Στάθης Νατσιός : Κρέοντας
Στέλιος Χλιαράς : Φύλακας, Αίμονας, Άγγελος

Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτου
Επιμέλεια κίνησης: Αργυρώ Κουρλίτη
Μουσική: Παναγιώτης Δημόπουλος
Χειρισμός μουσικής: Κων/να Δινοβίτση
Οργάνωση παραγωγής: Πηνελόπη Κολοβού
Επιμέλεια αφίσας: Εύη Μιμίκου
Φωτογραφίες: Ευριπίδης Τσατσιάδης
Ειδικός συνεργάτης: Νίκος Χαλβατζής

Σκηνοθεσία – Επεξεργασία κειμένου: Στέλιος Χλιαράς


Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ


Για την καλύτερη προβολή της παράστασης έχει δημιουργηθεί ο ιστότοπος antigoniproject.wordpress.com ενώ μπορείτε να αναζητήσετε την ομάδα και στο facebook πληκτρολογώντας Χ-αίρεται ομάδα θεάτρου.

Ευχαριστούμε πολύ το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και τη διεύθυνση αστικών γραμμών του Κ.Τ.Ε.Λ. Κοζάνης για την υποστήριξη, καθώς και τον κ. Κώστα Κική για την παραχώρηση του χώρου.


***Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 6948 605826.

***Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο τηλέφωνο 6948 605826.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας